Clickmed
programare rapida la medic

sucuri de fructe

Zaharul din fructe: bun sau rau?

Zaharul din fructe: bun sau rau?

Actualizat la data de: 10 Octombrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Ce este fructoza Fructoza, numita si "zaharul din fructe", este un monozaharid (glucid sau carbohidrat simplu) care se gaseste in mod natural in fructe sau in miere. In dieta de tip occidental, cantitatea cea mai mare de fructoza nu provine din fructele proaspete, ci din zaharoza, numita si sucroza, sau zahar, care contine 50% fructoza si 50% glucoza, si din siropul de porumb bogat in fructoza (42-55% fructoza). Siropul de porumb bogat in fructoza a fost pentru prima data introdus in industria alimentara in anul 1972, in Statele Unite, si este metoda cea mai ieftina si cel mai frecvent utilizata pentru indulcirea bauturilor racoritoare. Sunt sucurile nocive? Consumul de bauturi racoritoare a crescut foarte mult in ultimele decenii (de la aproximativ 2 portii/saptamana in 1942 la aproximativ 2 porti/zi in anul 2000) si este asociat cu cresterea aportului caloric, cresterea greutatii corporale si reducerea aportului de nutrienti esentiali. Deoarece atat zaharul, cat si siropul de... [continuare]

Fructele goji si beneficiile acestora pentru sanatate

Fructele goji si beneficiile acestora pentru sanatate

Actualizat la data de: 25 Octombrie 2018

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Generalitati Cercetatorii au investigat beneficiile pentru sanatate ale fructelor goji, deoarece popularitatea acestora a crescut in ultima perioada foarte mult. Beneficiile pretinse pe care le au aceste fructe variaza de la efecte anti-imbatranire pana la reglarea glucozei si mentinerea functiei imunitare. Fructele goji sunt cunoscute, de asemenea, ca Lycium barbarum. Fructele goji sunt originare din Asia, iar oamenii din zona folosesc aceste fructe colorate de mai mult de 2000 de ani ca plante medicinale si supliment alimentar. Aceste fructe au devenit disponibile pe scara larga in supermarketuri, farmacii sau magazine online. De asemenea, fructele goji sunt recomandate in intreaga lume pentru beneficiile potentiale pentru sanatate. Stiinta moderna investigheaza aceste afirmatii, iar cercetatorii au sustinut multe dintre ele. Beneficiile fructelor goji 1. Protejeaza ochii Se considera ca fructele goji protejeaza impotriva bolilor oculare ce survin odata cu imbatranirea.... [continuare]

10 trucuri pentru a reduce colesterolul

10 trucuri pentru a reduce colesterolul

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021

Dr. Zarva Maria
Medic specialist medicina de familie

1. Carbohidratii produc cresteri ale nivelului de LDL-colesterol ("colesterolul rau"). Pentru ca o salata sa fie mai sanatoasa, inlocuieste crutoanele cu miez de nuca, care au un continut crescut in grasimi polinesaturate ("grasimi bune"), care scad LDL colesterolul si cresc HDL-colesterolul. 2. Bea vin rosu in loc de cockteiluri! Studiile arata ca o ingestie moderata de alcool poate produce o usoara crestere a HDL-colesterolului („colesterolul bun“). In schimb, tariile sau bauturile alcoolice amestecate cu sucuri de fructe, care contin carbohidrati, nu sunt deloc sanatoase. De exemplu, vinul rosu contine 10% din carbohidratii unei margarita. De asemenea, vinul rosu contine antioxidanti, flavonoizi, care scad LDL colesterolul si stimuleaza HDL colesterolul. Limita este de 2 pahare cu vin pe zi la barbati si 1 pahar l [continuare]

Ne imbolnavesc sucurile de fructe? afla care sunt cele mai sanatoase variante

Ne imbolnavesc sucurile de fructe? afla care sunt cele mai sanatoase variante

Actualizat la data de: 28 Martie 2016

Autor: SfatulMedicului

Cui nu-i place sa savureze un pahar de suc dulce si aromat, mai ales dupa o masa copioasa? Iti potoleste nu numai setea, dar si pofta de dulciuri. Insa nu toate sunt la fel de sanatoase precum par. Din contra, chiar pot favoriza aparitia unor afectiuni si a temutelor kilograme nedorite. Iata care sunt cele mai indicate sucuri, dar si cele pe care este mai bine sa le eviti. Sucul de rosii, o alegere excelenta Sucurile de rosii preparate din legume proaspete, in casa, sunt intotdeauna o idee excelenta. Licopenul, o substanta care se gaseste in rosii, ajuta la prevenirea cancerului de prostata. De asemenea, acest suc are si propretatea de a reduce tensiunea arteriala. Contine si fibre, ceea ce inseamna ca te ajuta la slabit, fiindca induce repede senzatia de satietate. De asemenea, nici nu este o sursa bogata de zahar, care, consumat in exces, poate duce la aparitia diabetului, dar si a problemelor cardiovasculare. Sucul de rodie, alegerea perfecta Cand vrei sa cumperi un suc... [continuare]

Cele mai sanatoase si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Cele mai sanatoase si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Actualizat la data de: 06 Mai 2016

Autor: SfatulMedicului

Sucurile de fructe si de legume sunt aproape nelipsite din dieta zilnica, fiind considerate un izvor de sanatate, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin. Sunt ideale pentru preventia unor anumite afectiuni, ajuta la regenerarea celulelor, previn imbatranirea prematura si au rol adjuvant in tratarea a nenumarate afectiuni. Insa nu toate sucurile sunt atat de sanatoase precum par. Iata care sunt cele mai sanatoase si cele mai nocive dintre ele: Alegere sanatoasa: sucul de rosii Un pahar cu suc proaspat de legume este intotdeauna o alegere sanatoasa. Licopenul prezent in tomate scade risucl cancerului de prostata, de ovare si de san. Totodata, ajuta la regenerarea celulara. De asemenea, are un continut scazut de calorii si de zahar. In acest suc se gaseste si un continut important de fibre, care taie foamea. Alegere sanatoasa: suc de merisoare Cu un gust dulce -acrisor, [continuare]

Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Actualizat la data de: 09 Mai 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sucurile din fructe si legume fac parte dintr-o alimentatie echilibrata, care asigura starea de sanatate si vigoare a organismului. Ele participa activ la regenerarea celulara, detoxifiere si tratarea a numeroase afectiuni, fiind recomandate de medicii nutritionisti intr-un regim de viata sanatos. Chiar si asa, exista sucuri benefice sanatatii prin ingredientele pe care le contin si sucuri nocive, care nu sunt altceva decat lichide care furnizeaza zaharuri in exces si aproape deloc nutrienti esentiali. Topul celor mai sanatoase sucuri Sucurile naturale din fructe si legume sunt gustoase, hranitoare si bogate in vitamine, minerale si fitonutrienti, mai exact compusi naturali bioactivi care interactioneaza pozitiv cu fibrele alimentare si alte substante preluate din hrana. Specialistii in nutritie de la Universitatea din California (Los Angeles) au intocmit si un top al celor mai sanatoase sucuri, primele 5 pozitii fiind ocupate de: - sucul de rodii - sucul... [continuare]

Beneficiile fructelor si legumelor de vara

Beneficiile fructelor si legumelor de vara

Actualizat la data de: 24 Iulie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pe perioada verii puteti alege dintr-o diversitate de fructe si legume, care mai de care mai atragatoare. Specialistii recomanda sa va bucurati din plin de nutrientii si avantajele oferite de acestea pentru sanatate. Iata mai jos, prezentate principalele beneficii ale fructelor si legumelor pe care le gasiti proaspete in comert, in anotimpul calduros. Pepene verde Experimentati una dintre placerile specifice sezonului estival: luati o muscatura mare dintr-o felie de pepene verde si savurati-o. Parfumat, dulce, pepenele rosu este reconfortant si usor. Aceasta contine per portie mai mult licopen, care lupta impotriva cancerului, decat tomatele: aproximativ 40%. Licopenul prezent in pepenele verde este usor de absorbit, fara sa necesite tratare la temperaturi inalte, spre deosebire de cel din tomate si, este relativ stabil atunci cand fructele sunt depozitate si refrigerate. Pepenele verde este o sursa bogata de vitaminele A si C, contine vitamina B6,... [continuare]

Excesul de fructe si cresterea in greutate

Excesul de fructe si cresterea in greutate

Actualizat la data de: 18 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Prea multe fructe pot contribui la cresterea in greutate a unei persoane. Aportul excesiv, indiferent de produsul alimentar, poate sa ingrase. Unele alimente insa, pot fi consumate in cantitati mai mari, fata de altele. Fructele proaspete contin aproximativ 15-20 de calorii per 30 de grame. De exemplu, un mar de dimensiuni medii (aproximativ 200 grame) contine aproximativ 100 de calorii. Fructele uscate au cel mai mare numar de calorii, 180 grame de stafide contin aproximativ 500 calorii, iar pentru cei mai multi dintre oameni, acest numar de calorii ar putea insemna prea mult. Cand are loc cresterea in greutate? Cresterea in greutate va avea loc atunci cand o persoana consuma mai multe calorii decat reuseste sa arda. Prin urmare, daca pe baza nevoilor individuale energetice, un individ ar trebui sa consume 2000 de calorii pentru a-si mentine greutatea, in cazul in care valorile acestora s-ar suplimenta cu 500 de calorii, intr-o saptamana ar castiga o jumatate de... [continuare]

Beneficiile sucurilor de legume pentru sanatate

Beneficiile sucurilor de legume pentru sanatate

Actualizat la data de: 05 Iunie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Legumele sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor. Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Este adevarat ca organismul poate obtine aceste substante benefice si din fructele consumate intregi, dar sucurile proaspete sunt mai usor de digerat si de asimilat. Deficitul de vitamine si minerale poate fi echilibrat mai repede atunci cand se beau sucuri decat cand se mananca legume crude. Sucuri de legume pentru tratarea a diverse boli Iata o lista cu cele mai bune ingrediente pentru sucurile de legume si afectiunile pe care le puteti trata cu acestea: Acidoza - morcov, sfecla, castravete si spanac Acnee - morcov, salata verde si spanac Anemie - sfecla, telina si morcov Alergii - morcov, salata verde... [continuare]

Fructe goji

Fructe goji

Actualizat la data de: 18 Iulie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fructele de padure goji cresc pe un arbust peren ce se gaseste in regiunile temperate si subtropicale ale Chinei, Mongoliei, din Himalaya si Tibet si sunt plante din familia Solonaceae. Acestea sunt fructe de padure rosii zbarcite, care arata ca niste stafide rosii si sunt, de obicei, uscate. De ce se consuma goji? Aceste fructe au fost folosite timp de 6000 de ani de catre fitoterapeuti in China, Tibet si India pentru: protejarea ficatului imbunatatirea vederii stimularea functiei sexuale si a fertilitatii intarirea picioarelor imbunatatirea functiei sistemului imunitar promovarea circulatie [continuare]

Dieta de detoxifiere cu fructe

Dieta de detoxifiere cu fructe

Actualizat la data de: 15 Martie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati In cadrul dietei de detoxifiere cu fructe a organismului, veti manca numai fructe si legume si veti bea doar apa timp de trei zile. Cu toate ca dieta este cunoscuta ca un regim alimentar prin care se poate pierde in greutate, punctele negative ale dietei par sa depaseasca partea buna a acesteia. Dieta de detoxifiere cu fructe a fost conceputa de un nutritionist, in scopul detoxifierii organismului si a pierderii in greutate. Acest plan de detoxifiere pretinde ca ajuta persoanele sa slabeasca chiar si noua kilograme in numai trei zile. Cei care promoveaza regimul acesta sustin ca reprezinta o modalitate buna de a trece la o dieta sanatoasa, care sa inceapa cu aceste 3 zile in care se vor consuma numai legume, fructe si apa. Notiuni de baza Dieta de detoxifiere cu fructe este un tip drastic de detoxifiere, cu o durata de trei zile in care: se vor bea cel putin 12 pahare de apa filtrata in fiecare zi si se vor evita alte baturi, inclusiv ceaiuri, sucuri... [continuare]

6 moduri delicioase de a va bucura de fructele de padure proaspete

6 moduri delicioase de a va bucura de fructele de padure proaspete

Actualizat la data de: 13 August 2019

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fructele de padure proaspete sunt alimente recomandate in cadrul unei diete sanatoase, nu doar pentru continutul lor caloric inferior, ci si pentru efectele pozitive pe care au asupra organismului. La sfarsitul verii, fructele de padure sunt disponibile din abundenta pe piata si ar trebui sa fie consumate cat mai des, spun specialistii. Antioxidantii regasiti in afine, mure, zmeura sau coacaze protejeaza impotriva multor tipuri de cancer si ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare. Nu doar antioxidantii din belsug justifica un consum bogat de fructe de padure, ci si alti nutrienti vitali din compozitia lor naturala vitamina C, acid folic, fibre sau potasiu. Exista foarte multe moduri de a consuma fructele de padure, in salate, sucuri naturale, deserturi si chiar supe sau bauturi sofisticate. Alegerea si pastrarea fructelor de padure Inainte sa le consumati ca atare sau sa le includeti in preparate culinare sanatoase si gustoase, este important sa aveti in... [continuare]

6 alternative savuroase la sucurile carbogazoase

6 alternative savuroase la sucurile carbogazoase

Actualizat la data de: 23 Ianuarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sucurile carbogazoase se numara printre factorii principali de ingrasare in prezent, de vreme ce sunt consumate in mod regulat de copii si adulti deopotriva. Din fericire, exista multe alternative savuroase la sucurile dulci si acidulate care predispun obezitatii si diabetului de tip II. Pericolele sucurilor carbogazoase In ultimele doua decenii au fost publicate sute de studii care au evidentiat pericolele sucurilor carbogazoase pentru sanatate. Cele mai recente cercetari vorbesc despre asocierea dintre consumul acestor bauturi dulci si riscul crescut de a dezvolta numeroase afectiuni, printre care se numara obezitatea, bolile renale, hipertensiunea arteriala si chiar anumite tipuri de cancer. - Afectiunile renale. Un studiu desfasurat de Harvard Medical School pe o perioada de 11 ani si pe un esantion de peste 3000 de femei a descoperit ca sucurile carbogazoase dietetice dubleza riscul instalarii bolilor de rinichi. Functionalitatea aparatului renal a inceput... [continuare]

 fructele - surse excelente de antioxidanti

fructele - surse excelente de antioxidanti

Actualizat la data de: 18 August 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Afinele, coacazele, murele, zmeurele sunt considerate a fi cele printre cele mai specifice delicii naturale ale verii. Ele ne inspira in bucatarie, ne indeamna sa preparam cat mai multe prajituri, tarte, shake-uri naturale, inghetate, dulceturi si budinci. Iar daca ati avut placere de a le culege direct din gradina sau din mijlocul naturii, stiti deja cat de minunate sunt fructele proaspete. Ne imbie cu o aroma deosebita si ne amintesc, cu fiecare fructa ca... este vara! Dar acestea minuni colorate sunt mult mai mult decat ingrediente de sezon in preparatele noastre culinare. Ele sunt surse excelente de antioxidanti, de vitamine si minerale, de substante nutritive esentiale care stimuleaza sanatatea organismului si care ne pot ajuta sa cotracaram din timp anumite afectiuni, sa fim mai energici si mai sanatosi si sa ne bucuram din plin de acest sezon. Un studiu efectuat de catre specialistii in nutritie a evidentiat faptul ca doar o cana plina de astfel de fructe... [continuare]

Fructele goji – beneficii si efecte secundare

Fructele goji – beneficii si efecte secundare

Actualizat la data de: 11 Octombrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fructele goji sunt de culoare rosie-portocalie si provin de la un arbust originar din China. Aceste fructe de padure au fost consumate de generatii, in Asia, in speranta prelungirii duratei de viata. De-a lungul timpului s-a demonstrat ca fructele goji pot trata mai multe probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, febra si problemele oculare provocate de imbatranire. Fructele goji sunt consumate fierte, crude sau uscate si pot fi folosite in compozitia ceaiurilor de plante, sucurilor, vinurilor si medicamentelor. Vitamina C Vitamina C este un nutrient important care protejeaza sanatatea si mentine puterea sistemului imunitar pentru ca acesta sa infrunte bolile. Fructul goji contine de 500 de ori mai multa vitamina C decat o portocala de dimensiuni medii. Adaugarea acestor fructe in dieta dumneavoastra va duce la cresterea nivelurilor de vitamina C, iar corpul va functiona mai eficient in lupta cu microbii si bacteriile.... [continuare]

Efectele zaharului din fructe asupra organismului

Efectele zaharului din fructe asupra organismului

Publicat la data de: 10 Iulie 2019

Autor: SfatulMedicului

Fructe cu un continut ridicat de zahar In zilele noastre, exista numeroase sfaturi cu privire la o alimentatie corecta. Numarul dietelor este in crestere si poate fi dificil de ales una adecvata, mai ales cand vine vorba despre zahar, deoarece organismul tinde sa metabolizeze diferit zaharul prelucrat sau adaugat, comparativ cu zaharul provenit din surse naturale. Toate fructele reprezinta surse naturale de zahar. Fructele foarte dulci, precum pepenii verzi si mango, au un continut relativ ridicat de zahar. Totusi, fructele tind sa contina mai putin zahar decat alimentele indulcite. Astfel, aproape toata lumea, inclusiv persoanele cu diabet, ar putea beneficia de pe urma consumului de fructe. Acest lucru se datoreaza combinatiei de apa, vitamine, minerale, fibre si fitochimicale pe care o contin. Fructele contin doua tipuri de zahar: fructoza si glucoza. Proportiile fiecaruia variaza, dar majoritatea fructelor contin aproximativ jumatate din cantitate de glucoza si jumatate de... [continuare]

Fructe si sucuri care combat hemoroizii

Fructe si sucuri care combat hemoroizii

Actualizat la data de: 21 Ianuarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Hemoroizii nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru majoritatea oamenilor care urmeaza un stil de viata sanatos. Desi exista numerosi factori de risc care contribuie la dezvoltarea acestora, multi dintre ei sunt caracteristici stilului de viata pe care il are o persoana. De cele mai multe ori, oamenii consuma mai ales alimente prelucrate si procesate. Care sunt, totusi, cele mai bune alimente pentru a preveni hemoroizii? Exista o multime de alimente pe care le puteti cumpara de la supermaket, inclusiv alimente proaspete si fara conservanti. Pentru a avea o stare optima de sanatate trebuie sa alegeti doar acele produse alimentare care va pot oferi elementele nutritive necesare. Alimente bogate in fibre care ajuta la prevenirea constipatiei si hemoroizilor Fibrele ajuta la prevenirea aparitiei hemoroizilor prin scaunele moi care pot fi eliminate cat mai usor. Alimentele bogate in fibre recomandate penru prevenirea hemoroizilor sunt cele integrale sau... [continuare]

Am citit pe un site ca nu este indicat sa oferim sucuri de fructe copiilor ( ci fructe intregi) deoarece avem tendinta sa preparam o cantitate mai mare decat cea necesara iar sucul este perceput de catre organism ca un lichid si este incadrat la capitolul apa. Insa un litru de suc are 500 de calorii, iar creierul nostru nu are mecanism de percepere a lichidelor concentrate in calorii pe care el sa le ia drept pe alimente. In consecinta, caloriile din suc nu sunt consumate in efortul fizic al copilului, ci se depun si ii multiplica celulele adipoase.copilul nu poate digera aceasta cantitate riscand sa se depuna. Ce cantitate poate bea un copil de 1an 6 luni pe zi? Se pot permite combinatii de fructe administrate zilnic sub forma de suc? Ce combinatii pot face pentru a avea un preparat sanatos ? [continuare]

Comunitate medicala

Prea multe fructe ingrasa?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

Pot spune ca mananc mai multe fructe..adica pe la ora 17.00 mananc putin pepene..si pe la 18.00 mai mananc ceva fructe cum ar fii perele sau prunele.. Unele persoane spun ca ingrasa..insa eu nu stiu ce sa mai cred..sa mananc sau sa nu mai mananc? [continuare]

Comunitate medicala

Sucuri la copii

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Retete

BUNA TUTUROR !AS VREA SA STIU CAT SUNT DE BUNE SAU NU SUCURILE PT. COPII CU VARSTA 2-3 ANI.SUCURI DE GEN CAPY,PRIGAT ETC.SAU APA MINERALA.PANA ACUM FETITA MEA IN VARSTA DE 2 ANI SI 7 LUNI A BAUT NUMAI APA PLATA,ACUM VREA NUMAI APA MINERALA [continuare]

Bautura

Din Dictionar Termeni

Lichid absorbit pe gura, destinat sa compenseze pierderile de apa ale organismului. Fata de cei 2,5 litri pe care organismul ii pierde in fiecare zi in medie, bautura trebuie sa aduca minimum 1 litru (restul fiind furnizat de catre alimente sau fiind produs in timpul reactiilor chimice de transformare a alimentelor in organism). Dintre bauturi, doar apa este realmente indispensabila. Diferite tipuri de bauturi - Apa potabila (de la robinet sau vanduta la sticla), spre deosebire de apa pura (apa distilata), contine in solutie bioxid de carbon si elemente minerale (saruri de calciu, magneziu, fosfati, carbonati etc.). Apele minerale au un continut in minerale variabil dupa sursa. - sucurile de fructe si de legume sunt bogate in special in vitamina c si in saruri minerale. sucurile de fructe aduc calorii (de la 100 la 200 kilocalorii pe litru) prin intermediul zaharurilor simple (glucoza, fructoza, zaharoza) pe care le contin, iar preparatele industriale contin o cantitate... [continuare]

De-nol, comprimate filmate

Din Medicamente

Ce este De-Nol si pentru ce se utilizeaza Indicatii Afectiunile abdomenului superior pot fi determinate de catre inflamatia mucoasei si duodenului. Uneori aceasta poate evolua catre ulcer. De-Nol determina vindecarea ulcerelor si inflamatiei prin formarea unui strat protector deasupra ulcerului, ca un plasture, si prin efectul antibacterian impotriva Helicobacter pylori, cauza probabila a inflamatiei. De-Nol este utilizat pentru tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale. Este, de asemenea, utilizat pentru tratamentul inflamatiei mucoasei gastrice ce reprezinta cauza unor afectiuni ale tractului digestiv superior si este determinata de catre bacteria Helicobacter pylori. Mod de administrare Doza zilnica recomandata este de 480 mg trioxid de bismut (4 comprimate filmate De-Nol), fie 240 mg trixid de bismut (2 comprimate filmate De-Nol) cu jumatate de ora inainte de micul dejun si 240 mg trixid de bismut (2 comprimate filmate De-Nol) cu jumatate de ora inainte de cina sau... [continuare]

Ce este Cipro Quin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la ciprofloxacina, cum sunt: - infectii ale aparatului respirator inferior (acutizari ale bronsitei cronice, pneumonie cu germeni gram-negativ si streptococi); - infectii osteo-articulare; - infectii complicate si necomplicate ale aparatului urinar; - infectii gonococice, endocervicale si uretrale; - prostatita; - gastroenterita; - infectii cutanate si ale tesuturilor moi; - febra tifoida; - sancru moale. Mod de administrare Medicul dumneavoastra va va explica exact cat de mult Cipro Quin trebuie sa luati, cat de des si pentru cat timp. Aceasta va depinde de tipul infectiei pe care o aveti si de cat de grava este aceasta. Spuneti medicului daca aveti probleme cu rinichii, deoarece in acest caz s-ar putea sa fie necesara ajustarea dozei dumneavoastra. Tratamentul dureaza de obicei intre 5 si 21 zile, dar poate dura mai mult in cazul infectiilor severe. Luati comprimatele... [continuare]

Locholest, pulbere

Din Medicamente

Actiune terapeutica Antihiperlipemic. Leaga sarurile biliare in intestin. Scade colesterolul si ldl si, poate sa nu aiba efect sau sa creasca trigliceridele, VLDL si HDL. De asemenea pruritul este diminuat datorita eliminarii sarurilor biliare iritative. Efectul antidiareic decurge din legarea si eliminarea acizilor biliari. Debut, pentru a reduce colesterolul din plasma: in 24-48 ore, dar nivelele pot scadea in continuare timp de 1 an; pentru a diminua pruritul: 1-3 saptamani; diminuarea diareei asociata acizilor biliari: 24 ore. Nivelele colesterolului pot reveni la nivelele dinaintea tratamentului la 2-4 saptamani dupa intreruperea tratamentului. In cazul tratamentului de lunga durata ar trebui administrate IM vitaminele liposolubile (A, D, K) si posibil acidul folic pentru ca colestiramina leaga aceste vitamine in intestin. Indicatii Secundar pentru a reduce nivelul ridicat de colesterol din ser in hipercolesterolemia primara la pacientii care nu raspund adecvat la... [continuare]

Forma de prezentare: Solutie orala 5%; cutie x 1 fl. x 30 sau 50 ml Indicatii: Tratamentul carentei latente de fer si al anemiei feriprive (carenta de fer manifesta). profilaxia carentei de fer in timpul sarcinii si alaptarii, precum si la copii, adolescenti, femei fertile, adulti (ex. vegetarieni si varstnici). Doze si mod de administrare: Sirop, solutie orala: anemie feripriva (carenta de fer manifesta): tratamentul dureaza aproximativ 3-5 luni, pana la normalizarea valorilor hemoglobinei. Tratamentul trebuie continuat cateva saptamani sau, in cazul femeilor gravide, cel putin pana la sfarsitul sarcinii, cu un dozaj asemanator celui descris in cazul carentei latente de fer, pentru refacerea depozitelor de fer. Carenta latenta de fer: tratamentul dureaza aproximativ 1-2 luni. Administrarea se face in timpul mesei sau imediat dupa masa si se poate amesteca cu sucuri de fructe si legume sau cu alimente administrate cu biberonul. Se utilizeaza flacoanele dozatoare, doza... [continuare]

Forma de prezentare: Solutie orala, 1 ml sol. contine 50 mg fer (III), sub forma de complex hidroxid de fer (III)-polimaltozat 178,6 mg; cutie 1 fl. 30 ml Indicatii: Tratamentul carentei latente de fer si al anemiei feriprive (carenta de fer manifesta). profilaxia carentei de fer in timpul sarcinii si alaptarii, precum si la copii, adolescenti, femei fertile, adulti (ex. vegetarieni si varstnici). Doze si mod de administrare: Sirop, solutie orala: anemie feripriva (carenta de fer manifesta): tratamentul dureaza aproximativ 3-5 luni, pana la normalizarea valorilor hemoglobinei. Tratamentul trebuie continuat cateva saptamani sau, in cazul femeilor gravide, cel putin pana la sfarsitul sarcinii, cu un dozaj asemanator celui descris in cazul carentei latente de fer, pentru refacerea depozitelor de fer. Carenta latenta de fer: tratamentul dureaza aproximativ 1-2 luni. Administrarea se face in timpul mesei sau imediat dupa masa si se poate amesteca cu sucuri de fructe si legume... [continuare]

Prevalite, pulbere

Din Medicamente

Actiune terapeutica Antihiperlipemmic. Leaga sarurile biliare in intestin. Scade colesterolul si ldl si, poate sa nu aiba efect sau sa creasca trigliceridele, VLDL si HDL. De asemenea pruritul este diminuat datorita eliminarii sarurilor biliare iritative. Efectul antidiareic decurge din legarea si eliminarea acizilor biliari. Debut, pentru a reduce colesterolul din plasma: in 24-48 ore, dar nivelele pot scadea in continuare timp de 1 an; pentru a diminua pruritul: 1-3 saptamani; diminuarea diareei asociata acizilor biliari: 24 ore. Nivelele colesterolului pot reveni la nivelele dinaintea tratamentului la 2-4 saptamani dupa intreruperea tratamentului. In cazul tratamentului de lunga durata ar trebui administrate IM vitaminele liposolubile (A, D, K) si posibil acidul folic pentru ca colestiramina leaga aceste vitamine in intestin. Doze si mod de administrare Pulbere; adulti, initial: 4 g de 1-2 ori pe zi. Doza este individualizata. Intretinere: 2-4 pachete sau lingurite pe... [continuare]

Pagina 1 din 32 (933 rezultate)