sofranel

Farcovit b12, capsule gelatinoase

Categoria: Medicamente

Compozitie O capsula moale contine fosfolipide esentiale 10 mg, vitamina b1 (tiamina mononitrat) 2 mg, vitamina b2 (riboflavina) 1 mg, vitamina B6 (clorhidrat de piridoxina) 2 mg, vitamina b12 (ciancobalamina) 10 μg, extract de Cynara 50 mg, pantotenat de calciu 5 mg, nicotinamida 10 mg, inozitol 50 mg, acid orotic 20 mg, acid folic 0, 5 mg, D(+)biotina 0,1 mg, ulei de sofranel 150 mg si excipienti: Continutul capsulei: ulei din boabe de soia, ulei hidrogenat din boabe de soia (tip I), ulei hidrogenat din boabe de soia (tip ii), ceara de albine, lecitina din soia 45%, etilvanilina, vanatone. Capsula: gelatina, anhidrisorb, glicerol 85%, etilhidroxibenzoat sodic, propilhidroxibenzoat sodic, oxid rosu de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172), cochineal rosu (E124), dioxid de titan (E171). Grupa farmacoterapeutica: terapia ficatului, combinatii. Indicatii Afectiuni hepatobiliare asociate cu colestaza, pentru a induce colereza si a preveni formarea calculilor biliari. [continuare]

Vreau sa slabesc

Categoria: Comunitate

A FOLOSIT CINEVA CHITOSAN,ACID GAMA LINOLEIC SAU SEMINTE DE sofranel PENTRU A SLABI?SUNT OARE EFICIENTE?MI-AU FOST RECOMANDATE DE O PRIETENA CARE A AUZIT DE ELE DAR NU STIU DACA SUNT BUNE. [continuare]

Uleiul de cocos, o optiune sanatoasa pentru gatit

Categoria: Articole

Generalitati Oricum ar fi gatit un produs alimentar, exista riscul aparitiei unor inconveniente ca urmare a efectelor temperaturilor ridicate asupra alimentelor. Una din cele mai bune solutii pentru rezolvarea acestei probleme este utilizarea uleiului de cocos. Acesta este destul de stabil la temperaturi inalte, ofera beneficiul scaderii in greutate, stimuleaza sanatatea inimii si ajuta la mentinerea nivelurilor normale de colesterol. Dintre multiplele tipuri de ulei, uleiul din nuca de cocos este una din cele mai bune alegeri pentru gatit, deoarece acesta este bogat in grasimi saturate (peste 90%), ceea ce inseamna ca este mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte. Uleiul de masline vs uleiul de cocos Desi mass-media promoveaza uleiul de masline ca fiind cel mai sanatos, acesta isi schimba proprietatile la temperaturi ridicate. Uleiul de masline este, in primul rand compus din grasimi monosaturate. Acest lucru inseamna ca are o... [continuare]

Grasimile benefice si nocive din alimente

Categoria: Articole

Generalitati Cele mai multe dintre alimente contin mai multe tipuri de grasimi. Dintre acestea, unele sunt benefice pentru sanatate, comparativ cu altele. Totusi, nu este necesar sa se elimine complet, toate grasimile dintr-o dieta. Unele dintre ele influenteaza in mod pozitiv, iar altele in mod negativ starea de sanatate a unei persoane. Ideal ar fi, sa se consume cu moderatie produse alimentare care contin tipuri sanatoase de grasimi. Adevaruri despre grasimile alimentare Exista numeroase tipuri de grasimi. Organismul unei persoane produce propria grasime ca urmare a excesului de calorii. Unele grasimi alimentare provin din alimentele de natura animala iar altele sunt de origine vegetala. Grasimile alimentare fac parte din grupa de macronutrienti care furnizeaza energie corpului unei persoane, alaturi de proteine si carbohidrati. Grasimea este esentiala pentru sanatate intrucat este necesara desfasurarii normale a unora dintre functiile organismului. De exemplu, unele... [continuare]

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Categoria: Articole

Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea starii de sanatate. Grasimi de origine vegetala Denumire Acizi grasi % Raport omega6 / omega3 Colesterol mg% Acizi grasi trans % Rezistenta la incalzire / recomandari de utilizare - Saturati Mono-nesaturati omega 9 (acid oleic) Poli-nesaturati - - - - - - - Acid linolenic (omega 6) Acid linolenic (omega 3) - -... [continuare]

Diete antiinflamatoare

Categoria: Articole

Generalitati Daca va taiati pielitele din jurul unghiilor, zona se va umfla, inrosi si va fi fierbinte. Acest tip de raspuns inflamator acut este reactia organismului la trauma, iar aceest lucru este o parte esentiala a procesului de vindecare, dar inflamatia cronica cauzata de forme mai subtile de traume poate influenta in sens negativ sanatatea dvs. Alimentele consumate pe termen lung, mancarurile foarte procesate si expunerea continua la toxinele din mediu pot duce la inflamatii persistente de grad mic pe care cercetatorii le coreleaza cu imbatranirea prematura, boli de inima, diabet, Alzheimer, psoriazis, artrita reumatoida si cancer. Ce agraveaza inflamatiile Multe alimente din dieta standard pot agrava inflamatiile, incluzand aici faina si zaharul alb rafinat, carnea rosie, produsele lactate, produsele de tip fast-food dar si aditivii alimentari. Cu un astfel de regim alimentar, corpul poate avea de suferit. Nu doar sanatatea dvs. ar putea fi precara, ci va fi... [continuare]

Grasimi mononesaturate

Categoria: Articole

Generalitati Grasimile mononesaturate sunt considerate a fi cel mai sanatos tip de grasimi alimentare. Grasimile mononesaturate raman stabile la temperaturi ridicate si sunt, prin urmare, recomandate pentru gatit, deoarece exista probabilitati mai scazute sa hidrogeneze sau sa devina saturate. Din punct de vedere chimic, grasimile mononesaturate sunt grasimi ce contin o molecula dubla de carbon. Grasimile mononesaturate isi pastreaza forma lichida la temperatura camerei si pot deveni solide atunci cand sunt refrigerate. Grasimile care sunt solide la temperatura camerei contin uleiuri hidrogenate si pot avea un continut ridicat de grasimi trans. Beneficiile pentru sanatate ale grasimilor mononesaturate - Grasimile mononesaturate reduc riscul aparitiei de boli de inima, accident vascular cerebral si cancer. Atunci cand sunt consumate cu moderatie si folosite pentru a inlocui grasimile saturate si trans din dieta, grasimile mononesaturate pot avea un efect benefic pentru... [continuare]

Care este cel mai bun ulei pentru gatit

Categoria: Articole

Generalitati De cand nutritia sanatoasa a devenit o preocupare importanta pentru multi dintre noi, tipurile de ulei pentru gatit folosite in bucatarie au inceput sa fie impartite in doua tabere principale cele bune si cele rele. Primele nu doar ca predispun mai putin ingrasarii, ci aduc si o serie de beneficii sanatatii, precum un aport bogat de acizi grasi esentiali omega-3, antioxidanti sau proteine. Tipuri de ulei recomandate pentru gatit Regula generala este sa optati pentru uleiul lichid de gatit, o varianta mai buna decat untul sau margarina (surse de grasimi trans, considerate foarte periculoase pentru sanatate). Dar si in randul uleiurilor lichide pentru gatit, se remarca tipuri mai benefice decat altele. Ceea ce face un ulei comestibil sa fie sanatos sau nesanatos este cantitatea si calitatea grasimilor continute. Astfel, cu cat un ulei de gatit contine un nivel mai ridicat de grasimi mononesaturate, cu atat este el mai bun pentru consum (grasimile mononesaturate... [continuare]

Hepatita c

Categoria: Comunitate

Ma numesc Eduard am 48 ani si am contactat hepatita c in 2010. Rezultatele analizelor medicale pt. dosar: viremia :7662325Ul/mL, TBIL :0.52mg/dL,TGL :60,Scor Metaviral :A2;F2 ; Diagnostic Hepatita C-P.B.H ( nu stiu ce inseamna ). Am inceput tratamentul gratuit pe 01.05.2011 cu Peg. alfa 2B: 150micro g/s, Ribavirin :1.29/zi. Dupa 12 saptamani am avut viremia :488.708UI/ml si sa intrerupt tratamentul. La 22.08.2011 am avut TGP:60, TGO::40. Doctorul curant mi-a prescris Ursofalk( 3/zi) si Pentoxina retard 400mg(3/zi). La o luna mi-a iesit pe abdomen si spate o dermatita. Am fost la doctorul curant, diagnostic:dermatita alergica (posibil proteine animale) regim numai legume 5 zile si tratament Clorocalcin si Clorfeniramin, nici un efect; ma duc din nou intreb daca nu trbuie sa intrerup tratamentul sau sa fac analize, raspunsuri negative si ma trimite la dermatolog; diagnostic: dermatita alergica endogena, tratament: Ketof,Xyzal,Advantan.A doua zi era mai rau(mai accentuata dermatita).... [continuare]

Parotida

Categoria: Comunitate

Bunaziua! Numele meu este Lucian am 43 de ani, si cred ca am o tumoare benigna pe glanda parotida stanga.(adenom pleomorf).Cred acest lucru deoarece a aparut acum 4 ani si a continuat sa creasca in acest timp, pana la 2 cm.Am facut RMN si mi s-a spus acelasi lucru.Am o mare rugaminte daca stie cineva un tratament naturist sau o dieta pentru aceasta boala.Sau care este cea mai buna clinica din europa sau din lume pentru aceasta operatie.,deoarece am inteles ca este o operatie complicata.Riscurile fiind:paralizie faciala,recidiva (in malign).mentionez ca este sub forma unui nodul de densitate tare si mobil. astept un raspuns urgent. multumesc anticipat [continuare]

Pagina 1 din 1 (10 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »