hemoglobina scazuta

Neutrofile scazute

Din Comunitate

Buna ziua. Mi am facut o Hemoleucograma completa, toate sunt in limite in afara de : Neutrofile %- 44.50%(interval 50-75 %) si TGP 70.00 UI/I (interval 5-65 UI/I). E ceva ingrijorator?. O zi buna [continuare]

Libido scazut + infectie urinara?au vreo legatura ?

Din Comunitate

Este posibil ca libidoul sa scada si erectia sa fie mai slaba datorita unei infectii urinare?Ma urinez cam des in ultima vreme si parca simt o inflamatie la vezica...Asadar au vreo legatura libidoul/erectia mai slaba cu o posibila infectie urinara? [continuare]

Limfocite crescute, neutrofile scazute

Din Comunitate

Buna ziua! MI-am facut analizele de curand la sange si mi-au iesit: limfocite:54.9(25-50); neutrofile %:34.6(50-80); neutrofile #: 1.65(2-8); numar eritrocite:3.99(4-6.2); concentratie medie HB/Eritrocit:35.4(31-35); tgo:34(0-31); inr:1.28. As dori sa stiu daca e vorba de ceva grav, normal e vizibil ca nu e! Va multumesc! O zi buna! [continuare]

Erectie scazuta

Din Comunitate

nu am erectie doar cu o anumita femeie din punct de vedere fizi e ok ptr mn desi o iubesc la maxim ea e tot ce am niciodata nu am iubit asa de mult pe cineva si nici nu am sa iubesc dar nu stiu ce se intampla excat cu ea probabil k imi doresc prea mult s fac sexx ea sa o fac sa se simta bn c mn ,nu stiu ce sa fac va rog frumos sa ma ajutai multumesc anicipat ;) [continuare]

Transport persoanele cu mobilitate scazută

Din Comunitate

Buna , Am o problema , am un bunic care are varsta de 85 de ani si aproximativ 2m si 120 kg care acum 10 ani a suferit de o semipareza. Acum cateva zile a cazut pe scari si desi nu se vede nici o lovitura si nu acuza nici o durere ii este greu sa se deplaseze. Pana acum se misca destul de bine pt. varsta lui , dar de cateva zile face catva pasi dupa care se lasa jos intrand intr-o stare de panica . Iar la greutatea lui mie si bunicei mele ne este cam greu sa il transportam , avem o problema deoarece in pempers nu vrea sa isi faca nevoile iar pana la baie evem de parcurs un drum destul de lung plus ca de multe ori vrea sa mai iasa la aer afara acum ca a dat caldura. Stiu ca exista metode de a cara pe cineva fara sa iti „rupi oasele” care loe-am invatat la cursuri de prim ajutor dear nu mi le mai amintesc. Iar pe internet nu gasesc ceva care ar putea sa ma ajute . [continuare]

Trombocite scazute

Din Comunitate

Buna ! Mi.am făcut analizele la sânge ,urina și o ecografie abdominala . Analizele la sânge mi.au ieșit bune...ecografia abdominala a fost la fel buna ( fierea, rinichi ect) nu am nici o problema... Si analizele mi.au ieșit bine in schimb mi.au ieșit trombocitele 150, monocitele 19 si bazofiile granulocitelor 0,084...menționez ca mi sau făcut teste pt alte boli si probleme glanda, leucemie si mi.au ieșit negative..aceste analize le.am făcut în Germania ( munchen ). Doctorul de aici a zis ca nu e nimic grav si ca trombocitele pot fi s azute si din cauza menstruației care mă ține 7 zile...am 21 de ani, nu am copii si nici avorturi..sunt o fire mai slabutta (46kg si am 1,67)Iar mâine o sa primesc rezultatele analizelor la anemii.. Am motiv de îngrijorare? Va multumesc [continuare]

Neutrofile scazute si eosinofile marite

Din Comunitate

Buba ziua. Am facut setul de analize anul si neutrifile au iesit 42,2% (45-80/%) si eosinofile 11,9% (0-4/%), in rest toate sunt bine. Este ceva grav??? [continuare]

Interpretare spermograma - mobilitate progresiva scazuta.

Din Comunitate

Buna ziua, mi-au iesit ulrmatoarele reuzltate al analzie. Am programare la urolog in 2 zile, dar sutn foarte curios. Imi poate cineva interpreta? Va multumesc. Zile abstinenta 5 Volum sperma 4ml ≥ 1.5 Viscozitate normala normala Aspect sperma normal normal pH sperma 7.8≥ 7.2 Concentratie spermatozoizi 21mil./ml ≥ 15 Numar total spermatozoizi/ejaculat 84mil. Spermatozoizi cu mobilitate progresiva 10% ≥ 32 Mobilitate totala 25% ≥ 40 Spermatozoizi cu morfologie normala30% ≥ 4 Spermatozoizi cu anomalii ale capului42% Spermatozoizi cu anomalii ale gatului18% Spermatozoizi cu anomalii ale cozii10% Spermatozoizi viabili70% ≥ 58 [continuare]

Trombocite scazute

Din Comunitate

Buna ziua.am si eu o intrebare.tot imi ies trombocitele mici intre 110-120.am facut investigatii amanuntite inclusiv punctia madulara si mi-a zis doar sa le tim sub control nu e nevoie de tratament..intrebarea e alta.un medic specialist in hematologie imi poate da o scrisoare medicala in care sa scrie ca pot lucra in mediu cu radiatii ionizante?va multumesc [continuare]

Am un baiat de 13 ani, hemoglobina 12.7,hematocrit 39.1,mpv 10.7,sidermie 59.31,glicemie 105,?

Din Comunitate

fosfataza alcalina 342,creatinina 0.7,MCV 90,MCH 29.2,MCHC 32.5,trombocite 198?Sunt ingrijorata! Ma puteti ajuta cu un raspuns uregnt.Multumesc. [continuare]

Am 50 ani si de un an mi-a scazut drastic apetitul sexual trebuie sa ma tratez si cu ce am erectieo?

Din Comunitate

nu mai pot intretine o relatie sexuala asa cum e normal am erectie rara si de scurta durata ce ma sfatuiti in cazul acesta ce medicamente sa iau ,e un fel de potenta slaba [continuare]

Ce se intampla daca ai calciu ionic scazut si crp cantitativ crescut?

Din Comunitate

Rezultat analize efectuate de curand: Calciu ionic = 3.7453; interval de referinta(3.82 - 4.82 mg/dl) CRP cantitativ = 7.7: interval de referinta ( mai mic de 5 mg/l) [continuare]

De cateva zile am stari de voma .pofta de mancare scazuta ..mereu ma simt obosita ..poate fi vorba ?

Din Comunitate

am citit mai multe articole dar nu am toate simtomele unei sarcini ultimul act sexual a fost acum 2 saptamani [continuare]

Nivel testosteron scazut?

Din Comunitate

Buna ziua. Sunt un barbat in varsta de 25 de ani, 80 de kg si 1.77m inaltime. Problema mea de cand ma stiu tine de aspectul fizic. Am picioarele groase, acoperite de grasime, mai ales in laterale si spate. Fundul si el e acoperit de grasime. In partea de sus, mai exact torace, abdomen sunt slab si am si un mijloc destul de subtire. Mai pe scurt am un corp in forma de para, feminin. Precizez ca sunt putin depresiv si anxios. M am apucat de sala cu 6-7 luni in urma. Transformari mari nu sunt, doar foarte putina masa musculara castigata la spate. Se poate sa am vreo problema cu nivelul de testosteron? Oricat as incerca sa slabesc, picioarele tot groase raman in proportie cu partea de sus. E o chestie care imi da mari batai de cap. Credeti ca e o idee buna sa vizitez un endocrinolog? Acum ceva timp, un medic mi a spus ceva de pubertate intarziata... Astept un sfat. Multumesc. [continuare]

Monocite scazute?

Din Comunitate

Buna ziua. Am tot cautat pe "atotstiutorul net" dar gasesc articole despre monocite crescute. Eu am avut mereu si am inca, prea putine monocite. Care poate fi cauza? Care este efectul asupra organismului? Ce drum sa urmez pentru "remediere"? [continuare]

Creatiina scazuta

Din Comunitate

Băiatul meu are 11ani și 40 kg. Creatinina 0.33.Îl dor muşchii de la picioare [continuare]

Cadere de calciu sau glicemie scazuta?

Din Comunitate

De azi am o durere de cap, dupa ceafa, un tremur in corp, mi.se umple gura de spuma, imi vine sa vomez si vad incetat. De ce? [continuare]

Cum se trateaza stima de sine scazuta?

Din Comunitate

Buna ziua Am 17 ani si 4 luni si am mari probleme cu stima de sine.Nu am prieteni sunt in vacanta si stau toata ziua acasa .Ma inrosesc la fata cand citesc ceva la scoala.E si mai rau cand trebuie sa prezint ceva in fata clasei.Sunt nelinistit adeseori.Problemele cu inrositul la fata au inceput in clasa a 7a.Pana atunci ma inroseam doar la ora de muzica atunci cand cantam pt nota dar doar in cl a 5a si a 6aPana atunci nici macar la muzica.Pe atunci aveam prieteni.Nu ma inroseam cand citeam la scoala.Din contra chiar nu aveam deloc probleme.Incepand cu a 7a am inceput sa ma inrosesc tot mai des.Nu am mai iesit cu prietenii.Parintii m-au batut cand eram in cl a3a,a 4a si a 5a.Ma puneau la exercitii si cand greseam imi dadeau cate o palma.Asta e oare cauza.Pt ca nu am fost asa dintotdeauna.Parintii nici macar nu stiu de problemele astea.Le-am tinut in mine tot acest timp.Ce e de facut? [continuare]

Talasemia - boala ereditara

Din Articole

Generalitati Talasemia este o boala hematologica (a sangelui) ereditara (cu transmitere genetica, adica de la o generatie la alta) in care organismul produce prea putina hemoglobina. Hemoglobina ajuta eritrocitele (celulele rosii) sa distribuie oxigenul in toate celulele organismului. Nivelul scazut al hemoglobinei duce la anemie care se manifesta prin slabiciune si oboseala. Cazurile severe de anemie duc la afectarea organelor si in final chiar la deces. Cauze Cauza talasemiei este un defect in una sau mai multe gene. Este o boala hematologica ereditara, transmisa de la parinte la copil. Ambii parinti trebuie sa fie purtatori de gena patologica pentru a o transmite copilului. Tipologie Principalele tipuri de talasemie sunt alfa talasemia si beta talasemia. Beta talasemia este forma cea mai des intalnita. Un purtator are o gena normala si o gena patologica (cu talasemie) in toate celulele corpului. Majoritatea purtatorilor sunt sanatosi si au o viata normala. Beta... [continuare]

Tracleer, comprimate

Din Medicamente

Prezentare Tracleer 62,5 mg comprimate filmate Comprimate filmate de culoare alb-portocalie, rotunde, biconvexe, gravate cu ,,62,5” pe o parte. Blistere din PVC/PE/PVDC/aluminiu a cate 14 comprimate filmate. Cutii care contin 14, 56 sau 112 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate. Compozitie Fiecare comprimat filmat contine bosentan 62,5 mg (sub forma de monohidrat). Lista excipientilor Nucleul comprimatului Amidon de porumb Amidon pregelatinizat Amidonglicolat de sodiu Povidona Dibehenat de gliceril Stearat de magneziu Filmul comprimatului Hipromeloza Triacetina Talc Dioxid de titan (E171) Oxid galben de fer (E172) Oxid rosu de fer (E172) Etilceluloza Indicatii terapeutice Tratamentul hipertensiunii arteriale pulmonare (HAP) pentru a ameliora capacitatea de efort si simptomele la pacientii aflati in clasa functionala III OMS. Eficacitatea a fost demonstrata in: - HAP primara (idiopatica si familiala) - HAP... [continuare]

Zenra, comprimate

Din Medicamente

Prezentare Zenra 10, comprimate, 10 mg Cutie cu 2 blistere a cate 14 comprimate. Compozitie Un comprimat contine ramipril 10 mg si excipienti: hidroxipropilmetilceluloza, amidon de porumb pregelatinizat, celuloza microcristalina, stearilfumarat de sodiu, oxid galben de fer (E172). Grupa farmacoterapeutica Produse active pe sistemul renina-angiotensina-aldosteron, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, codul ATC: C09AA05. Indicatii Hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca congestiva, reducerea mortalitatii post infarct miocardic acut, nefropatie non-diabetica sau diabetica incipienta sau constituita, reducerea riscului de IM, AVC sau deces de cauza cardiovasculara la pacientii cu risc cardiovascular crescut: boala coronariana manifesta, antecedente de AVC, antecedente de boala vasculara periferica sau diabet zaharat insotit de cel putin un alt factor de risc cardiovascular (microalbuminurie, hipertensiune arteriala, concentratii crescute de colesterol... [continuare]

Fortzaar 100/25, comprimate filmate

Din Medicamente

Ce este Fortzaar si pentru ce se utilizeaza Indicatii Fortzaar este o combinatie intre un antagonist al receptorilor de angiotensina II (losartan) si un diuretic (hidroclorotiazida). Angiotensina II este o substanta produsa de organism care se leaga de receptorii din vasele de sange, determinand constrictia acestora. Acest lucru are ca rezultat cresterea tensiunii arteriale. Losartanul previne legarea angiotensinei II de acesti receptori, determinand relaxarea vaselor de sange si prin urmare scaderea tensiunii arteriale. Hidroclorotiazida actioneaza prin cresterea eliminarii de apa si sare de catre rinichi. Acest lucru ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale. Fortzaar este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale (presiune sanguina crescuta). Mod de adminstrare Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Medicul dumneavoastra... [continuare]

Tardyferon, drajeuri

Din Medicamente

Indicatii Anemii feripive (anemii hipocrome). Terapie cu cerinte in fier crescute sau de carenta latenta in fier (de ex. la femeile fertile, in timpul sarcinii, post-partum in timpul perioadei de alaptare, cat si dupa gastrectomie). Punerea in evidenta a unei carente in fier si gradul sau de gravitate trebuie sa se bazeze pe un diagnostic sigur si sa fie conformat prin examene de laborator corespunzatoare. Doze si mod de administrare anemii feriprive usoare si carenta latenta in fier: 1 drajeu/zi dimineata. anemii feriprive grave: 1 drajeu 2 ori/zi, dimineata si seara. Drajeurile trebuie sa fie luate in prize, inainte de mese, cu putin lichid fara a fi sfaramate. Durata tratamentului este fixat in functie de gradul de deficit in fier. Dupa normalizarea valorilor hemoglobinei, tratamentul va fi continuat timp de cateva saptamani reducandu-se la un drajeu pe zi dimineata, pana cand procentul de feritina serica indica reconstituirea satisfacatoare a rezervelor de fier. Daca... [continuare]

Competact, comprimate filmate

Din Medicamente

Ce este Competact si pentru ce se utilizeaza Indicatii Competact se utilizeaza la pacientii (in special cei supraponderali) care sufera de diabet zaharat noninsulinodependent (diabet de tip 2). Competact se utilizeaza in cazul pacientilor la care nu se poate obtine un control suficient cu metformin (un medicament antidiabetic) administrat in monoterapie si la doza maxima posibila. Competact se poate elibera numai pe baza de reteta. Mod de administrare Doza obisnuita de Competact este de un comprimat administrat de doua ori pe zi. La pacientii care trec de la metformin in monoterapie la Competact poate fi necesara introducerea treptata de pioglitazona pana se ajunge la o doza de 30 mg pe zi. Daca este adecvat, se poate trece direct de la metformin la Competact. Administrarea Competact in timpul mesei sau imediat dupa masa poate atenua eventualele probleme de stomac provocate de metformin. La pacientii in varsta, trebuie urmarita cu regularitate functia renala. Atentionari... [continuare]

Fosinopril, comprimate

Din Medicamente

Ce este Fosinopril si pentru ce se utilizeaza Indicatii Fosinopril apartine unei clase de medicamente numite inhibitori ai ECA (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei). Fosinopril se leaga de ACE in organism, inhiband astfel formarea de angiotensina II, o substanta care creste tensiunea arteriala. De asemenea, angiotensina II are un efect vasoconstrictor, determinand ingustarea vaselor de sange. Prin inhibarea acestei substante, se produce o scadere a presiunii in interiorul vaselor de sange si functia inimii poate fi imbunatatita. Fosinopril Aurobindo este prescris daca aveti tensiune arteriala mare sau in cazul in care inima nu lucreaza suficient, lucru cunoscut sub numele de "insuficienta cardiaca". Mod de administrare Luati intotdeauna Fosinopril Aurobindo exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza initiala recomndata de 10 mg nu a fost studiata la pacientii cu... [continuare]

Ferglurom, solutie buvabila

Din Medicamente

Ce este Ferglurom si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ferul este un constituent esential al organismului fiind necesar pentru formarea hemoglobinei si pentru sustinerea proceselor oxidative de la nivelul tesuturilor. Deficitul de fer duce la eritropoeza ineficienta avand drept consecinta anemia. Este indicat in: -tratamentul carentei latente de fer si a anemiei feriprive (carenta de fer manifesta); -profilaxia carentei de fer in timpul sarcinii. Mod de administrare Utilizati intotdeauna Ferglurom Forte 50 mg/ml exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Dozele administrate precum si durata tratamentului depind de severitatea deficitului de fer. Tratamentul isi propune sa aduca la valori normale concentratia de hemoglobina si sa refaca depozitele de fer. Doza zilnica recomandata de fer este in medie de 100 mg, dar in formele severe se pot administra 150-200 mg fer elemental. 1 ml... [continuare]

Ferglurom 50 mg/5 ml, sirop

Din Medicamente

Ce este Ferglurom si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ferul este un constituent esential al organismului fiind necesar pentru formarea hemoglobinei si pentru sustinerea proceselor oxidative de la nivelul tesuturilor. Deficitul de fer duce la eritropoeza ineficienta avand drept consecinta anemia. Este indicat in: -tratamentul carentei latente de fer si a anemiei feriprive (carenta de fer manifesta); -profilaxia carentei de fer in timpul sarcinii. Mod de administrare Utilizati intotdeauna Ferglurom 50 mg/5 ml exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Dozele administrate precum si durata tratamentului depind de severitatea deficitului de fier. Tratamentul isi propune sa aduca la valori normale concentratia de hemoglobina si sa refaca depozitele de fier. Doza zilnica recomandata de fer este in medie de 100 mg, dar in formele severe se pot administra 150-200 mg fer elemental. Copii... [continuare]

Pagina 6 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK