mancaruri pentru diabetici

Cele mai bune fructe de mare si pesti pentru diabetici

Din Articole

Persoanele care sufera de diabet trebuie sa duca o viata sanatoasa, ceea ce inseamna ca trebuie sa faca multa miscare, dar sa fie foarte atente si la ceea ce mananca, astfel incat sa nu fie afectat nivelul glicemiei. Pestele si fructele de mare sunt alimente indicate, pentru ca sunt o sursa importanta de grasimi sanatoase, proteine si vitamine si minerale. Persoanele care sufera de diabet de tip 2 trebuie sa stie cum sa prepare mancarurile din peste si care sortimente sunt cele mai sanatoase. Somon, pentru Omega 3 Cu un continut ridicat de acizi grasi Omega 3, somonul este intoteauna o alegere buna. Ajuta la mentinerea sanatatii inimii, a creierului si a pielii. Pestele poate fi pregatit la cuptor sau la gratar, condimentat cu ierburi aromatice si putina zeama de lamaie. O portie de somon pe saptamana este de ajuns. Codul, o alta alegere sanatoasa Un alt inamic al diabetului este si codul, pe care il poti face la gratar. La prepararea lui, nu folosi condimente foarte sarate... [continuare]

Dieta diabet tip 2

Din Comunitate

Buna ziua. Mi-ar fi de mare ajutor sfatul unui nutritionist.Ma intereseaza un model de dieta pentru diabetul zaharat de tip 2.Am lista cu alimentele de baza si procentul de carbohidrati pe care-l contin ,dar as vrea ceva concret-un meniu saptamanal cu cantitatile corespunzatoare.As vrea sa stiu cum sa combin alimentele astfel incat sa am o dieta echilibrata si diversificata.Am diabet de tip 2 , 42 de ani, 1,63 m inaltime si 80 kg, si sunt sedentara.De 9 luni ,de cand mi-a fost depistat diabetul ,am tinut un regim oarecum strict(desi ora pentru masa de seara era intotdeauna foarte tarzie) si am reusit sa slabesc 13 kg ,dar in ultimele doua luni am "sarit calul" si am pus la loc 5 kg.Stiu ca trebuie sa fiu foarte disciplinata ca sa pot tine boala in frau si de aceea ar fi extraordinar sa am pe cineva care sa ma indrume. Va multumesc. [continuare]

Diabet

Din Comunitate

sotul meu are diabet dar pana acum nu am gasit nici o carte de bucate pentru diabeti.ati putea sami explicati mai detailat care sant alimente permise si carenu pentru un diabetdeca e posibil as dori sa stiu daca e preferbil mai mult fiert decat prajit.ce fructe poate sa manance si care nu.va multumesc [continuare]

10 mituri despre dieta bolnavilor de diabet

Din Articole

Generalitati Este foarte posibil sa fi auzit ca bolnavii de diabet trebuie sa tina o dieta alimentara stricta si extrem de complicata care necesita o atentie deosebita, ca diabeticii nu au voie sa manance dulciuri sau daca mancati foarte multe dulciuri puteti face diabet. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa. In cele ce urmeaza va vom prezenta ce este adevarat si ce este fals in ceea ce priveste dieta alimentara a bolnavilor de diabet zaharat. Mitul 1. Daca mancati prea multe dulciuri faceti diabet In realitate cauzele care conduc la aparitia diabetului zaharat nu sunt pe deplin cunoscute; un lucru este insa sigur: alimentatia bogata in dulciuri nu cauzeaza diabet. Diabetul zaharat apare atunci cand se strica acel echilibru fin intre cantitatea de dulciuri ingerata si abilitatea organismului de a transforma aceste alimente in energie. Ce se intampla in organismul uman cand apare diabetul zaharat? Organismul uman transforma cea mai mare parte a dulciurilor din... [continuare]

Legatura stresului si a alimentatiei cu diabetul

Din Articole

Generalitati Daca suferiti de diabet zaharat de tipul 2, anumite alimente, in special alimentele ce sunt bogate in carbohidrati, pot face ca glicemia sa creasca si sa ajunga la un nivel ridicat. Dar nu doar alimentele sunt principalii factori, ci exista o lista lunga de alti factori – prea putin somn, o boala, chiar si ciclurile menstruale lunare – acesti factori pot sabota eforturile controlului de zahar din sange. Fie ca este vorba despre locul de munca, fie despre o relatie sau orice alt aspect al vietii cotidiene, conform ADA (Asociatia Diabeticilor din America), s-a demonstrat ca stresul emotional continuu poate provoca ca nivelul de zaharuri din sange sa creasca. Si cum un control foarte strict al nivelului zaharurilor din sange este o solutie perfecta pentru gestionarea cu succes a diabetului de tip 2, este foarte important sa se inteleaga modul in care stresul afecteaza corpul uman si trebuie gasite modalitati sanatoase pentru a face fata acestui lucru. Potrivit ADA,... [continuare]

Diabetul exista scapare

Din Comunitate

buna ziua! am 36 ani si cu 5 zile in urma am facut analize medicale . Glicemie=258, am mers la medic specialist acolo a crescut glicemia=483, imi poate raspunde cineva daca exista posibilitataea sa devin insulino-dependent in conditiile in care am inceput regimul alimentar si tratament medicamentos? sunt foarte speriata sa aflu ca am acest diagnostic si sa nuu pot scapa de aceasta boala niciodata. Mentionez ca de 4 ani am si un vitiligo, sa inteleg ca acest diabet s-a in stalat in organism tot din cauza stresului? [continuare]

10 modalitati simple pentru cresterea aportului de fibre

Din Articole

Generalitati Fibrele sunt nutrienti importanti care ofera multiple beneficii organismului. Acestea se gasesc in alimentele de origine vegetala. Prin consumul de fibre poate fi redus nivelul colesterolului, se normalizeaza glicemia, scade riscul bolilor cardiovasculare si al diabetului si se reduce constipatia. Intre scaderea in greutate si aportul de fibre exista o stransa legatura: digestia este incetinita, se instaleaza mai rapid senzatia de satietate iar efectele pozitive pentru sanatate se mentin pe termen lung. Iata 10 moduri simple prin care poate fi crescut nivelul de fibre din organism. 10 modalitati pentru cresterea aportului de fibre Surse cat mai variate de fibre Alimentele vegetale furnizeaza doua tipuri de fibre: solubile (care cresc senzatia de satietate) si insolubile (care stimuleaza functia sistemului digestiv). Mazarea, fasolea, ovazul si fructele sunt cele mai bune surse de fibre solubile, iar cerealele integrale si legumele asigura majoritatea fibrelor... [continuare]

Monitorizarea consumului de carbohidrati la copiii diabetici

Din Articole

Generalitati Monitorizarea consumului de carbohidrati este o metoda utila care poate ajuta copilul si anturajul sa alcatuiasca o dieta potrivita, variata si care, in acelasi timp, sa mentina valorile glicemiei in limita normalului la copii suferinzi de diabet zaharat tip 2 (nu necesita insulina). Astfel i se va putea permite copilului sa consume o varietate de alimente, asemenea celorlalti copii, sa capete incredere in ceea ce priveste controlul bolii si sa devina responsabil si direct implicat in acest proces. Prin educarea copiilor suferinzi si a anturajului acestora in ceea ce priveste cantitatea de carbohidrati pe care o contin diferite alimente se va permite acestora sa gandeasca o dieta independent si sa o poata portiona echilibrat, de-a lungul unei zile, acest lucru facand posibila mentinerea glicemie in limite normale. Hipeglicemia (zahar mult in sange) poate provoca bolnavului senzatii de oboseala si sete, iar in timp acest fenomen poate duce la afectarea... [continuare]

Usturoiul - produs natural pentru slabit

Din Articole

Generalitati Usturoiul este de foarte mult timp cunoscut datorita beneficiilor sale asupra sanatatii, cum ar fi: prevenirea bolilor de inima, cancer sau diabet zaharat. Recent, cercetatorii au descoperit ca usturoiul contribuie la pierderea naturala in greutate, deoarece contine alicina - compus care scade apetitul alimentar si ajuta la pierderea in greutate. In urma mai multor studii finalizate in Israel, s-a demonstrat ca prin consumul regulat de usturoi masa corporala ideala este mentinuta pentru o lunga perioada de timp. Deci, consumarea zilnica a usturoiului nu doar ca este benefica pentru sanatate, dar contribuie si la pierderea kilogramelor in plus. Usturoiul si pierderea in greutate Alicina este cea mai puternica substanta din componenta usturoiului, care influenteaza tensiunea arteriala, nivelul de insulina si trigliceride. Alicina face parte dintr-un grup de compusi numiti tiosulfati, continand tiosulfati in proportie de 70-80%. Alicina nu este prezenta in usturoi in... [continuare]

Neuropatia diabetica

Din Articole

Generalitati Neuropatia diabetica reprezinta afectarea nervilor de obicei intalnita in diabet. In timp, hiperglicemia (nivelul crescut al zaharului din sangele pacientilor cu diabet) poate afecta nervii din intregul corp. Exista mai multe tipuri de neuropatie diabetica. Neuropatia periferica rezulta din afectarea sistemului nervos periferic. Aceasta duce la scaderea sensibilitatii dureroase, tactile, termice si vibratorii in anumite parti ale corpului si poate uneori sa afecteze capacitatea de miscare si forta musculara. Cel mai frecvent afecteaza picioarele (laba piciorului si gambele) si poate contribui la aparitia unor probleme serioase cum ar fi ulcerele, infectiile sau deformari osoase si articulare. Este cea mai frecventa forma de neuropatie diabetica. Neuropatia autonoma (vegetativa ) este rezultatul afectarii sistemului nervos autonom. Acesti nervi sunt implicati in controlul functiilor involuntare ale corpului cum ar fi bataile inimii, tensiunea arteriala,... [continuare]

Complicatiile cronice ale diabetului zaharat non-insulino-dependent

Din Articole

Generalitati Diabetul non-insulino-dependent (DZ de tip II) apare atunci cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina sau rezistenta celulelor organismului la actiunea insulinei este crescuta. Insulina asigura necesarul energetic celular, facilitand utilizarea glucozei de catre celule. Cand secretia de insulina este insuficienta sau daca exista rezistenta la actiunea acesteia in tesuturile tinta, nivelul glucozei din sange este mult prea mare, iar tesuturile nu o mai pot utiliza pentru producerea de energie. Daca nivelul glicemiei este persistent crescut apar complicatii cronice grave. Complicatii Hiperglicemia determina alterari hormonale si ale functionalitatii celulare care conduc la anomalii la nivelul vaselor de sange si/sau la nivelul nervilor periferici. Complicatiile cronice ale diabetului sunt datorate uneia sau ambelor modificari fiziopatologice de mai jos: - ateroscleroza (depunerea de placi aterosclotice la nivelul peretilor vaselor sanguine)... [continuare]

Dieta atkins: ghid pentru incepatori

Din Articole

Generalitati Majoritatea expertilor sunt de parare ca o alimentatie sanatoasa, care ajuta la pierderea kilogramelor in plus, presupune o alimentatie saraca in grasimi si bogata in carbohidrati. Insa, programul de slabit Atkins sustine exact contrariul, adica pentru a slabi o persoana trebuie sa consume cantitati ridicate de grasimi si scazute de carbohidrati. Filosofia dietei Atkins Organismul uman este capabil sa arda atat grasimile cat si carbohidratii pentru a produce energia necesara functionarii adecvate. Carbohidratii, sub forma de glucoza, sunt prima sursa utilizata de organism pentru a produce energie. Dr. Atkins sugereaza ca prin reducerea semnificativa a cantitatii de carbohidrati consumati, organismul uman trece de la arderea carbohidratilor la arderea grasimilor pentru a produce energie. Acest proces este cunoscut sub denumirea de lipoliza, rezultatul secundar al acestui proces fiind cetoza. Cand grasimile sunt dizolvate pentru producerea de energie, prin... [continuare]

9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Din Articole

Generalitati Alimentatia sanatoasa nu inseamna o nutritie stricta, mentinerea unei siluete subtiri sau privarea de alimente preferate. O stare generala de bine, mai multa energie, stabilizarea starii de spiri si mentinerea sanatatii organismului - toate aceste lucruri sunt posibile cu o dieta potrivita pentru fiecare persoana. Puteti invata cum sa va extindeti gama de alimente sanatoase si sa cunoasteti felul in care va puteti planifica dieta astfel incat sa se transforme intr-una sanatoasa si gustoasa. Propuneti-va sa atingeti succesul Acest lucru il puteti face prin planificarea unei diete sanatoase cu pasi marunti, si nu prin schimbari nutritionale drastice. Cu schimbari usoare, treptate, dieta dvs. s-ar putea transforma intr-una sanatoasa, mai devreme decat va asteptati. - Simplificati In loc sa va preocupe numaratul caloriilor sau masurarea portiilor, ganditi dieta dvs. in termeni de culoare, varietate si prospetime. Incepeti usor si modificati pe termen lung unele... [continuare]

Care sunt grasimile sanatoase pentru inima

Din Articole

Generalitati Majoritatea alimentelor contin mai multe tipuri diferite de grasimi, acestea fiind mai bune sau mai nocive pentru sanatatea dumneavoastra. Nu este nevoie sa eliminati complet grasimile din dieta, deoarece unele dintre acestea ajuta organismul sa functioneze optim. Cel mai bine este sa cunoasteti ce tipuri de grasimi este recomandat sa consumati si ce alimente contin grasimile bune pentru intreg organismul. Exista numeroase tipuri de grasimi. Organismul sintetizeaza la randul sau propria grasime constituita din aportul de calorii in exces. Grasimile care se gasesc in plante si carne de animale se numesc grasimi alimentare. Grasimile alimentare fac parte, alaturi de proteine si carbohidrati, din macronutrientii care furnizeaza energie pentru organism. Grasimea este esentiala pentru sanatate, deoarece sustine desfasurarea normala a unor serii de functii ale corpului dumneavoastra. Se realizeaza tot mai frecvent cercetari cu privire la posibilele beneficii ale... [continuare]

Stii care sunt combinatiile alimentare nefaste pentru digestie?

Din Articole

Generalitati Te ingrasi desi manaci putin, ai probleme cu digestia si te intrebi unde gresesti? Ei bine, modul in care combini alimentele la aceeasi masa poate fi de vina. Organismul tau este construit astfel incat sa absoarba nutrientii cate unui aliment pe rand, sau in anumite combinatii. Acest lucru se intampla pentru ca fiecare tip de aliment are nevoie de o enzima diferita pentru a fi digerat. De aceea, trebuie sa consumi impreuna doar alimente care au nevoie de aceleasi enzime pentru a fi metabolizate. In caz contrar, kilogramele se aduna, in cazul femeilor apare celulita, iar balonarea, constipatia si arsurile de stomac sunt la ordinea zilei. Combinatii alimentare nocive Carne cu cartofi Probabil stii: chiar daca friptura cu cartofi prajiti se numara printre mancarurile preferate ale multora, o regula importanta pentru nutritie este sa nu combini proteinele (carne, peste, oua sau branza) cu carbohidrati (paine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri). Aceasta... [continuare]

Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate

Din Articole

Generalitati Ghimbirul este apreciat inca de acum doua milenii pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, in special in mentinerea functionalitatii digestive. Aromata intens si revigoranta, radacina de ghimbir nu este doar un condiment potrivit preparatelor din bucataria asiatica, ci un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic. Tulpina subterana (rizomul) poate fi utilizata in stare proaspata, sub forma de pulbere, uscata sau sub forma de ulei sau suc. Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, impreuna cu cardamomul, curcuma si galangalul. Beneficii Ghimbirul este folosit in alimentatie, dar si in medicina traditionala. Iarna, acest condiment special face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire, regleaza echilibrul intern al organismului si contribuie la mentinerea sanatatii scalpului, fiind un remediu excelent pentru matreata. Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci... [continuare]

6 condimente si plante care tin diabetul sub control!

Din Articole

Diabetul afecteaza peste doua milioane de romani, tara noastra situandu-se printre tarile cu cea mai mare prevalenta a acestei afectiuni in Europa. Pentru aceste persoane diagnosticate cu diabet de tip 1 si 2 este important sa duca un stil de viata sanatos, astfel incat sa mentina glicemia sub control. Din fericire, exista plante si condimente care ajuta la mentinerea glicemiei sub control, dar care previn si aparitia kilogramelor in plus, problema cu care se confrunta diabeticii. 1. Scortisoara Scortisoara este unul dintre cele mai cunoscute condimente, datorita aromei, fiind ideala la prepararea prajiturilor sau pentru vinul fiert. Vestea buna este ca acest condiment le este util si persoanelor care sufera de diabet, fiindca are componente active, care ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange. Cercetarile au aratat ca persoanele care au consumat doar cateva grame de scortisoara in fiecare zi, pe stomacul gol, au avut o glicemie mai mica. De asemenea, scortisoara ajuta... [continuare]

Suferi de diabet? iata 9 idei pentru gustari sanatoase, care tin de foame

Din Articole

Pentru cei care sufera de diabet alegerea unor alimente pe care sa le consume ca gustari poate fi o adevarata provocare. Trebuie sa faca alegeri intelepte, bazate pe mancaruri sanatoase. Optiunile sanatoase pot reduce foamea si pot sa ofere un plus de energie pe tot parcursul intregii zile. Cheia este existenta unui plan alimentar. Sunt recomandate gustarile care contin un amestec de carbohidrati, proteine si grasimi sanatoase, pentru ca ajuta la mentinerea unui nivelul echilibrat de zahar in sange. Iata 9 idei de gustari sanatoase pe care le poti lua si la serviciu. 1. Fructe oleaginoase Migdale, nuci, fistic, alune: sunt o alegere ideala, caci au un continut important de proteine, fibre si grasimi sanatoase. De asemenea, contin acizi grasi Omega 6 si Omega 3. Intr-un studiu publicat in aprilie 2013, in Journal of Nutrition, femeile care au mancat nuci de 2 ori pe saptamana au redus riscul de diabet zaharat de tip 2 cu 24%. Trebuie ca fructele oleaginoase sa fie consumate... [continuare]

Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa pe timp de vara

Din Articole

Vara este anotimpul fructelor si al legumelor proaspete, de care trebuie sa profiti din plin. O astfel de dieta este ideala si pentru ca organismul sa suporte mai usor temperaturile caniculare. Ideal este sa iti faci un program si sa incerci sa iei masa la ore fixe. Micul dejun ar trebui luat in jurul orei 8:00, pranzul in jur de 12:30, iar cina la 18:30. Nicio zi fara fructe Cirese, visine, caise, pepene, fructe de padure: sunt numai cateva dintre fructele gustoase de care poti profita in lunile verii. Bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, sunt portia ta zilnica de energie. Sunt ideale pentru micul dejun, cat si pentru gustarile din timpul zilei. La fel de importante sunt si legumele, pe care le poti folosi pentru salate gustoase. Le poti prepara la aburi sau la gratar. Legumele cu calitati astringente, care previn deshidratarea, trebuie sa faca parte dintr-un plan alimentar sanatos. Printre ele se numara radacinoasele si citricele. La salate evita dressingurile... [continuare]

Suferi de diabet? iata ce sfaturi sa urmezi pe timp de canicula

Din Articole

Pentru aproximativ 2 milioane de romani cu varsta cuprinsa intre 20 si 79 de ani, temperaturile ridicate ale verii inseamna un factor de disconfort in plus, deoarece sufera de diabet. Ei trebuie sa ia masuri suplimentare de protectie, astfel incat sa nu le fie afectata starea de sanatate. Descopera despre ce este vorba: Atentie la deshidratare Atata timp cat vremea este calda, poate aparea deshidratarea, ceea ce duce la cresterea nivelului de zahar din sange. Asadar, daca suferi de diabet zaharat, este de doua ori mai important sa bei cat mai multe lichide pe tot parcursul zilei, spre deosebire de persoanele sanatoase. Apa este cea mai indicata, pentru a-ti potoli setea si pentru a preveni deshidratarea. Semnele deshidratarii sunt setea excesiva, pielea uscata si calda la atingere, ametelile, greata, varsaturile, stari de confuzie, scaderea puterii de concentrare. Bauturile care contin zahar, cele care au cofeina si cele carbogazoase trebuie sa fie evitate. [continuare]

Cat de importanta este detoxifierea pentru sanatate

Din Articole

O cura de detoxifiere a organismului este utila pentru ficat, caci ajuta la eliminarea toxinelor, cat si pentru stimularea metabolismului si a pierderii de kilograme. Insa o astfel de cura nu trebuie tinuta de catre oricine, caci poate avea efecte negative, fiind saraca in proteine si elemente nutritive. Cura de detoxifiere nu trebuie tinuta de cei care nu au implinit 18 ani, de catre varstnici, de persoanele care sufera de diabet, anemie, dar nici de femeile insarcinate si nici de cele care alapteaza. Cel mai indicat este sa ceri parerea unui medic inainte de a tine o astfel de cura. Regimul se poate tine sub mai multe forme: - poate sa dureze intre una si sapte zile - poate sa se bazeze doar pe consumul de fructe - regim bazat doar pe legume - regim care presupune numai sucuri din fructe si smoothie - regim bazat pe alimentatie de tip vegetarian Cele mai indicate alimente Indiferent de tipul de detoxifiere pe care o alegi, exista anumite alimente pe care este indicat... [continuare]

Este diabet?

Din Comunitate

buna ziua, am o problema foarte stresanta : am efectuat niste analize baiatului meu de 12 ani care au evidentiat corpi cetonici , glicemie 111. am repetat analizele si au iesit corpi cetonici 50, glicemie 114 si hemoglobiba glucozilata 7. Medicul de familie ne-a spus ca este diabet zaharat de tip 1 si trebuie sa consultam urgent un medic de specialitate. Suntem foarte speriati. Ne puteti recomanda o clinica de specialitate unde am putea face teste mai amanuntite. Baiatul este destul de plinut are 1,68 m si 75 kg la 11 ani si 10 luni. Multumesc anticipat de raspuns. [continuare]

Tratament natural cu reusita pentru problemele ficatului si a veziculei biliare si a intregului organism

Din Comunitate

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]

Kg in plus la diabetici

Din Comunitate

Buna, am si eu o problema am 26 de ani si in urma cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet de tip 1. Problema mea este ca nu reusesc sa mai pierd din greutate, sunt convins ca sunt foarte multi diabetici care au aceasta problema si mai greu este ca nu poti sa ti o cura de slabire. As fi foart recunoscator daca m-ar putea ajuta si pe mine cineva cum sa scap de Kg in plus. Va multumesc [continuare]

Sfaturi pentru prevenirea bolilor cardiovasculare

Din Articole

Generalitati In prezent, bolile de inima sunt principala cauza de deces la nivel mondial. Peste un sfert din totalul deceselor sunt provocate de afectiunile cardiovasculare. Acestea sunt si o cauza majora de dizabilitati. Bolile cardiovasculare afecteaza inima (muschiul inimii), dar si vasele de sange ale inimii. Riscul aparitiei bolilor de inima creste odata cu inaintarea in varsta. Barbatii care au peste 45 de ani si femeile cu varsta de peste 55 de ani sunt mai predispusi la manifestarea bolilor cardiovasculare. Exista un risc destul de mare pentru o persoana sa fie diagnosticata cu aceste afectiuni, daca un membru apropiat al familiei a avut o boala de inima in tinerete. Desi nu puteti inlatura anumiti factori de risc - cum ar fi istoricul medical familial, sexul sau varsta - exista unele moduri de prevenire ale bolilor de inima. Puteti evita problemele cardiace prin adoptarea unui stil de viata sanatatos, chiar de azi! Modalitati de preventie - Exercitiile fizice... [continuare]

Dieta pentru hepatita b

Din Articole

Generalitati Virusul hepatitei B este un virus ADN, ceea ce inseamna ca materialul sau genetic este compus din acizi dezoxiribonucleici. Acesta face parte dintr-o familie de virusuri cunoscute sub denumirea de hepadnaviridae. Virusul este localizat in primul rand in ficat dar este prezent si in sange si in fluidele corpului. Virusul hepatitei B este compus din particule, in partea centrala (nucleu) si un invelis inconjurator (in exterior). Nucleul este format din ADN si antigeni de nucleu (HBcAg). Invelisul contine antigeni de suprafata (AgHBs). Acesti antigeni sunt prezenti in sange si sunt makerii folositi in diagnosticul si evaluarea pacientilor suspecti de hepatita virala. Pentru cei mai multi dintre oameni, dieta specifica pentru hepatita B are la baza aceleasi elemente ca o dieta recomandata pentru o persoana sanatoasa. Bolnavii diagnosticati cu hepatita B ar trebui sa consume alimente care stimuleaza sanatatea inimii (fructe, legume, cereale integrale), cantitati... [continuare]

Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale

Din Articole

Beneficiile cerealelor integrale Consumul constant de cereale integrale constituie o modalitate simpla de a va asigura o viata sanatoasa, pe termen lung. Cerealele integrale contin o serie de substante nutritive esentiale: proteine, fibre, vitamine din complexul B, antioxidanti dar si minerale (fier, zinc, cupru, magneziu). O dieta bogata in cereale integrale reduce riscul de boli cardiace, diabet zaharat de tip 2 (au un indice glicemic mic), obezitate, dar si unele forme de cancer. De asemenea, adoptarea acestui obicei alimentar imbunatateste digestia, usureaza miscarile propulsive regulate intestinale (imbunatatind digestia) si creste nivelul bacteriilor bune din colon. Potrivit studiilor doar un procent mic de persoane consuma trei portii de cereale integrale pe zi. De ce se intampla acest lucru? Nu este usor sa recunoasteti cerealele integrale, nici macar daca analizati cu atentie painea, diverse tipuri de sortimente de cereale sau snackuri. Teoretic, fiecare produs... [continuare]

Dieta pentru sanatatea rinichilor

Din Articole

Generalitati Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature. Varietatea, echilibrul si moderatia sunt componentele de baza ale dietei sanatoase . Alimentatia unui om sanatos se bazeaza pe necesitatea cresterii consumului de cereale, vegetale si fructe si a scaderii consumului de grasimi, grasimi saturate, colesterol, zahar si sodiu. Rinichii sunt organe pereche, situati de o parte si de alta a coloanei vertebrale, retroperitoneal, cu rol principal de a filtra sangele si a elimina prin urina substantele daunatoare sau inutile organismului. Rinichii regleaza compozitia urinii, iar prin productia hormonala regleaza presiunea sanguina, raportul baze-acizi(pH), mineralizarea osoasa, procesul de formare a globulelor rosii in maduva osoasa. Recomandari Dieta... [continuare]

Recomandari alimentare pentru impotenta

Din Articole

Generalitati Printre problemele implicate de disfunctiile erectile se numara si dificultatea comunicarii despre acest lucru. Barbatii care sufera de disfunctie erectila refuza sa discute despre acest subiect, din cauza jenei si a rusinii. Prin urmare, in viata acestora exista adesea probleme, la fel si in relatiile lor de cuplu, din cauza lipsei de comunicare si a increderii scazute in competentele lor sexuale. Printre modalitatile prin care poate fi tratata disfunctia erectila, se numara o nutritie si o dieta adecvate, dar si o greutate sanatoasa. Produsele alimentare care au un continut ridicat de zahar, grasimi si sodiu, nu sunt recomandate. De asemenea, barbatii care sunt supraponderali trebuie sa slabeasca, intrucat excesul de greutate poate ingreuna circulatia sangelui. Cand arterele si venele sunt blocate de grasimi si placa de aterom, sangele nu circula in mod corespunzator prin corp, implicit nici prin penis, care are nevoie de un flux corespunzator de sange pentru... [continuare]

Faunus plant - produse naturiste

Din Articole

FAUNUS PLANT - Fitoterapeut Matei Valentin, produce si comercializeaza o diversa gama de produse naturiste, pentru diferite afectiuni, produse 100% naturale obtinute din retete traditionale, mostenite de-alungul generatiilor, aceste formule fiind mereu imbunatatite, pentru a se obtine cele mai bune rezultate. Va putem spune despre ceaiurile noastre medicinale ca provin din flora bogata a Muntilor Apuseni precum si din culturile proprii, plantele fiind atent selectate si culese in perioada optima de recoltare. Prepararea si ambalarea produselor se fac in laboratoarele noastre din Poienii de Jos, Bihor, respectand standardele de igiena si siguranta alimentara HACCP. Gama de produse de care dispunem se adreseaza oricarei persoane, atat celor care doresc sa previna, cat si persoanelor cu boli grave, cronice. Produsele noastre cuprind urmatoarele categorii: CEAIURI (amestecuri fitoterapeutice din plante atent selectionate) TINCTURI (extracte hidroalcoolice de calitate, cu... [continuare]

Pagina 1 din 4 (114 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK