Clickmed
programare rapida la medic

sofranel

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Decembrie 2018
Consultant medical:

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie

Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea starii de sanatate. Grasimi de origine vegetala Denumire Acizi grasi % Raport Omega 6/Omega 3 Colesterol mg% Acizi grasi trans % Rezistenta la incalzire/recomandari de utilizare - Saturati Mono-nesaturati Omega 9 (acid oleic) Poli-nesaturati - - - - - - - Acid linolenic (Omega 6) Acid linolenic (Omega 3) - - ... [continuare]

Care este diferenta dintre grasimile saturate si cele nesaturate?

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Decembrie 2023
Consultant medical:

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Clinica: Clinica Smart Nutrition

Ce sunt grasimile ? Grasimea poate sa aiba o reputatie proasta dar ea nu inseamna intotdeauna un lucru rau. In perioadele de post alimentar organismul foloseste energia furnizata de grasimile din depozitele tesutului adipos. De asemenea, ele intra in componenta membranelor celulare si a sistemului nervos. Deoarece grasimea este foarte bogata in calorii, eliminarea ei pare o cale sigura spre un control mai bun al greutatii insa nu este recomandat acest lucru. Avem nevoie de o ratia zilnica de grasimi (recomandata de Institute of Medicine) care este de 25-35% din valoarea calorica a tot ceea ce am mancat in ziua respectiva. De multe ori, grasimea este inlocuita cu zaharurile adaugate si carbohidratii rafinati  in alimentele procesate. Astfel, desi am scazut caloriile din grasimi, se adauga cele din carbohidratii rafinati, preparatul ajungand sa contina chiar mai multa energie decat cel initial; in plus valorile nutritionale sunt mici sau inexistente. Ce sunt gasimile... [continuare]

Uleiul de cocos, o optiune sanatoasa pentru gatit

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Ianuarie 2012

Generalitati Oricum ar fi gatit un produs alimentar, exista riscul aparitiei unor inconveniente ca urmare a efectelor temperaturilor ridicate asupra alimentelor. Una din cele mai bune solutii pentru rezolvarea acestei probleme este utilizarea uleiului de cocos. Acesta este destul de stabil la temperaturi inalte, ofera beneficiul scaderii in greutate, stimuleaza sanatatea inimii si ajuta la mentinerea nivelurilor normale de colesterol. Dintre multiplele tipuri de ulei, uleiul din nuca de cocos este una din cele mai bune alegeri pentru gatit, deoarece acesta este bogat in grasimi saturate (peste 90%), ceea ce inseamna ca este mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte. Uleiul de masline vs uleiul de cocos Desi mass-media promoveaza uleiul de masline ca fiind cel mai sanatos, acesta isi schimba proprietatile la temperaturi ridicate. Uleiul de masline este, in primul rand compus din grasimi monosaturate. Acest lucru inseamna ca are o... [continuare]

Diete antiinflamatoare

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Iunie 2012

Generalitati Daca va taiati pielitele din jurul unghiilor, zona se va umfla, inrosi si va fi fierbinte. Acest tip de raspuns inflamator acut este reactia organismului la trauma, iar aceest lucru este o parte esentiala a procesului de vindecare, dar inflamatia cronica cauzata de forme mai subtile de traume poate influenta in sens negativ sanatatea dvs. Alimentele consumate pe termen lung, mancarurile foarte procesate si expunerea continua la toxinele din mediu pot duce la inflamatii persistente de grad mic pe care cercetatorii le coreleaza cu imbatranirea prematura, boli de inima, diabet, Alzheimer, psoriazis, artrita reumatoida si cancer. Ce agraveaza inflamatiile Multe alimente din dieta standard pot agrava inflamatiile, incluzand aici faina si zaharul alb rafinat, carnea rosie, produsele lactate, produsele de tip fast-food dar si aditivii alimentari. Cu un astfel de regim alimentar, corpul poate avea de suferit. Nu doar sanatatea dvs. ar putea fi precara, ci va fi... [continuare]

Grasimi mononesaturate

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Aprilie 2013

Generalitati Grasimile mononesaturate sunt considerate a fi cel mai sanatos tip de grasimi alimentare. Grasimile mononesaturate raman stabile la temperaturi ridicate si sunt, prin urmare, recomandate pentru gatit, deoarece exista probabilitati mai scazute sa hidrogeneze sau sa devina saturate. Din punct de vedere chimic, grasimile mononesaturate sunt grasimi ce contin o molecula dubla de carbon. Grasimile mononesaturate isi pastreaza forma lichida la temperatura camerei si pot deveni solide atunci cand sunt refrigerate. Grasimile care sunt solide la temperatura camerei contin uleiuri hidrogenate si pot avea un continut ridicat de grasimi trans. Beneficiile pentru sanatate ale grasimilor mononesaturate - Grasimile mononesaturate reduc riscul aparitiei de boli de inima, accident vascular cerebral si cancer. Atunci cand sunt consumate cu moderatie si folosite pentru a inlocui grasimile saturate si trans din dieta, grasimile mononesaturate pot avea un efect benefic pentru... [continuare]

Care este cel mai bun ulei pentru gatit

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Noiembrie 2013

Generalitati De cand nutritia sanatoasa a devenit o preocupare importanta pentru multi dintre noi, tipurile de ulei pentru gatit folosite in bucatarie au inceput sa fie impartite in doua tabere principale cele bune si cele rele. Primele nu doar ca predispun mai putin ingrasarii, ci aduc si o serie de beneficii sanatatii, precum un aport bogat de acizi grasi esentiali omega-3, antioxidanti sau proteine. Tipuri de ulei recomandate pentru gatit Regula generala este sa optati pentru uleiul lichid de gatit, o varianta mai buna decat untul sau margarina (surse de grasimi trans, considerate foarte periculoase pentru sanatate). Dar si in randul uleiurilor lichide pentru gatit, se remarca tipuri mai benefice decat altele. Ceea ce face un ulei comestibil sa fie sanatos sau nesanatos este cantitatea si calitatea grasimilor continute. Astfel, cu cat un ulei de gatit contine un nivel mai ridicat de grasimi mononesaturate, cu atat este el mai bun pentru consum (grasimile mononesaturate... [continuare]

8 lucruri pe care sa le faceti acum pentru un aspect fizic mai tanar

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Ianuarie 2015

Generalitati Exista multe lucruri pe care le puteti face pentru un aspect fizic mai tanar, indiferent de varsta la care va aflati. Cercetatorii au demonstrat ca exista mult mai multi factori care influenteaza imaginea unei persoane, in afara de varsta cronologica. Vestea buna este ca va puteti aduce aportul in numeroasele influente asupra varstei biologice a organismului, de la ingrijirea corecta a pielii, pana la machiajul care va intinereste peste noapte. Tehnici de intinerire recomandate de specialisti Doua persoane de aceeasi varsta cronologica pot arata complet diferit, in functie de modul de viata adoptat si masurile luate pentru imbunatatirea constanta a imaginii. Interesant este ca, de cele mai multe ori, secretul tineretii sta in lucrurile simple si nu in mod necesar costisitoare. 1. Folositi produsele de ingrijire a pielii potrivite Produsele de ingrijire a pielii nu trebuie sa fie scumpe, pentru a fi cu adevarat eficace. Important este sa cautati acele ingrediente... [continuare]

Ce contin cartofii prajiti de la renumitele fast-food-uri?

Din Articole
Actualizat la data de: 25 August 2015

Generalitati Cartofii prajiti de la binecunoscutele fast-food-uri sunt departe de a fi simpli cartofi. S-a descoperit ca acestia contin 19 ingrediente. Ce preferati intre cartofii prajiti acasa si cei de la fast-food? Sigur veti alege a doua varianta! Ei bine,o firma a publicat lista ingredientelor. Este importanta o precizare, si anume ca reteta poate varia de la o tara la alta, in functie de recomandari si de exigentele agentiilor de siguranta a alimentelor. Produsele folosite in fast-food-uri Dintre acestea, cateva sunt destul de nocive pentru sanatate: Cartofii – de calitate indoielnica de cele mai multe ori. Uleiul de sofranel – acest ulei contine Omega 6 si putin Omega 3 sau el lipseste. Absenta Omega 3 poate cauza inflamari si poate provoca aparitia mai multor boli. Prezenta Omega 6 in acest ulei mareste riscul inflamator. Acidul citric (E330) – la baza, acidul citric este prezent in mod natural in corpul uman si in lamai. sunt firme care nu folosesc aceasta... [continuare]

Grasimile benefice si nocive din alimente

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Martie 2011

Generalitati Cele mai multe dintre alimente contin mai multe tipuri de grasimi. Dintre acestea, unele sunt benefice pentru sanatate, comparativ cu altele. Totusi, nu este necesar sa se elimine complet, toate grasimile dintr-o dieta. Unele dintre ele influenteaza in mod pozitiv, iar altele in mod negativ starea de sanatate a unei persoane. Ideal ar fi, sa se consume cu moderatie produse alimentare care contin tipuri sanatoase de grasimi. Adevaruri despre grasimile alimentare Exista numeroase tipuri de grasimi. Organismul unei persoane produce propria grasime ca urmare a excesului de calorii. Unele grasimi alimentare provin din alimentele de natura animala iar altele sunt de origine vegetala. Grasimile alimentare fac parte din grupa de macronutrienti care furnizeaza energie corpului unei persoane, alaturi de proteine si carbohidrati. Grasimea este esentiala pentru sanatate intrucat este necesara desfasurarii normale a unora dintre functiile organismului. De exemplu, unele... [continuare]

Farcovit b12, capsule gelatinoase

Din Medicamente

Ce este Farcovit B12 si pentru ce se utilizeaza Indicatii Afectiuni hepatobiliare asociate cu colestaza, pentru a induce colereza si a preveni formarea calculilor biliari. Adjuvant in dislipidemii, malnutritie, afectiuni dermatologice. Adjuvant in profilaxia si/sau tratamentul complicatiilor cirozelor hepatice; util ca hepatoprotector. Mod de administrare In absenta altor indicatii de dozaj, doza recomandata este de 1-2 capsule moi FarcovitB12 de 3 ori pe zi, dupa mese. Atentionari si precautii Contraindicatii Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului sau la plante din familia Compositae. Hipersensibilitate la arahide sau soia (datorita continutului in soia). Ca si in cazul altor produse cu efect coleretic, Farcovit B12 este contraindicat in doze mari la pacientii cu obstructii de cai biliare. Copii sub 6 ani. Precautii Nu sunt necesare in cazul utilizarii corecte a medicamentului. Interactiuni medicamentoase Piridoxina poate sa scada... [continuare]

Vreau sa slabesc

Din Comunitate

A FOLOSIT CINEVA CHITOSAN,ACID GAMA LINOLEIC SAU SEMINTE DE sofranel PENTRU A SLABI?SUNT OARE EFICIENTE?MI-AU FOST RECOMANDATE DE O PRIETENA CARE A AUZIT DE ELE DAR NU STIU DACA SUNT BUNE. [continuare]

Parotida

Din Comunitate

Bunaziua! Numele meu este Lucian am 43 de ani, si cred ca am o tumoare benigna pe glanda parotida stanga.(adenom pleomorf).Cred acest lucru deoarece a aparut acum 4 ani si a continuat sa creasca in acest timp, pana la 2 cm.Am facut RMN si mi s-a spus acelasi lucru.Am o mare rugaminte daca stie cineva un tratament naturist sau o dieta pentru aceasta boala.Sau care este cea mai buna clinica din europa sau din lume pentru aceasta operatie.,deoarece am inteles ca este o operatie complicata.Riscurile fiind:paralizie faciala,recidiva (in malign).mentionez ca este sub forma unui nodul de densitate tare si mobil. astept un raspuns urgent. multumesc anticipat [continuare]

Am tenul gras si acnee, va rog , vreau raspuns rapid , multumesc anticipat

Din Comunitate

Am 15 ani , am tenul gras si cu cosuri in zona barbiei si in zona obrajilor, pe frunte nu prea am. De asemenea mai am cosuri pe spate. Am fost la un dermatolog si mi-a dat tratamentul urmator: dimineata , gel de curatare ivatherm ivapur, si crema tot Ivatherm Akne-Syt, iar seara o pasta precum varul asa, cu care punctam pe cosuri si Skinoren Gel si mai aveam niste pastile Azitrox. Doctorita mi-a spus ca dupa 3 saptamni o sa se vada rezultate... dar nu am observat nicio imbunatatire. Va rog , ce tratament imi sugerati sa folosesc. Va multumesc mult! [continuare]

Hepatita c

Din Comunitate

Ma numesc Eduard am 48 ani si am contactat hepatita c in 2010. Rezultatele analizelor medicale pt. dosar: viremia :7662325Ul/mL, TBIL :0.52mg/dL,TGL :60,Scor Metaviral :A2;F2 ; Diagnostic Hepatita C-P.B.H ( nu stiu ce inseamna ). Am inceput tratamentul gratuit pe 01.05.2011 cu Peg. alfa 2B: 150micro g/s, Ribavirin :1.29/zi. Dupa 12 saptamani am avut viremia :488.708UI/ml si sa intrerupt tratamentul. La 22.08.2011 am avut TGP:60, TGO::40. Doctorul curant mi-a prescris Ursofalk( 3/zi) si Pentoxina retard 400mg(3/zi). La o luna mi-a iesit pe abdomen si spate o dermatita. Am fost la doctorul curant, diagnostic:dermatita alergica (posibil proteine animale) regim numai legume 5 zile si tratament Clorocalcin si Clorfeniramin, nici un efect; ma duc din nou intreb daca nu trbuie sa intrerup tratamentul sau sa fac analize, raspunsuri negative si ma trimite la dermatolog; diagnostic: dermatita alergica endogena, tratament: Ketof,Xyzal,Advantan.A doua zi era mai rau(mai accentuata dermatita).... [continuare]

Vergeturi

Din Comunitate

buna ziua.am 20 de ani si vara trecuta m-am ingrasat brusc si am luat in greutate 10 kg si cu kg au aparut si vergeturile.nu stiu cum sa scap de ele sau macar sa diminuez aspectul.este vreun remedui naturist? [continuare]

Pagina 1 din 1 (16 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »