Clickmed
programare rapida la medic

valoarea calorica a alimentelor

Rolul alimentatiei sanatoase in dezvoltarea copilului

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Decembrie 2023
Consultant medical:

Dr. Butila Liana Maria
Medic Rezident Pediatrie

Clinica: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures

Ce inseamna o nutritie sanatoasa Nutritia este importanta in cresterea si dezvoltarea copilului. Aceasta se refera la alimentele si bauturile care furnizeaza necesarul pentru functionarea organismului. Nutrientii sunt substante gasite in alimente care permit organismului sa creasca si sa functioneze corect. Exista sase nutrienti esentiali: proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine, minerale si apa. Ce este afectiunea si cum se manifesta O alimentatie buna se refera la o dieta care contine un echilibru sanatos de nutrienti, cum ar fi o dieta bogata in fructe si legume. Nutritia deficitara se refera la o dieta care contine un echilibru nesanatos de nutrienti, cum ar fi o dieta bogata in zahar sau sodiu. Exista multe efecte ale nutritiei asupra cresterii si dezvoltarii copilului. De exemplu, alimentatia poate afecta cresterea fizica a copilului, precum si dezvoltarea creierului. In plus, a avea o alimentatie buna in copilarie creste probabilitatea de a avea o alimentatie buna la... [continuare]

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Octombrie 2022
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Ce este colesterolul Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low density lipoproteins) sunt alcatuite in cea mai mare parte din grasimi si o mica parte de proteine. LDL este tipul rau de colesterol, datorita faptului ca determina ateroscleroza (obstrueaza... [continuare]

Principalele complicatii ale obezitatii

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Mai 2018
Consultant medical:

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Obezitatea reprezinta acumularea excesiva de grasime la nivelul organismului, ducand la un exces ponderal de peste 20% fata de greutatea ideala. Starea de obezitatea este rezultatul unui dezechilibru intre valoarea calorica a alimentelor consumate si consumul energetic in ceea ce priveste activitatea fizica, metabolismul bazal si prelucrarea alimentelor ingerate. Cauzele obezitatii Cauzele sunt multiple si asociaza intre ele: factori genetici, factori de mediu, factori fiziologici, psihologici, hormonali, medicamentosi, care de cele mai multe ori se asociaza si determina perturbari ale comportamentului alimentar, iar rezultatul este un dezechilibru energetic ce duce la surplus de trigliceride in adipocite (celula grasoasa). 1.Factorii genetici sunt implicati de multe ori in anamneza pacientului obez deoarece pot exista diverse mutatii ale anumitor gene responsabile de reglarea apetitului ce se mostenesc fie de la mama,fie de la tata. 2.Factorii de mediu includ... [continuare]

7 alimente fermentate care fac minuni pentru organism

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Februarie 2015

Generalitati Alimentele fermentate aduc beneficii importante organismului datorita continutului bogat de bacterii probiotice esentiale pentru echilibrul florei intestinale. Gustul lor intepator se datoreaza procesului de transformare a zaharurilor in compusi alcoolici, prin interventia bacteriilor sau a drojdiei. Specialistii spun ca introducerea alimentelor fermentate cat mai des in dieta zilnica are efecte pozitive asupra functionarii intregului organism, inclusiv asupra sistemului imunitar. Ce sunt alimentele fermentate Alimentele fermentate au trecut printr-un proces de lacto-fermentatie, prin care lactoza este transformata in acid lactic. Dezvoltarea lactobacililor confera un gust acru alimentului, facandu-l totodata mai usor de digerat. In acelasi timp, lacto-fermentatia are efect de conservare, produce enzime benefice, vitamine din complexul B, acizi grasi omega-3 si diverse tulpini de bacterii probiotice. Fermentatia naturala a alimentelor s-a dovedit a fi eficienta... [continuare]

Cele mai bune alimente care stimuleaza lactatia

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Martie 2019

Generalitati Pentru a produce lapte, organismul matern necesita calorii suplimentare. De asemenea, trebuie stiut ca anumite alimente si bauturi pot sa influenteze cantitatea de lapte produsa de o femeie. Alimente indicate Fulgii de ovaz Potrivit unor studii, fulgii de ovaz reprezinta unul dintre cele mai bune alimente care cresc productia de lapte. Pe langa acest lucru, ovazul reprezinta o sursa excelenta de substante nutritive importante pentru femeile care alapteaza, dar si pentru bebelusii acestora. Cele mai importante substante nutritive regasite in fulgii de ovaz sunt reprezentati de: - Fibre; - Fier; - Magneziu; - Zinc. Cercetatorii afirma ca nivelurile reduse de fier scad cantitatea de lapte produsa, astfel ovazul fiind un aliment foarte importat. Fulgii de ovaz sunt versatili, fiind usor de utilizat in numeroase retete. Drojdia de bere Drojdia de bere este o ciuperca pe care multi producatori o folosesc pentru a produce bere si produse de panificatie. Pe langa... [continuare]

Cele mai bune surse alimentare de potasiu

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Iulie 2019

Alimente bogate in potasiu Potasiul este un nutrient important pentru multe procese ale organismului. Bananele sunt o sursa bine cunoscuta a acestui nutrient, dar multe alte alimente contin niveluri cel putin egale de potasiu ca aceste fructe. Aportul optim zilnic de potasiu Potasiul este un electrolit care ajuta la reglarea nivelului de lichide din organism. Multe fructe si legume sunt surse excelente de potasiu, dar si carnea, laptele, iaurtul si nucile pot indeplini cu succes acest rol. Potrivit cercetatorilor din domeniul medical, o dieta bogata in potasiu si scazuta in sodiu ar putea reduce tensiunea arteriala, dar si riscul de boli cardiovasculare. Aportul optim zilnic de potasiu pentru adulti este de aproximativ 3.400 de miligrame pentru barbati si de 2.600 de miligrame pentru femei. Totusi, s-a anuntat ca valoarea zilnica recomandata de potasiu va fi modificata incepand cu 2020 la 4.700 de miligrame. O banana de dimensiuni medii contine peste 400 de miligrame de... [continuare]

10 alimente hipercalorice ale primaverii

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Octombrie 2018

Generalitati Sosirea primaverii nu inseamna doar aparitia lalelelor si a narciselor, dar si o oportunitate pentru recuperarea siluetei in cazul acelora care toata iarna au evitat exercitiile fizice si au adoptat o dieta comoda, bogata in grasimi si carbohidrati. Primele raze de soare ne indeamna sa renuntam la pulovere si sa adoptam o tinuta mai lejera, astfel, consecintele acestei ierni devin dintr-o data vizibile. Chiar daca majoritatea asteptam primavara pentru a ne redobandi silueta, specialistii ne avertizeaza ca in aceasta perioada putem chiar sa crestem in greutate daca nu suntem atenti la alimentele consumate dar mai ales la cantitatea si calitatea acestora. Daca aerul curat si vremea frumoasa ne imbie sa iesim la iarba verde, sa organizam picnicuri sau sa ne ducem la diverse manifestari sportive, nu trebuie sa lasam ispitele culinare sa ne strice cheful de distractie si sa ne streseze intotdeuna greutatea, kilogramele si caloriile. Cu putina atentie si informare,... [continuare]

Imbunatatirea vietii sexuale: alimente recomandate si interzise

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Octombrie 2018

Generalitati Unii specialisti au demonstrat ca efectul afrodisiacelor nu este intotdeauna cel asteptat. De fapt, mai degraba ceea ce o persoana mananca (aportul de vitamine si substante nutritive) sau bea, poate sta la baza unei vieti sexuale robuste si active. O dieta echilibrata nu numai ca va creste libidoul, performanta sexuala, va imbunatati viata romantica ci si starea generala de sanatate. Imbunatatirea vietii sexuale Da: Mic dejun echilibrat Prima masa a zilei este cea mai importanta si trebuie sa contina proteine si fibre, cum ar fi un iaurt cu fructe proaspete de padure sau unt de arahide pe paine prajita integrala, de grau. Aceasta combinatie va fi digerata mai lent si va furniza energia necesara inceputului de zi. De asemenea, va aparea senzatia de satietate care va impiedica eventualele alegeri dietetice nesanatoase. Mai multa energie, inseamna ca la sfarsitul zilei, dupa programul de lucru, o persoana se poate bucura atunci cand va ajunge acasa, de... [continuare]

Topul alimentelor pentru oase sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Mai 2013

Generalitati Cand ne referim la construirea oaselor puternice trebuie sa luam in calcul doua elemente cheie calciul si vitamina D. Calciul sustine structura si sanatatea oaselor si a dintilor in timp ce vitamina D imbunatateste absorbita calciului si contribuie la cresterea oaselor. Aceste substante nutritive au un rol important inca din primii ani de viata dar pot mentine starea de sanatate a oaselor pe masura ce o persoana inainteaza in varsta. Adultii cu varsta de pana la 50 de ani ar trebuie sa consume zilnic 1000 mg de calciu si 200 de UI de vitamina D pe zi. Persoanele adulte care au peste 50 de ani ar trebui sa utilizeze peste 1200 mg de calciu si 400-600 UI de vitamina D. Iata mai jos cateva dintre alimentele care pot oferi organismului vitaminele si mineralele de care acesta are nevoie pentru a avea oase puternice si rezistente. Alimente necesare pentru mentinerea sanatatii oaselor Iaurt - cei mai multi dintre oameni considera ca este suficient sa se expuna la... [continuare]

12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Noiembrie 2013

Generalitati Introducerea catorva preparate lacto-ovo vegetariene in dieta, cel putin ocazional, poate fi o strategie buna de a beneficia de numeroase beneficii pentru sanatate, de la pierderea in greutate, pana la reducerea nivelului de colesterol in sange. Alimentele de provenienta vegetala contin foarte putine grasimi saturate, furnizand in schimb cantitati importante de fibre, vitamine si minerale. Un alt avantaj al preparatelor lacto-ovo vegetariene este acela ca rareori depasesc 200 de calorii pentru o portie, insa au o valoare nutritionala superioara. Meniurile lacto-ovo vegetariene de mai jos contin preparate culinare preponderent cu alimente vegetale, care insumeaza un numar mic de calorii, in schimbul unei senzatii accentuate de satietate. Meniuri vegetariene sub 500 de calorii Multe persoane considera ca este mai dificil sa diversifici un meniu folosind in mare parte doar alimente vegetale, insa in realitate, variantele disponibile sunt numeroase si, in egala... [continuare]

Cele mai bune alimente care pot combate oboseala

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Martie 2019

Generalitati Multe persoane observa ca masa le poate afecta energia. Astfel, de multe ori o masa bogata si copioasa poate face ca o persoana sa se simta obosita. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul isi foloseste mare parte din energie pentru a digera acea masa, in loc sa o utilizeze pentru restul corpului. Cea mai usoara modalitate de a evita acest lucru consta in mancatul unor portii mai mici pe parcursul zilei. In acest mod, organismul ramane alimentat in mod regulat si poate chiar si sa piarda in greutate. Pentru ca o persoana sa aiba mai multa energie in urma consumului de alimente trebuie sa ii ofere organismului cea mai buna mancare. Recomandari Fructe si legume proaspete Cu cat mancarea este mai proaspata, cu atat aceasta ofera mai multe substante nutritive. Consumul de fructe si legume de sezon reprezinta cea mai buna modalitate prin care acestea se pot consuma proaspete si pot oferi tot ce este mai bun. Merele, capsunile, afinele, citricele si morcovii... [continuare]

Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Aprilie 2012

Generalitati Greutatea este un factor important pentru oricine isi doreste o silueta frumoasa si cu siguranta ca o silueta nu va fi perfecta, daca greutatea nu se va afla in conformitate cu necesitatile unei persoane. Este esential ca orice persoana sa se bucure de nutrientii de care are nevoie pentru ca organismul sa functioneze normal. In plus, asa cum foarte multe persoane doresc sa slabeasca, exista unele persoane care intampina dificultati in acumularea kilogramelor, din diverse cauze. Cel mai greu este pentru oricine sa se ingrase fara ca sanatatea sa sa fie afectata de efectele nocive ale acestui proces asupra organismului. Este recomandat ca inainte sa se urmeze indicatiile dietetice expuse mai jos, sa se ceara sfatul medicului. Persoane cu un numar scazut de kilograme ar putea avea colesterolul destul de ridicat sau pot suferi de diabet ori alte boli in care este interzis consumul anumitor alimente. Produsele alimentare care ajuta la cresterea in... [continuare]

Nutritia si alimentatia rationala la copil

Din Articole
Actualizat la data de: 17 August 2009

Alimentatia sanatoasa Ce este alimentatia rationala si ce alimente sunt necesare in dieta copilului? O dieta sanatoasa, rationala, include o varietate de alimente care ofera copilului energia si nutrientele necesare unei dezvoltari psihosomatice normale. O alimentatie corespunzatoare nu semnifica doar consumul unor "alimente sanatoase", putand fi consumate o varietate de alimente atat timp cat dieta ramane variata, echilibrata si este consumata in cantitati moderate. Copii, prezinta chiar de la nastere un mecanism intern de reglare al consumului de mancare, astfel ca nou nascutii si sugarii au capacitatea de a semnala aparitia foamei (de obicei prin plans) si de asemenea stiu cand sunt satui si astfel se opresc din alimentare (prin controlul unor semnale interne care indica satietatea). Odata cu inaintarea in varsta copii au capacitatea de a-si doza alimentele in functie de necesitatile fiziologice specifice varstei. Cum pot mentine parintii o dieta sanatoasa a copilului? [continuare]

Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Aprilie 2024

Generalitati Care este diferenta dintre un sandwich care contine paine alba si altul care are in compozitie paine din cereale integrale? Sau care este diferenta dintre cartofii prajiti si salata cu spanac, rosii, morcovi si fasole? Toate alimentele enumerate mai sunt sus sunt carbohidrati. Dar a doua optiune include carbohidratii sanatosi (cereale integrale si legume). Carbohidratii: benefici sau nocivi? In ultima perioada s-au confirmat inclusiv in urma studiilor, efectele benefice asupra organismului obtinute in urma consumului de carbohidrati. In plus, consumul de carbohidrati a fost asociat cu un risc mai mic de aparitie a bolilor cronice. Carbohidratii pot fi atat benefici cat si nocivi Carbohidratii buni pentru organism contin fibre. Acestea sunt absorbite lent, evitandu-se astfel dezechilibrul nivelului de zahar din sange. Printre carbohidratii buni se numara cerealele integrale, legumele, fructele si fasolea. Se pot reduce la minim riscurile pentru sanatate... [continuare]

Cum se poate pierde rapid in greutate

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Ianuarie 2012

Generalitati Un grup de specialisti au analizat cele mai des utilizate moduri de a pierde in greutate intr-un mod sanatos, fara a se recurge la diete sau produse nesanatoase. Sfaturile specialistilor includ strategii de a controla foamea, strategii prin care pot fi reduse la minim caloriile consumate si care pot contribui la o pierdere rapida in greutate. Ecuatia scaderii in greutate Ecuatia care poate fi aplicata pentru scaderea in greutate se bazeaza pe faptul ca jumatate de kilogram de grasime este acumulat in urma consumului a 3500 de calorii. Acest lucru inseamna ca daca o persoana a mancat produse alimentare care au insumat 3500 de calorii se va castiga in greutate jumatate de kilogram. Pentru arderea acestor calorii este necesara o combinatie intre un plan dietetic si exercitii fizice. Poate dura mai mult de o saptamana sau chiar luni (in functie de actiunea metabolismului fiecarei persoane) pentru a se ajunge la greutatea tinta. Metodele recomandate de... [continuare]

Alimentatia bebelusului

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2023

Generalitati Atunci cand un bebelus ia masa alaturi de ceilalti membrii al familiei este incurajat si dispus sa incerce cat mai alimente din meniu. Acest lucru inseamna ca de multe ori, felurile de mancare servite trebuie adaptate si pentru copii. Cel mai mic dintre membrii familiei se poate bucura de o portie de dovlecel la cina, atata timp cat acesta este bine gatit si este taiat in bucatele suficient de mici ca sa le poata consuma linistit. Alte optiuni ar putea fi bucatele mici de pui, paste bine fierte sau banane bine coapte. Ce trebuie sa faca parintii Inainte de a-i pune bebelusului mancarea in farfurie, parintele trebuie sa o guste pentru a se convinge ca: - este suficient de moale (branza tartinabila, bucatelele de tofu, unele tipuri de cereale uscate sau biscuiti care pur si simplu se topesc in gura), - este suficient de bine gatita astfel incat poate fi mestecata cu usurinta (uneori legumele pasate, ar putea fi alternativa potrivita), - portiile sunt destul... [continuare]

Excesul de fructe si cresterea in greutate

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Octombrie 2018

Generalitati Prea multe fructe pot contribui la cresterea in greutate a unei persoane. Aportul excesiv, indiferent de produsul alimentar, poate sa ingrase. Unele alimente insa, pot fi consumate in cantitati mai mari, fata de altele. Fructele proaspete contin aproximativ 15-20 de calorii per 30 de grame. De exemplu, un mar de dimensiuni medii (aproximativ 200 grame) contine aproximativ 100 de calorii. Fructele uscate au cel mai mare numar de calorii, 180 grame de stafide contin aproximativ 500 calorii, iar pentru cei mai multi dintre oameni, acest numar de calorii ar putea insemna prea mult. Cand are loc cresterea in greutate? Cresterea in greutate va avea loc atunci cand o persoana consuma mai multe calorii decat reuseste sa arda. Prin urmare, daca pe baza nevoilor individuale energetice, un individ ar trebui sa consume 2000 de calorii pentru a-si mentine greutatea, in cazul in care valorile acestora s-ar suplimenta cu 500 de calorii, intr-o saptamana ar castiga o jumatate de... [continuare]

Dieta cu ciocolata

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Octombrie 2011

Generalitati Aceasta este probabil una din cele mai gustoase diete din cate exista. Intrucat ciocolata actioneaza ca un inlocuitor al vitaminelor, acest lucru are o valoare reala privind beneficiile pentru sanatate. Printre avantaje se enumera: combaterea hipertenisunii arteriale si a bolilor cardiovasculare. Dieta consta in principal in consumul de lichide, ciocolata fiind inclusa in regimul alimentar, mai ales sub forma de pulbere sau supliment care se amesteca de obicei cu lapte sau apa. De asemenea, specialistii garanteaza ca in urma acestei diete puteti pierde intre trei si patru kilograme. Premisa de baza a dietei este faptul ca nu exista un temei real pentru inlaturarea completa a ciocolatei din dieta. Cu cat evitati mai mult ciocolata, cu atat va ganditi mai mult la ea si dorinta de a o consuma, pofta creste. Dieta de baza Sally Ann Voak a creat dieta cu ciocolata pentru a permite celor care doresc sa slabeasca sa depaseasca dependenta lor de ciocolata, sa invete cum... [continuare]

Pestele si fructele de mare

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Octombrie 2018

Generalitati Majoritatea oamenilor considera ca, daca ar manca legume si fructe, ar avea o viata sanatoasa. Exista totusi multe alte categorii de produse alimentare si amestecuri interesante care pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii si care ar trebui incercate si chiar consumate in mod regulat. Printre aceste produse alimentare se numara fructele de mare si pestele. Desi unele persoane ar putea considera aceste tipuri de alimente ca fiind exotice, indicate doar pentru ocazii speciale, trebuie sa se stie ca pestele si fructele de mare ar putea fi incluse in dieta zilnica. Fructele de mare si pestele, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt o sursa foarte buna de minerale, vitamine si proteine. Mai multe specii de pesti si de fructe de mare au un nivel scazut de colesterol, sodiu si grasimi, sunt bogate in vitamine cum ar fi B6, B12 si minerale (fosfor, fier, zinc si potasiu). Cea mai mare parte din grasimile care se regasesc in aceste alimente sunt nesaturate -... [continuare]

Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. leguminoasele

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Iulie 2012

Leguminoasele Incercam sa reabilitam in acest articol familia fasolei, pentru ca pe nedrept, mai degraba din snobism, alimentele din aceasta categorie incep sa fie uitate. Dorim sa va spunem doar ca la restaurantele marilor hoteluri nu lipsesc niciodata: mancarea de fasole boabe, lintea sau mazarea si ca soia si-a castigat si ea definitiv locul in alimentatia sanatoasa. Atunci de ce sa uitam de ele? Aceasta categorie de alimente (leguminoasele) este formata din familia fasolei: fasole, linte, mazare, soia, naut etc. Leguminoasele (la fel ca si cerealele de altfel) tind sa dispara din meniul omului modern. In plus, la noi in tara, datorita usurintei cu care se cultiva si deci disponibilitatii lor foarte mari, leguminoasele si-au castigat reputatia de hrana a saracului. De unde si ideea ca ele sunt un aliment de calitate inferioara, de mana a doua, spre deosebire de produsele animale, care sunt privite ca fiind cele mai valoroase. Realitatea este insa ca leguminoasele sunt... [continuare]

Esti predispus la diabet de tip 2?

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2017

Generalitati Diabetul este o boala caracterizata prin valori anormale ale glucozei din sange. Persoanele diabetice manifesta probleme in transformarea alimentelor in energie. Dupa masa, alimentele sunt descompuse in glucoza, preluata de fluxul de sange. Pentru transformarea glucozei in energie, organismul are nevoie de insulina, hormon produs de pancreas. Diabetul de tip 2 se dezvolta atunci cand celulele din muschi si ficat nu utilizeaza corespunzator insulina sau pancreasul nu produce insulina suficienta pentru a satisface nevoile organismului. Ca rezultat, cantitatea de glucoza din sange creste, in vreme ce celulele nu primesc suficienta energie. In timp, nivelul mare de glucoza din sange afecteaza nervii si vasele de sange, ducand la complicatii precum bolile cardiovasculare, afectarea vederii, boli renale, probleme ale sistemului nervos, etc. Poate fi prevenit diabetul de tip 2 Cercetarile au demonstrat ca persoanele cu risc de diabet pot preveni sau intarzia dezvoltarea... [continuare]

Cum puteti lua in greutate?

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Septembrie 2011

Cine ar putea dori sa nu slabeasca? Desi ingrijorator este ca exista multi oameni care sufera din cauza supraponderabilitatii, totusi se intalnesc oameni care sunt slabi in mod natural si isi doresc sa se ingrase. In unele cazuri, subponderabilitatea ar putea fi rezultatul unor tulburari alimentare sau a scaderii poftei de mancare cauzata de anumite conditii medicale. Imbatranirea afecteaza apetitul ca urmare a pierderii treptate a capacitatii de a simti gustul si mirosul produselor alimentare. Daca o persoana pierde in greutate fara sa isi doreasca acest lucru trebuie sa semnaleze medicului acest inconvenient. Cum va puteti ingrasa? Intr-o prima etapa se va tine evidenta numarului de calorii consumat pentru a se determina cat mai exact care este aportul energetic necesar in fiecare zi pentru ca o persoana sa-si rotunjeasca silueta. Va fi nevoie sa se mareasca numarul total de calorii prin ingerarea unei cantitati mai mari de alimente sau prin alegerea unor alimente care au o... [continuare]

Bronchicum elixir s, solutie orala

Din Medicamente

Ce este Bronchicum Elixir S si pentru ce se utilizeaza Indicatii Bronchicum Elixir S este un medicament din plante (fitoterapeutic), sub forma de solutie orala. Acest medicament este indicat in caz de raceala cu afectarea tractului respirator si de bronsita acuta, manifestata prin: tuse si obstructie bronsica prin secretie de mucus vascos. Mod de administrare Bronchicum Elixir S trebuie utilizat conform instructiunilor din acest prospect. Trebuie sa discutati cu farmacistul sau cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur. Pe parcursul unei zile, luati medicamentul la intervale regulate. Daca farmacistul sau medicul dumneavoastra nu va recomanda altfel, dozele obisnuite sunt: Copii intre 1 si 4 ani (aproximativ 8 - 16 kg): 2,5 ml solutie orala de maximum 6 ori pe zi, la intervale regulate. Copii peste 4 ani, adolescenti si adulti: 5 ml solutie orala de maximum 6 ori pe zi, la intervale regulate. Solutia se administreaza cu ajutorul masurii dozatoare, care prezinta... [continuare]

Cebion vitamina c plus magneziu, tablete efervescente

Din Medicamente

Ce este Cebion vitamina C plus Magneziu si pentru ce se utilizeaza Indicatii Hipomagneziemie, ca urmare a unei alimentatii unilaterale sau in caz de necesitati crescute, de ex. in suprasolicitari fizice, stres, sarcina sau cure de slabire. Mod de administrare Zilnic 1-2 tablete dizolvate intr-un pahar cu apa de 150 ml. Informatii suplimentare Compozitie Compozitie per tableta per 100 g Vitamina C 150 mg 2,31 g Magneziu 170 mg 2,62 g Mediu acidifiant - acid citric; carbonat de sodiu; carbonat de magneziu (10,7%); vitamina c; aromatizanti naturali; indulcitor sintetic zaharina; colorant ribloflavina. Preparat hipocaloric; valoare calorica [continuare]

Chitosan

Din Medicamente

Ce este Chitosan si pentru ce se utilizeaza Indicatii Chitosanul este o polizaharida obtinuta din chitina printr-un proces de deacetilare care ii confera o polaritate pozitiva. Chitina este extrasa din exoscheletul crustaceelor. Procesul de deacetilare creste activitatea chitosanului, imbunatatindu-i solubilitatea in mediul acid din stomac. - ajuta la mentinerea nivelului optim al colesterolului total, al HDL, LDL si al trigliceridelor - favorizeaza reducerea greutatii corporale intr-un regim hipocaloric (chitosanul ingerat este o fibra dietetica, care sufera o digestie minima, deci nu are valoare calorica); componenta insolubila induce starea de satietate, cea mai mare parte fiind eliminata sub forma de reziduu incarcat cu toxine; partea solubila precipita in stomac si in intestinul subtire sub forma de gel care "leaga” acizii biliari si lipidele cu o polaritate negativa, impiedicandu-le sa reintre in circuitul sanguin - reduce absorbtia si elimina efectele toxice ale... [continuare]

Pagina 2 din 8 (227 rezultate)