Clickmed
programare rapida la medic

glutation

Sparanghelul - beneficii pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Mai 2012

Generalitati Analizand informatiile nutritionale ale sparanghelului veti afla ca acesta are efect benefic asupra organismului. 4 bucati din aceasta planta contin doar 13 calorii, nici un fel de grasime, colesterol si doar 8 mg de sodiu. Sparanghelul are proprietatea de a arde grasimile, datorita fibrelor pe care le contine, fibre ce forteaza organismul sa arda mai multe calorii pentru a procesa aceste 4 bucati mici de sparanghel. Cu un continut de zahar foarte scazut si cu doar 1 g de proteine, nu exista nici un motiv sa nu profitati de calitatile nutritionale ale sparanghelului. Vitamine si minerale continute de sparanghel Sparanghelul contine o multime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K, si B6, in cantitati relativ mari. Doar cateva bucati de sparanghel contin 22% din valoarea zilnica recomandata de acid folic, care este responsabil pentru mentinerea sanatatii. Aceasta planta contine cantitati mai mici sau mai mari de minerale esentiale, care includ calciu,... [continuare]

Paracetamol

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Octombrie 2018

Descriere Paracetamolul (acetaminofen) este un compus analgezic nonmorfinic, antipiretic si slab antiinflamator. Paracetamolul este larg utilizat actualmente in intreaga lume, datorita proprietatilor sale farmacoterapeutice si toxicitatea sa foarte redusa, fiind un medicament remarcabil de bine tolerat in dozele terapeutice. Pe de alta parte este substanta farmaceutica cel mai frecvent implicata in supradozari potential toxice, fiind responsabila de numarul cel mai mare de decese si intalnita des in intoxicatiile plurimedicamentoase. Picul nivelelor serice se atinge rapid, in 1-2 ore dupa doze terapeutice si dupa 2-4 ore in cazuri de supradozari. Paracetamolul se leaga in proportie redusa de proteinele plasmatice. Metabolism/Eliminare: - in cazul dozelor terapeutice peste 90% din paracetamol se metabolizeaza la nivel hepatic pana la glucurono si sulfuronoconjugati inactivi si netoxici, care ulterior sunt excretati in urina. Mai putin de 5% se metabolizeaza sub actiunea... [continuare]

15 alimente care stimuleaza sistemul imunitar

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Iulie 2010

Socul Acesta este un vechi remediu popular din care se extrag substante care diminueaza actiunea virusurilor care cauzeaza gripa. Studiile au demonstrat actiunea adjuvanta a socului in tratamentul gripei. Fructul de soc este bogat in antioxidanti si are capacitatea de a lupta impotriva inflamatiilor. Ciupercile Nu considera ciupercile alimente care au continut nutritiv scazut. Acestea contin seleniu si antioxidanti. Nivelurile scazute de seleniu sunt strans legate de riscul de aparitie al gipei. Contin, de asemenea, vitamina B, riboflavina si niacina. Studiile pe animale au aratat ca ciupercile ar avea efecte antivirale, antibacteriene si antitumorale. Fructele de acai Considerate super-aliment, alaturi de afine, fructele de acai le puteti recunoaste dupa culoarea neagra. Acestea sunt bogate in antioxidanti numiti antocianina. Acesti antioxidanti pot ajuta corpul in lupta impotriva imbatranirii si a bolilor. Fructele de acai pot fi consumate sub forma de suc natural sau... [continuare]

Creierul, cel mai solicitat organ al omului contemporan

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Aprilie 2021

Generalitati Desi creierul primeste prin intermediul vascularizatiei sale foarte bogate o mare cantitate de substante plastice si energetice, materia prima a creierului o reprezinta totusi informatia. Spre deosebire de toate celelalte aparate si organe, care s-au specializat in prelucrarea substantelor si a energiei, creierul s-a specializat in prelucrarea informatiilor, care sunt absolut necesare pentru reglarea organelor interne si a comportamentului uman intr-un mediu foarte variabil. Organele de simt si receptorii interni s-au specializat in sesizarea si receptionarea informatiilor; creierul s-a specializat in prelucrarea informatiilor primite si in transmiterea deciziilor rezultate, spre diferite aparate si organe. Astfel, intregul organism a devenit de fapt un extrem de complicat sistem de comunicatii, de-a lungul caruia circula o cantitate foarte mare de informatii necesare reglarii tuturor organelor si a comportamentului uman. Cu toate ca prin sistemul de comunicatii... [continuare]

Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Februarie 2012

Generalitati In ultimii 30 de ani a existat o creste graduala a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in meniul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii sanatatii, in plus gustul este placut, iar pretul acceptabil. In aceeasi perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera a fi consumul de carne de pui. In urma studiilor s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vandut pentru consum uman, ofera mai multa energie din grasimi decat din proteine. Aceasta este o descoperire esentiala intrucat puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine. Potrivit cercetarilor, intre 1870 si 2004 continutul de grasime a crescut de la 36Kcal/100g la 207 Kcal/100g. In aceasta perioada de timp, nivelul de proteine a scazut de la 84kcal/100g la 64kcal/100g. In urma rezultatelor s-a considerat ca puiul... [continuare]

Alimente de protectie

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Octombrie 2018

Generalitati Alimentele de protectie contin o serie de principii nutritive active, care prin proprietatile sale profilactice caracterizeaza spiritul nou al medicinei, acela de a apreveni boala, nu numai de a o trata. Departe de a fi un om bolnav, culturistul este insa o persoana al carui organism este supus la un stres continuu, in consecinta, necesitatea introducerii in dieta a unor alimente cu proprietati protectoare apare ca fiind evidenta Prin continutul ridicat in vitamine, unele alimente de protectie (germeni de grau si porumb, cereale germinate, drojdie de bere, produse din catina si macese) pot reprezenta o sursa importanta in aceste substante nutritive, cunoscand si faptul ca vitaminele naturale sunt mai eficiente decat cele de sinteza. Bogatia in substante biologic active determina un efect de protectie cu actiune benefica la nivel celular. Ele maresc imunitatea naturala a organismului si au efecte fortifiante. Pestele oceanic Numeroase studii epidemiologice au... [continuare]

Detoxifierea organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Februarie 2010

Dieta detoxifianta Detoxifierea poate reduce incidenta de aparitie a numeroase probleme de sanatate, cum ar fi oboseala cronica, imunitatea scazuta, alergiile, durerile de cap, scaderea capacitatii de concentrare sau mancarimile pielii. Dietele care contribuie la „curatarea” organismului nu includ decat mancare organica si apa minerala sau filtrata. Exemple de astfel de alimente: - Sucurile de fructe sau legume; - Supele de legume; - Legumele fierte (cum ar fi: broccoli, spanacul, conopida sau morcovii); - Cerealele; - Leguminoasele; - Orezul brun; - Branza de vaci; - Iaurtul bio; - Pestele; - Carnea de pui. Nu conteaza cantitatea ingerata din aceste alimente, poate fi vorba despre oricat de mult sau de putin. Multe persoane incearca, odata ce initiaza o dieta de detoxifiere, sa si scada in greutate, motiv pentru care isi injumatatesc portiile zilnice de mancare. In timpul dietei de detoxifiere este necesar sa se bea cat mai multa apa minerala sau apa filtrata... [continuare]

Avocado si functia hepatica

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Ianuarie 2012

Generalitati Ficatul este cel mai mare organ intern. Acest organ vital desfasoara o multitudine de functii, inclusiv transformarea produselor alimentare in energie, producerea bilei pentru digestie si eliminarea deseurile si toxinelor din fluxul sanguin. Pentru mentinerea unei functii hepatice optime, este primordial consumul de alimente sanatoase. Unul dintre fructele santoase pentru ficat este avocado. Acesta contine nutrienti care ajuta la functionarea ficatului si imbunatateste starea generala de sanatate a unei persoane. Avocado este un fruct popular in bucataria vegetariana, un substitut pentru carnea din sandwichuri si salate intrucat acesta are un continut ridicat de grasimi. Este utilizat in bucataria mexicana in compozitia preparatului numit guacamole, precum si pentru umplerea rulourilor de sushi. Poate fi servit pasat sau feliat ca parte din mai multe mancaruri sau chiar intins pe painea prajita, servit cu sare si piper. Continut de grasime Fructele de... [continuare]

Detoxifierea ficatului

Din Articole
Actualizat la data de: 21 August 2020

Generalitati Ficatul este considerat de majoritatea medicilor naturisti un organ esential. Starea de sanatate a ficatului si modul in care acesta functioneaza, influenteaza starea generala de sanatate a unei persoane. Aceasta legatura, intre sanatatea ficatului si starea generala de bine a unei persoane, sta la baza diagnosticarii bolilor ficatului, de catre spcialistii in medicina naturista. Situat chiar sub coaste, in partea dreapta a abdomenului, ficatul este cel mai mare si unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman. Acesta realizeaza sute de activitati in fiecare minut al zilei, mai multe decat orice alt organ, inclusiv creierul. Ficatul filtreaza constant, detoxifiaza, sintetizeaza si proceseaza o mare varietate de substante fiziologice. Fara o functionare corecta si sanatoasa a acestui organ, organismul dumneavoastra poate deveni coplesit de toxine, fapt ce poate da nastere oboselii cronice, sentimentului general de boala si de multe ori, depresiei. Care... [continuare]

Alimente cu rol detoxifiant

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2012

Generalitati Pentru a ilustra cat de importanta este calitatea alimentelor de baza pe care le ingerati zi de zi, imaginati-va corpul dumneavoastra ca un motor perfect (ceea ce si este), iar mancarea este combustibilul care il hraneste si ii permite sa atinga performante de varf. Cu cat combustibilul este mai curat, cu atat motorul functioneaza mai bine. Unele alimente pot incetini motorul dumneavoastra prin depozitari care pot interfera cu buna functionare a unor parti ale corpului. Alte alimente pot avea actiune de curatare a motorului; aceste alimente sunt numite adesea alimente de detoxifiere. Din fericire, acestea sunt disponibile din abundenta in natura si oricine poate avea acces la ele. Lamai Lamaile fac parte din foarte multe diete de detoxifiere si exista un motiv intemeiat pentru aceasta. In primul rand, lamaile sunt bogate in vitamina C, care este benefica pentru piele si lupta impotriva bolilor care se formeaza in urma radicalilor liberi. In plus, aceste citrice... [continuare]

Cum pot sa imi ajut ficatul sa se detoxifieze si sa elimin grasimea din ficat?

Din Comunitate

Buna ziua.am steatoza hepatica moderat spre sever.as dori sa stiu ce este mai bine sa fac ,arginina perfuzabila ori perfuzii cu glutation?am si polipi la fiere.acuz dureri in partea dreapta si foarte mare disconfort abdominal din cauza balonarilor.multumesc. [continuare]

Ggt

Din Comunitate

mama mea are GGT 190, ceea ce este destul de mare sau chiar foarte mare...Ce poate insemna asta? Mentionez ca a suferit o operatie de colecist, a avut pietre si l-a indepartat definitiv. [continuare]

Boala alzheimer

Din Comunitate

Poate aparea boala Alzheimer la un tanar de 22 de ani?Va multumesc [continuare]

Despre hepatita c

Din Comunitate

Buna ziua!Am hepatita C! V-as ruga sa-mi raspundeti la 2 intrebari:in cazul meu pot sa adaug in compoturi sau in gemuri acid salicilic sau daca nu exista un inlocuitor? Stie cineva un alt tratament pentru hepatita cronica virala C in afara de interferon?Precizez ca am si factor reumatoid prezent.Va multumesc. [continuare]

Tratament llc

Din Comunitate

doresc un tratament naturist pentru LLC [continuare]

Buna ziua

Din Comunitate

Mama mea are boala alzeimer si face tratament ,acum este un pic mai bine.nu pot sa o las neinsotita dar vad ca decad tot mai mult .Nu mai am eu rabdare tremur in somn nu mai dorm noaptea ,ma enervez f.repede ,am dureri de cap nu mai stiu ce sa fac.Ce ma sfatiuti [continuare]

Daca boala avanseaza prera repede, ce trebuie sa fac?

Din Comunitate

Daca boala ALZHEIMER evolueaza prea rapid, si mai nou este asociata cu crize frecvente de epilepsie, este sub tratament Aricept, Cipralex, Orfiril, Rispolepte, Ebixa si Cerebrolysyn, ce sa mai fac in plus? [continuare]

Celulele stem nu pot vindeca boala alzheimer?

Din Comunitate

tatal meu a fost diagnosticat cu aceasta boala crunta,are varsta de 53 de ani si toata lumea spune ca nu ar fi aceasta boala.am fost la mai multi medici fiecare cu tratamentele lor dar totusi tatal meu e bolnav putem sa schimbam medicamentele mereu?se pot lua pastilele pe baza de celule stem pt o ameliorare?va rog frumos sa imi raspundeti [continuare]

Leucemia - generalitati

Din Comunitate

prietenul meu sufera de leucemie..si as vrea sa stiu care sunt simptomele si daca se poate agrava..si daca este contagioasa..mi ar fi de mare ajutor daca mi ati raspunde..va rog frumos. [continuare]

Pagina 3 din 5 (123 rezultate)