sucuri de fructe

Beneficiile sucurilor de fructe asupra organismului uman

Din Diverse

O dieta bogata in sucuri de fructe naturale poate reduce riscul de aparitie a multor boli, printre care si boala Alzheimer. O echipa de cercetatori de la Universitatea Glasgow a realizat un studiu complex asupra beneficiilor antioxidantilor. Rezultatele studiului au dus la concluzia ca sucurile de grepfrut, de mar si de coacaze contin foarte multe substante benefice - antioxidanti. [continuare]

Pe vrea eliminarea confuziilor legate de ingredientele sucurilor de fructe

Din Diverse

Parlamentul European a adoptat, miercuri, noi reguli de etichetare favorabile consumatorilor in cazul sucurilor de fructe si nectarurilor, care isi propun sa impiedice folosirea unor denumiri inselatoare pentru sucuri amestecate si informatiile "fara zahar". [continuare]

Ne imbolnavesc sucurile de fructe? afla care sunt cele mai sanatoase variante

Din Articole

Cui nu-i place sa savureze un pahar de suc dulce si aromat, mai ales dupa o masa copioasa? Iti potoleste nu numai setea, dar si pofta de dulciuri. Insa nu toate sunt la fel de sanatoase precum par. Din contra, chiar pot favoriza aparitia unor afectiuni si a temutelor kilograme nedorite. Iata care sunt cele mai indicate sucuri, dar si cele pe care este mai bine sa le eviti. Sucul de rosii, o alegere excelenta Sucurile de rosii preparate din legume proaspete, in casa, sunt intotdeauna o idee excelenta. Licopenul, o substanta care se gaseste in rosii, ajuta la prevenirea cancerului de prostata. De asemenea, acest suc are si propretatea de a reduce tensiunea arteriala. Contine si fibre, ceea ce inseamna ca te ajuta la slabit, fiindca induce repede senzatia de satietate. De asemenea, nici nu este o sursa bogata de zahar, care, consumat in exces, poate duce la aparitia diabetului, dar si a problemelor cardiovasculare. Sucul de rodie, alegerea perfecta Cand vrei sa cumperi un suc... [continuare]

Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Din Articole

Generalitati Sucurile din fructe si legume fac parte dintr-o alimentatie echilibrata, care asigura starea de sanatate si vigoare a organismului. Ele participa activ la regenerarea celulara, detoxifiere si tratarea a numeroase afectiuni, fiind recomandate de medicii nutritionisti intr-un regim de viata sanatos. Chiar si asa, exista sucuri benefice sanatatii prin ingredientele pe care le contin si sucuri nocive, care nu sunt altceva decat lichide care furnizeaza zaharuri in exces si aproape deloc nutrienti esentiali. Topul celor mai sanatoase sucuri Sucurile naturale din fructe si legume sunt gustoase, hranitoare si bogate in vitamine, minerale si fitonutrienti, mai exact compusi naturali bioactivi care interactioneaza pozitiv cu fibrele alimentare si alte substante preluate din hrana. Specialistii in nutritie de la Universitatea din California (Los Angeles) au intocmit si un top al celor mai sanatoase sucuri, primele 5 pozitii fiind ocupate de: - sucul de rodii - sucul... [continuare]

Cele mai sanatoase si cele mai nocive sucuri pentru sanatate

Din Articole

Sucurile de fructe si de legume sunt aproape nelipsite din dieta zilnica, fiind considerate un izvor de sanatate, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin. Sunt ideale pentru preventia unor anumite afectiuni, ajuta la regenerarea celulelor, previn imbatranirea prematura si au rol adjuvant in tratarea a nenumarate afectiuni. Insa nu toate sucurile sunt atat de sanatoase precum par. Iata care sunt cele mai sanatoase si cele mai nocive dintre ele: Alegere sanatoasa: sucul de rosii Un pahar cu suc proaspat de legume este intotdeauna o alegere sanatoasa. Licopenul prezent in tomate scade risucl cancerului de prostata, de ovare si de san. Totodata, ajuta la regenerarea celulara. De asemenea, are un continut scazut de calorii si de zahar. In acest suc se gaseste si un continut important de fibre, care taie foamea. Alegere sanatoasa: suc de merisoare Cu un gust dulce -acrisor, [continuare]

Sucuri preparate in casa

Din Comunitate

Am citit pe un site ca nu este indicat sa oferim sucuri de fructe copiilor ( ci fructe intregi) deoarece avem tendinta sa preparam o cantitate mai mare decat cea necesara iar sucul este perceput de catre organism ca un lichid si este incadrat la capitolul apa. Insa un litru de suc are 500 de calorii, iar creierul nostru nu are mecanism de percepere a lichidelor concentrate in calorii pe care el sa le ia drept pe alimente. In consecinta, caloriile din suc nu sunt consumate in efortul fizic al copilului, ci se depun si ii multiplica celulele adipoase.copilul nu poate digera aceasta cantitate riscand sa se depuna. Ce cantitate poate bea un copil de 1an 6 luni pe zi? Se pot permite combinatii de fructe administrate zilnic sub forma de suc? Ce combinatii pot face pentru a avea un preparat sanatos ? [continuare]

Excesul de fructe si cresterea in greutate

Din Articole

Generalitati Prea multe fructe pot contribui la cresterea in greutate a unei persoane. Aportul excesiv, indiferent de produsul alimentar, poate sa ingrase. Unele alimente insa, pot fi consumate in cantitati mai mari, fata de altele. Fructele proaspete contin aproximativ 15-20 de calorii per 30 de grame. De exemplu, un mar de dimensiuni medii (aproximativ 200 grame) contine aproximativ 100 de calorii. Fructele uscate au cel mai mare numar de calorii, 180 grame de stafide contin aproximativ 500 calorii, iar pentru cei mai multi dintre oameni, acest numar de calorii ar putea insemna prea mult. Cand are loc cresterea in greutate? Cresterea in greutate va avea loc atunci cand o persoana consuma mai multe calorii decat reuseste sa arda. Prin urmare, daca pe baza nevoilor individuale energetice, un individ ar trebui sa consume 2000 de calorii pentru a-si mentine greutatea, in cazul in care valorile acestora s-ar suplimenta cu 500 de calorii, intr-o saptamana ar castiga o... [continuare]

Beneficiile sucurilor de legume pentru sanatate

Din Articole

Generalitati Legumele sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor. Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece acestea furnizeaza celulelor si tesuturilor organismului toate elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Este adevarat ca organismul poate obtine aceste substante benefice si din fructele consumate intregi, dar sucurile proaspete sunt mai usor de digerat si de asimilat. Deficitul de vitamine si minerale poate fi echilibrat mai repede atunci cand se beau sucuri decat cand se mananca legume crude. Sucuri de legume pentru tratarea a diverse boli Iata o lista cu cele mai bune ingrediente pentru sucurile de legume si afectiunile pe care le puteti trata cu acestea: Acidoza - morcov, sfecla, castravete si spanac Acnee - morcov, salata verde si spanac Anemie - sfecla, telina si morcov Alergii - morcov, salata verde... [continuare]

Fructe goji

Din Articole

Generalitati Fructele de padure goji cresc pe un arbust peren ce se gaseste in regiunile temperate si subtropicale ale Chinei, Mongoliei, din Himalaya si Tibet si sunt plante din familia Solonaceae. Acestea sunt fructe de padure rosii zbarcite, care arata ca niste stafide rosii si sunt, de obicei, uscate. De ce se consuma goji? Aceste fructe au fost folosite timp de 6000 de ani de catre fitoterapeuti in China, Tibet si India pentru: protejarea ficatului imbunatatirea vederii stimularea functiei sexuale si a fertilitatii intarirea picioarelor imbunatatirea functiei sistemului imunitar promova [continuare]

Beneficiile fructelor si legumelor de vara

Din Articole

Generalitati Pe perioada verii puteti alege dintr-o diversitate de fructe si legume, care mai de care mai atragatoare. Specialistii recomanda sa va bucurati din plin de nutrientii si avantajele oferite de acestea pentru sanatate. Iata mai jos, prezentate principalele beneficii ale fructelor si legumelor pe care le gasiti proaspete in comert, in anotimpul calduros. Pepene verde Experimentati una dintre placerile specifice sezonului estival: luati o muscatura mare dintr-o felie de pepene verde si savurati-o. Parfumat, dulce, pepenele rosu este reconfortant si usor. Aceasta contine per portie mai mult licopen, care lupta impotriva cancerului, decat tomatele: aproximativ 40%. Licopenul prezent in pepenele verde este usor de absorbit, fara sa necesite tratare la temperaturi inalte, spre deosebire de cel din tomate si, este relativ stabil atunci cand fructele sunt depozitate si refrigerate. Pepenele verde este o sursa bogata de vitaminele A si C, contine vitamina B6,... [continuare]

Prea multe fructe ingrasa?

Din Comunitate

Pot spune ca mananc mai multe fructe..adica pe la ora 17.00 mananc putin pepene..si pe la 18.00 mai mananc ceva fructe cum ar fii perele sau prunele.. Unele persoane spun ca ingrasa..insa eu nu stiu ce sa mai cred..sa mananc sau sa nu mai mananc? [continuare]

Consumul de suc natural din fructe, pericol pentru inima?

Din Diverse

Consumul excesiv de suc natural din fructe ar putea fi un factor de risc pentru hipertensiunea arteriala si ar putea predispune la boli grave de inima, anunta un studiu recent efectuat de cercetatorii australieni de la Swinburne University of Technology, Hawthorn. [continuare]

Ce stiu romanii despre mousse-uri si sucuri 100%?

Din Diverse

Care este diferenta dintre suc si mousse? Se adauga zahar in suc? De ce au aceste produse un termen de valabilitate atat de mare? Cand si ce fel de suc ar trebui sa alegem? Sunt facute mousse-urile din fructe si legume naturale? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care si le pun romanii preocupati de un stil de viata sanatos. Conform unui studiu realizat de Institutul Millward Brown1, romanii intampina dificultati in citirea compozitiei de pe etichetele sucurilor. [continuare]

fructele - surse excelente de antioxidanti

Din Articole

Generalitati Afinele, coacazele, murele, zmeurele sunt considerate a fi cele printre cele mai specifice delicii naturale ale verii. Ele ne inspira in bucatarie, ne indeamna sa preparam cat mai multe prajituri, tarte, shake-uri naturale, inghetate, dulceturi si budinci. Iar daca ati avut placere de a le culege direct din gradina sau din mijlocul naturii, stiti deja cat de minunate sunt fructele proaspete. Ne imbie cu o aroma deosebita si ne amintesc, cu fiecare fructa ca... este vara! Dar acestea minuni colorate sunt mult mai mult decat ingrediente de sezon in preparatele noastre culinare. Ele sunt surse excelente de antioxidanti, de vitamine si minerale, de substante nutritive esentiale care stimuleaza sanatatea organismului si care ne pot ajuta sa cotracaram din timp anumite afectiuni, sa fim mai energici si mai sanatosi si sa ne bucuram din plin de acest sezon. Un studiu efectuat de catre specialistii in nutritie a evidentiat faptul ca doar o cana plina de astfel de fructe... [continuare]

Fructele goji – beneficii si efecte secundare

Din Articole

Generalitati Fructele goji sunt de culoare rosie-portocalie si provin de la un arbust originar din China. Aceste fructe de padure au fost consumate de generatii, in Asia, in speranta prelungirii duratei de viata. De-a lungul timpului s-a demonstrat ca fructele goji pot trata mai multe probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, febra si problemele oculare provocate de imbatranire. Fructele goji sunt consumate fierte, crude sau uscate si pot fi folosite in compozitia ceaiurilor de plante, sucurilor, vinurilor si medicamentelor. Vitamina C Vitamina C este un nutrient important care protejeaza sanatatea si mentine puterea sistemului imunitar pentru ca acesta sa infrunte bolile. Fructul goji contine de 500 de ori mai multa vitamina C decat o portocala de dimensiuni medii. Adaugarea acestor fructe in dieta dumneavoastra va duce la cresterea nivelurilor de vitamina C, iar corpul va functiona mai eficient in lupta cu microbii si bacteriile.... [continuare]

Dieta de detoxifiere cu fructe

Din Articole

Generalitati In cadrul dietei de detoxifiere cu fructe a organismului, veti manca numai fructe si legume si veti bea doar apa timp de trei zile. Cu toate ca dieta este cunoscuta ca un regim alimentar prin care se poate pierde in greutate, punctele negative ale dietei par sa depaseasca partea buna a acesteia. Dieta de detoxifiere cu fructe a fost conceputa de un nutritionist, in scopul detoxifierii organismului si a pierderii in greutate. Acest plan de detoxifiere pretinde ca ajuta persoanele sa slabeasca chiar si noua kilograme in numai trei zile. Cei care promoveaza regimul acesta sustin ca reprezinta o modalitate buna de a trece la o dieta sanatoasa, care sa inceapa cu aceste 3 zile in care se vor consuma numai legume, fructe si apa. Notiuni de baza Dieta de detoxifiere cu fructe este un tip drastic de detoxifiere, cu o durata de trei zile in care: se vor bea cel putin 12 pahare de apa filtrata in fiecare zi si se vor evita alte baturi, inclusiv ceaiuri, sucuri... [continuare]

6 moduri delicioase de a va bucura de fructele de padure proaspete

Din Articole

Generalitati Fructele de padure proaspete sunt alimente recomandate in cadrul unei diete sanatoase, nu doar pentru continutul lor caloric inferior, ci si pentru efectele pozitive pe care au asupra organismului. La sfarsitul verii, fructele de padure sunt disponibile din abundenta pe piata si ar trebui sa fie consumate cat mai des, spun specialistii. Antioxidantii regasiti in afine, mure, zmeura sau coacaze protejeaza impotriva multor tipuri de cancer si ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare. Nu doar antioxidantii din belsug justifica un consum bogat de fructe de padure, ci si alti nutrienti vitali din compozitia lor naturala vitamina C, acid folic, fibre sau potasiu. Exista foarte multe moduri de a consuma fructele de padure, in salate, sucuri naturale, deserturi si chiar supe sau bauturi sofisticate. Alegerea si pastrarea fructelor de padure Inainte sa le consumati ca atare sau sa le includeti in preparate culinare sanatoase si gustoase, este important sa aveti in... [continuare]

6 alternative savuroase la sucurile carbogazoase

Din Articole

Generalitati Sucurile carbogazoase se numara printre factorii principali de ingrasare in prezent, de vreme ce sunt consumate in mod regulat de copii si adulti deopotriva. Din fericire, exista multe alternative savuroase la sucurile dulci si acidulate care predispun obezitatii si diabetului de tip II. Pericolele sucurilor carbogazoase In ultimele doua decenii au fost publicate sute de studii care au evidentiat pericolele sucurilor carbogazoase pentru sanatate. Cele mai recente cercetari vorbesc despre asocierea dintre consumul acestor bauturi dulci si riscul crescut de a dezvolta numeroase afectiuni, printre care se numara obezitatea, bolile renale, hipertensiunea arteriala si chiar anumite tipuri de cancer. - Afectiunile renale. Un studiu desfasurat de Harvard Medical School pe o perioada de 11 ani si pe un esantion de peste 3000 de femei a descoperit ca sucurile carbogazoase dietetice dubleza riscul instalarii bolilor de rinichi. Functionalitatea aparatului renal a inceput... [continuare]

Sucuri la copii

Din Comunitate

BUNA TUTUROR !AS VREA SA STIU CAT SUNT DE BUNE SAU NU SUCURILE PT. COPII CU VARSTA 2-3 ANI.SUCURI DE GEN CAPY,PRIGAT ETC.SAU APA MINERALA.PANA ACUM FETITA MEA IN VARSTA DE 2 ANI SI 7 LUNI A BAUT NUMAI APA PLATA,ACUM VREA NUMAI APA MINERALA [continuare]

Cum pot fi convinsi copiii sa manance fructe si legume?

Din Diverse

Ati incercat vreodata sa va jucati intr-un restaurant pentru a va convinge copilul sa manance macar o felie de castravete? Exista mai multe moduri prin care copiii pot fi convinsi sa manance legume si fructe. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul zilnic de 5 portii de fructe si legume1. in cazul anumitor persoane, acest lucru pare de neatins. Cu toate acestea, sa stiti ca una dintre cele 5 portii de legume si fructe poate fi inlocuita cu succes de sucuri 100% si mousse-uri. Acestea sunt iubite de copii datorita gustului si formei de prezentare. [continuare]

Romanii consuma putine fructe si legume

Din Diverse

Un studiu realizat de Millward Brown1 arata ca romanii nu includ des fructele si legumele in alimentatia zilnica. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, este recomandat consumul unei cantitati minime de 400 de grame de fructe si legume in fiecare zi, impartita in 5 portii2. Exista numeroase modalitati simple de a suplimenta lipsa consumului de fructe si legume. [continuare]

Cum pot preveni mousse-urile si sucurile 100% obezitatea infantila?

Din Diverse

53,5% dintre mamele din Romania confirma faptul ca familiile lor nu consuma suficiente fructe si legume pe parcursul unei zile1. Dieta zilnica fara fructe si legume este principala cauza a obezitatii. [continuare]

mousse-urile si sucurile 100% - una din cele 5 portii zilnice de fructe si legume

Din Diverse

Fructele si legumele sunt surse valoroase de nutrienti, pe care organismul nu-i poate produce singur. Consumul a 5 portii de fructe si legume pe zi, din care o portie poate fi un suc 100% sau un mousse, asigura organismului antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare. Mai putin de jumatate dintre români (36,5%) urmeaza recomandarile expertilor si consuma fructe de 2 sau de 3 ori pe zi. Doar 14% dintre români consuma cele 4-5 portii de fructe si legume in fiecare zi. [continuare]

Fructe si sucuri care combat hemoroizii

Din Articole

Generalitati Hemoroizii nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru majoritatea oamenilor care urmeaza un stil de viata sanatos. Desi exista numerosi factori de risc care contribuie la dezvoltarea acestora, multi dintre ei sunt caracteristici stilului de viata pe care il are o persoana. De cele mai multe ori, oamenii consuma mai ales alimente prelucrate si procesate. Care sunt, totusi, cele mai bune alimente pentru a preveni hemoroizii? Exista o multime de alimente pe care le puteti cumpara de la supermaket, inclusiv alimente proaspete si fara conservanti. Pentru a avea o stare optima de sanatate trebuie sa alegeti doar acele produse alimentare care va pot oferi elementele nutritive necesare. Alimente bogate in fibre care ajuta la prevenirea constipatiei si hemoroizilor Fibrele ajuta la prevenirea aparitiei hemoroizilor prin scaunele moi care pot fi eliminate cat mai usor. Alimentele bogate in fibre recomandate penru prevenirea hemoroizilor sunt cele integrale sau... [continuare]

10 trucuri pentru a reduce colesterolul

Din Articole

1. Carbohidratii produc cresteri ale nivelului de LDL-colesterol ("colesterolul rau"). Pentru ca o salata sa fie mai sanatoasa, inlocuieste crutoanele cu miez de nuca, care au un continut crescut in grasimi polinesaturate ("grasimi bune"), care scad LDL colesterolul si cresc HDL-colesterolul. 2. Bea vin rosu in loc de cockteiluri! Studiile arata ca o ingestie moderata de alcool poate produce o usoara crestere a HDL-colesterolului („colesterolul bun“). In schimb, tariile sau bauturile alcoolice amestecate cu sucuri de fructe, care contin carbohidrati, nu sunt deloc sanatoase. De exemplu, vinul rosu contine 10% din carbohidratii unei margarita. De asemenea, vinul rosu contine antioxidanti, flavonoizi, care scad LDL colesterolul si stimuleaza HDL colesterolul. Limita este de 2 pahare cu vin pe zi la barbati si 1 pahar la femei. [continuare]

Prevalite, pulbere

Din Medicamente

Actiune terapeutica Antihiperlipemmic. Leaga sarurile biliare in intestin. Scade colesterolul si ldl si, poate sa nu aiba efect sau sa creasca trigliceridele, VLDL si HDL. De asemenea pruritul este diminuat datorita eliminarii sarurilor biliare iritative. Efectul antidiareic decurge din legarea si eliminarea acizilor biliari. Debut, pentru a reduce colesterolul din plasma: in 24-48 ore, dar nivelele pot scadea in continuare timp de 1 an; pentru a diminua pruritul: 1-3 saptamani; diminuarea diareei asociata acizilor biliari: 24 ore. Nivelele colesterolului pot reveni la nivelele dinaintea tratamentului la 2-4 saptamani dupa intreruperea tratamentului. In cazul tratamentului de lunga durata ar trebui administrate IM vitaminele liposolubile (A, D, K) si posibil acidul folic pentru ca colestiramina leaga aceste vitamine in intestin. Doze si mod de administrare Pulbere; adulti, initial: 4 g de 1-2 ori pe zi. Doza este individualizata. Intretinere: 2-4 pachete sau lingurite pe... [continuare]

De-nol, comprimate filmate

Din Medicamente

Prezentare Cutie cu 5 blistere din Al/Al a cate 8 comprimate filmate. Cutie cu 14 blistere din Al/Al a cate 8 comprimate filmate. Compozitie Un comprimat filmat contine trioxid de bismut 120 mg sub forma de citrat bazic de bismut coloidal 304,6 mg. Indicatii Grupa farmacoterapeutica: alte medicamente pentru tratamentul ulcerului gastro-duodenal si bolii de reflux gastro-esofagian Cod ATC: A02B X05 Tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale. Adjuvant in cadrul tratamentului de eradicare a Helicobacter pylori. Precipitatul format dupa ce De-Nol vine in contact cu acidul gastric adera mai les la nivelul zonei de ulceratie si inhiba actiunea pepsinei. De-Nol protejeaza, de asemenea, mucoasa prin stimularea sintezei si secretiei prostaglandinelor endogene ce determina cresterea sintezei de bicarbonat si mucina. In plus, De-Nol poseda efect antibacterian impotriva Helicobacter pylori. Eradicarea acestei bacterii cu ajutorul De-Nol este urmata de ameliorarea histologica si... [continuare]

Locholest, pulbere

Din Medicamente

Actiune terapeutica Antihiperlipemic. Leaga sarurile biliare in intestin. Scade colesterolul si ldl si, poate sa nu aiba efect sau sa creasca trigliceridele, VLDL si HDL. De asemenea pruritul este diminuat datorita eliminarii sarurilor biliare iritative. Efectul antidiareic decurge din legarea si eliminarea acizilor biliari. Debut, pentru a reduce colesterolul din plasma: in 24-48 ore, dar nivelele pot scadea in continuare timp de 1 an; pentru a diminua pruritul: 1-3 saptamani; diminuarea diareei asociata acizilor biliari: 24 ore. Nivelele colesterolului pot reveni la nivelele dinaintea tratamentului la 2-4 saptamani dupa intreruperea tratamentului. In cazul tratamentului de lunga durata ar trebui administrate IM vitaminele liposolubile (A, D, K) si posibil acidul folic pentru ca colestiramina leaga aceste vitamine in intestin. Indicatii Secundar pentru a reduce nivelul ridicat de colesterol din ser in hipercolesterolemia primara la pacientii care nu raspund adecvat la... [continuare]

Pharma-ferrum, solutie orala

Din Medicamente

Forma de prezentare: Solutie orala 5%; cutie x 1 fl. x 30 sau 50 ml Indicatii: Tratamentul carentei latente de fer si al anemiei feriprive (carenta de fer manifesta). profilaxia carentei de fer in timpul sarcinii si alaptarii, precum si la copii, adolescenti, femei fertile, adulti (ex. vegetarieni si varstnici). Doze si mod de administrare: Sirop, solutie orala: anemie feripriva (carenta de fer manifesta): tratamentul dureaza aproximativ 3-5 luni, pana la normalizarea valorilor hemoglobinei. Tratamentul trebuie continuat cateva saptamani sau, in cazul femeilor gravide, cel putin pana la sfarsitul sarcinii, cu un dozaj asemanator celui descris in cazul carentei latente de fer, pentru refacerea depozitelor de fer. Carenta latenta de fer: tratamentul dureaza aproximativ 1-2 luni. Administrarea se face in timpul mesei sau imediat dupa masa si se poate amesteca cu sucuri de fructe si legume sau cu alimente administrate cu biberonul. Se utilizeaza flacoanele dozatoare, doza... [continuare]

Ferrum hausmann, solutie orala

Din Medicamente

Forma de prezentare: Solutie orala, 1 ml sol. contine 50 mg fer (III), sub forma de complex hidroxid de fer (III)-polimaltozat 178,6 mg; cutie 1 fl. 30 ml Indicatii: Tratamentul carentei latente de fer si al anemiei feriprive (carenta de fer manifesta). profilaxia carentei de fer in timpul sarcinii si alaptarii, precum si la copii, adolescenti, femei fertile, adulti (ex. vegetarieni si varstnici). Doze si mod de administrare: Sirop, solutie orala: anemie feripriva (carenta de fer manifesta): tratamentul dureaza aproximativ 3-5 luni, pana la normalizarea valorilor hemoglobinei. Tratamentul trebuie continuat cateva saptamani sau, in cazul femeilor gravide, cel putin pana la sfarsitul sarcinii, cu un dozaj asemanator celui descris in cazul carentei latente de fer, pentru refacerea depozitelor de fer. Carenta latenta de fer: tratamentul dureaza aproximativ 1-2 luni. Administrarea se face in timpul mesei sau imediat dupa masa si se poate amesteca cu sucuri de fructe si legume... [continuare]

Pagina 1 din 28 (834 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK