cat este normal sa intarzie menstruatia

Va rog urgent raspuns

Categoria: Comunitate

BUN ZIUA! MA NUMESC CRINA SI AM 30 DE ANI SI O FETITA DE 6 ANI.PROBLEMA MEA: MI-A INTARZIAT CICLUL O SAPTAMANA SI AM FACUT 3 TESTE DE SARCINA TOATE AU IESIT POZITIVE.DEOARECE AVEAM DURERI DE BURTA CA LA CICLU AM SUNAT LA D-NA DR. GINECOLOG SI AM FOST LA ECOGRAF UNDE MIA SPUS CA AM UTERUL MARIT IN VOLUM CU ENDOMETRU INGROSAT,DAR CA NU SE VEDE SA FIE NICI O SARCINA, MI-A FACUT SI ECOGRAFIE VAGINALA SA VADA DACA NU E SARCINA EXTRAUTERINA NU SE VEDEA SA FIE NICI DE ASTA. I-AM ZIS DE TESTE SI CA SIMPTOMELE MELE SUNT DURERILE DE SANI SI O STARE DE SOMN SI MOLESEALA, DAR EA IMI REPETA CA NU E SARCINA SAU CA DACA A FOST E OPRITA IN EVOLUTIE.MI-A DAT SA IAU UTROGESTAN 5 ZILE APOI SA INTRERUP UTROGESTANUL PT CA SA-MI VINA CICLUL. EA ZICEA CA DACA E SARCINA SE FIXEAZA DACA NU SE ELIMINA.MIE MI-E FRICA SA OPRESC TRATAMENTUL PT CA SUNT SIGURA CA E SARCINA SI SA NU O PIERD.EU AVEAM 5 SAPTAMANI SI 2 ZILE DE LA ULTIMUL CICLU CAND AM FOST LA CONTROL ,POATE CA ERA PREA MICA SA SE VADA LA ECO,... [continuare]

Avantajele si dezavantajele alimentatiei exclusiv la san

Categoria: Articole

Generalitati Alaptarea reprezinta hranirea sugarului cu lapte matern. Alimentatia la san nu include folosirea ceaiurilor, sucurilor, apei (in acest caz se considera ca sugarul este, de fapt, hranit predominant la san). Alaptatul este un proces inlesnit de reflexul de supt al sugarului (astfel copilul este capabil sa suga si sa inghita corect laptele). Alimentatia la san este un proces care are beneficii atat pentru copil, mama, cat si pentru societate, mediu si sistemul sanitar in general. Recomandarile specialistilor Alegerea tipului de alimentatie precum si stabilirea efectiva a meniului este o decizie importanta pe care mama trebuie sa o ia in deplina cunostinta de cauza, dupa ce a inteles care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de alimentatie in parte. Totusi, expertii recomanda proaspetelor mamici sa isi alapteze bebelusul minim 6 luni, laptele matern fiind considerat cea mai sigura si completa sursa de nutrienti pentru sugar (dupa 6 luni se poate trece la... [continuare]

Pubertatea si patologia ei

Categoria: Articole

Generalitati Pubertatea este o perioada importanta de modificari biologice prin care trec copiii pentru a deveni adulti. Aceste modificari de obicei apar mai devreme la fete decat la baieti. In plus fata de modificarile fizice si emotionale, pubertatea include si maturizarea cognitiva si morala si felul in care se vad pe sine si pe altii. Este bine ca parintele sa vorbeasca cu copilul sau pentru a-l pregati pentru aceste modificari care apar la intrarea la pubertate si sa inceapa sa discute despre educatia sexuala. In mod normal pubertatea apare intr-o serie de cinci stadii (stadiile Tanner) care debuteaza la 8-13 ani la fete si 9-14 ani la baieti. Pubertatea este considerata precoce daca apare inaintea varstei de 8 ani la fete si de 9 ani la baieti. Iar pubertatea este considerata intarziata daca nu apare pana la varsta de 13 ani la fete si 14 ani la baieti. Studiile recente arata ca pubertatea se instaleaza din ce in ce mai devreme la copii. Primul semn de pubertate la... [continuare]

Copilul prematur

Categoria: Articole

Generalitati Perioada normala a unei sarcini dureaza in jur de 40 de saptamani. Un nou-nascut de 38 de saptamani este pe deplin dezvoltat si numit nou-nascut la termen. Un copil nascut intre 22 si 37 de saptamani complete de sarcina este un prematur. Studii ale Asociatiei Americane de Neonatologie au aratat ca unul din zece nou-nascuti este prematur. De ce prematuritatea este o problema? Majoritatea copiilor nascuti aproape de 37 de saptamani de gestatie (saptamani complete de sarcina) nu au probleme medicale datorate prematuritatii. Insa cei nascuti in jurul saptamanii 32 de gestatie prezinta simptomele prematuritatii. Aceste simptome includ incapacitatea de a se alimenta la san sau la biberon, de a respira fara a face scurte perioade de pauza (apneea de prematuritate) si de a-si pastra temperatura normala a corpului. Pur si simplu este nevoie de timp pentru a se dezvolta complet si pentru a creste. Dupa depasirea acestor probleme legate de prematuritate, in marea... [continuare]

Tulburari ale ciclului menstrual

Categoria: Articole

Generalitati Ciclul menstrual al femeii mature este un indicator relativ fidel al echilibrului dinamic dintre uter, ovare,hipofiza si hipotalamus, datorita sensibilitatii receptorilor uterini la variatia concentratiilor sangvine ale hormonilor ovarieni; astfel modificari ale ciclului menstrual constituie un semnal de alarma usor de observat atat de catre femeie cat si de catre medic. Dar tulburarile ciclului menstrual pot fi provocate si de o serie de afectiuni proprii uterului sau cailor genitale, independente de secretia hormonala si care pot afecta functia reproductiva a femeii fara alterarea celei endocrine. Eliminarea lunara din ovar a unui ovul matur, apt pentru fecundatie, pregatirea uterului pentru o eventuala sarcina si declansarea menstruatiei in lipsa fecundatiei, sunt procese care au loc ca urmare a functionarii unui sistem format din mai multe organe numit gonadostat: sub actiunea neuro-hormonilor hipotalamici hipofiza secreta gonadotropine care stimuleaza... [continuare]

Emotiile din timpul sarcinii

Categoria: Comunitate

inhteleg totul dar dece nu arata testul de sarcina ca esti insarcinata pt ce ajuta daca nuti este de folos eu de o luna si 3 sapt in fiecare dimineata am greata si am facut testul de sarcina si mia dap rasp negativ si numai dupa 12 sapt se poate stie daca esti insarcinata [continuare]

Poate fi vorba de sarcina?

Categoria: Comunitate

Problema este in felul urmator...de 4 zile am aceleasi simptome ca cele premenstruale si totusi nu-mi vine!trebuia de ieri dar nimic...imi simt uterul ca se contract destul de des si apare o scurgere f usoara alba!poate fi vorba de sarcina?eu si sotul meu ne dorim f mult un copil si sper din tot sufletul sa fie!pana acum nu am luat decat no-spa pt contractii.... [continuare]

Dieta cu capsula de slabit

Categoria: Comunitate

Am inceput de 10 zile o dieta cu capsula de slabit...pot spune ca rezultatul este din ce in ce mai bun, cu toate ca ma simt oarecum slabita deoarece niciodata nu simt foame si nu pot manca, mananc foarte putin doar pentru a nu lasa stomacul gol. Mi-e teama insa ca imi va face mai rau dupa terminarea sa...daca ma voi ingrasa si mai mult? cum pot sa imi pastrez greutatea dorita? are efecte negative din punct de vedere medical? [continuare]

Gravida?

Categoria: Comunitate

am facut un avort pe 3 decembrie,iar contact sexual am avut pe 24 decembrie.acum nu mi-a venit menstruatia,este posibil sa fiu insarcinata? [continuare]

Posibila sarcina??

Categoria: Comunitate

Buna seara. Am si eu o intrebare la care as vrea sa primesc cate mai multe raspunsuri clare. Se poate sa ramai insarcinata in timpul menstruatiei (ciclu menstrual neregulat) si contactul fiind protejat cu prezervativ, insa prezervativul sa se miste dar sa nu iese de pe penis? V-am intrebat acest lucru deoarece in luna martie am avut un contact sexual exact cum am precizat mai sus si crezand ca poate fi vorba de o sarcina mi-am facut 4 teste de sarcina (de marca diferita, la date diferite si cu urina de dimineata si toate au iesit negative) desi menstruatia mi-a venit si in luna aprilie, si mai, numai in luna iunie mi-a intarziat 1 saptamana si cand mi-a venit prima scurgere a fost maronie, dupa care a avut un flux normal si culoarea normala. Am auzit din diferite surse ca exista menstruatia peste sarcina si ca sunt femei care le-au venit menstruatia chiar si pana in luna a 5-a a 6-a. Problema care ma macina pe mine e ca exact dupa acel contact am inceput sa am o secretie la... [continuare]

E posibil?

Categoria: Comunitate

pot fi insarcinata chiar daca mi-a venit menstruatia si un test de sarcina e negativ?mentionez ca menstruatia a fost scurta si iau anticonceptionale de 3 luni. [continuare]

Secretie la sarcina

Categoria: Comunitate

Buna ziua. As vrea si eu sa stiu cand apare secretia la sani in cazul unei sarcini, cum arata secretia, cum ar trebui sa fie sanii si daca dor.? Va multumesc si astept cate mai multe opinii. [continuare]

Anticonceptionalele yaz

Categoria: Comunitate

am o problema....am inceput ac yaz la recomandarea medicului ginecolog, insa mi''a zis ca in prima zi de ciclu sa incep cu cele 4 pastile albe si apoi sa continui cu cele 24...acum dupa o luna am fost la farmacie si am intrebar si mia zis ca am dereglat totul luandu''le asa....ieri am inceput un pachet nou si am incept normal cu cele 24...am facut oare o foarte mare prostie?....in prima luna oare au avut efect? dar acum ca le iau asa?....need help :D [continuare]

Sarcina???

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Pot ramane insarcinata daca am cistita si chist ovarian? Pe data de 18 sept am avut contact sexual (la inceput protejat, iar dupa ce a ejaculat s-a spalat si am continuat fara prezervativ, dupa care nu a mai ejaculat)...ultima menstruatie am avut-o pe 30 aug. Simt ca am mai multa pofta de mancare. Exista risc mare de sarcina? cand as putea sa fac un test de sarcina? Mentionez ca am si hiperprolactinemie. Va multumesc anticipat! [continuare]

Anticonceptionale luate gresit

Categoria: Comunitate

am luat din greseala, vineri 2 pastile in loc de una, crezand ca am omis cu o zi inainte, acum nu stiu ce sa fac, sa le iau normal sau sa sar o zi k sa le termin cum le terminam de obicei pentru ca nu vreau sa mi se deregleze prima zi de menstruatie...cum ar tb sa procedez? multumesc [continuare]

Anticonceptionale yaz

Categoria: Comunitate

as vrea sa va intreb daca stie cineva ceva despre aceste anticonceptionale (YAZ). mi-au fost recomandate de medicul ginecolog pentru reglarea menstruatiei si pt protejare. [continuare]

Duphaston si nodulii troidieni(gusa)

Categoria: Comunitate

buna zua!Am fost diagnosticata cu gusa polinodulara,LD marit(25 cm cubi) ocupat in proportie de 3/4 de un nodul hipoecogen binedelimitat cu numeroase zone transonice(nodul mixt predominant solid).Nodulul are dimens de 3,5/2,5/2,4 cm si prezinta semnal Doppler intens.La elastografie nodulul se incadreaza in tipul III (nodul probabil benign).Istm-dimens. normale.LS- dimens normale(3,8 cm cubi) ecostr.omogeni.La limita cu istmul apare un nodul transonic bine delimitat de 1 cm,fara semnal Doppler.TSH-1,18(LIM.N.0,4-4),FREE T4-1,29(0,89-1,76)si mi s-a spus ca tiroida functioneaza normal.Calcitonina este 3,17.Sunt programata pentru operatie in octombrie.am si dereglari hormonale(am fost la dr ginecolog),nu mi-a venit menstruatia de 2 luni.Mi-a prescris duphaston,magne b6 si prementrid.Imi afecteaza acestea nodulul?(duphastonul,in special).Multumesc! [continuare]

Pot ramane insarcinata daca am facut sex neprotejat inante de ciclu cu 4 zile?

Categoria: Comunitate

Pot ramane insarcinata daca am facut sex neprotejat inainte cu 4 zile sa mi vina ciclul? Eu nu am un ciclu tocmai regulat(cateodata imi vine regulat catedata imi intarzie cateva zile)si luna aceasta mi a venit regulat la 28 de zile pe data de 21.Inainte cu cateva zile pe 17 si pe 18 am facut sex neprotejat(pe 18 am facut de 2 ori si de fiecare data a ejaculat in mine).Cum am zis mai sus mi a venit dupa aia pe 21 ciclu dar nu m a tinut doar 3 zile(se mai intampla uneori sa ma tina zile nu ii prima data de regula ma tine pana in 5 zile).Doresc sa stiu cat de mari sau mici ar puta fi sansele sa raman insarcinata,chiar imi doresc sa se intample si daca este cazul sa fac un test de sarcina si cam dupa cat timp. va multumesc anticipat! [continuare]

Sa fie sarcina sau o raceala?

Categoria: Comunitate

buna seara ,ma numesc Monica si am si eu o nelamurire....poate sunt persoane care au trecut prin asa ceva si imi pot da un sfat,o parere.eu si sotul meu ne dorim un bebe asa ca am mers la un control ,unde doctorul m-a diagnosticat cu ovare micropolichistice si mi-a recomandat sa iau niste stimulente ovariene.am luat timp de 3 luni clostylbegyt (menstruatia in aceste trei luni a fost regulata la 31 zile)iar luna octombrie mi a intarziat vreo 6 zile,dupa care am avut niste scurgeri maronii,vreo doua zile(cateva picaturi)apoi cateva picaturi de culoare rosie.am facut si un test barza, care a iesit, cred ,pozitiv(a doua liniuta este de culoare rozalie).am sunat la ginecolog si mi-a spus sa mai astept...stau ca pe maracini... imi doresc foarte mult sa fiu insarcinata,dar imi e frica sa nu fie ceva in neregula [continuare]

Poti ramane insarcinata dak fc sex neprotejat a4zidupa ciclu?

Categoria: Comunitate

Felicitari pentru sarcina! Teoretic, daca ciclul menstrual este regulat (28 zile), ovulatia are loc intre a 10 si a 16 zi din ziua in care menstruatia a inceput. La carte se spune ca in cazul unui ciclu de 28 de zile, ovulatia ar avea loc chiar in a 14 a zi. Mai precis, in cazul tau, poti calcula varsta sarcinii incepand cel mai devreme din data de 17 martie (sigur ca exista o marja de eroare de cateva zile). Daca ciclul este neregulat, poti calcula cu aproximatie data ovulatiei, ca fiind cu 14 zile inainte de data sosirii urmatorului ciclu (ex - daca data in care a inceput menstruatia este 15 Martie, ovulatia s-a produs: 15 Martie-14 zile inseamna 2 Martie (se ia in calcul si ziua din care incepem sa numaram) . Daca observi ultimele trei luni de menstruatie si nu ai ciclul regulat, poti face o medie. Succes! [continuare]

Postinor 2

Categoria: Comunitate

buna....sa ma ajute si pe mine cineva cu un rasuns va rog...in urma cu 7 zile am fost nevoita sa iau postinor 2(pastila de a 2-a zi) si inca nu s-a instalat menstruatia!pastilele le-am administrat conform prospectului...sunt foarte ingrijorata pentru ca in prospect scrie ca menstruatia trebuia sa apara in a 5-a zi de la administrarea pastilei!as putea fi insarcinata? astept raspuns!multumesc anticipat [continuare]

Ce sa fac?

Categoria: Comunitate

acum 2 luni in urma am facut un chiuretaj ad pe 5 mai si nu mia venit nici acu menstruatia,deci am aproape 2 luni.de 3 zile ma doare burta si am si niste crampe dar ma doare si in zona pelviana.am intretinut relatii sexuale dar sotul meu a ejaculat afara.am facut un test de sarcina si a iesit negativ .ce sa fac? [continuare]

Buna...

Categoria: Comunitate

de cateva zile imi curge din sani un lichid alb-galbui nu sunt insarcinata mi-am facut test,am fost si la menstruatie.am nascut acum 6 ani...nu stiu care este cauza...imi curge doar daca strang sanul cateva picaturi nu foarte mult.ma puteti ajuta??? [continuare]

Ce se intampla?

Categoria: Comunitate

am 22 de ani si acum 26 de zile mi-am reinceput viata sexuala cu fostul meu prieten dupa 6 luni de abstinenta.urma sa imi vina ciclul dar mi-a intarziat.mi-am facut un test negativ altul invalid inca unul pozitiv.am fost la medic si mi-a zis ca sunt insarcinata.m-am speriat in ultimul hal pentru ca nu pot sa am un bebe la varsta asta pentru simplu motiv k nu as avea cum sa il intretin in fine m-a trimis la eco azi si la eco mi-a zis medicul k nu e nici o sarcina.desi eu m-am simtit destul de rau si am sani sensibili si nishte stari greu de explicat iar ca bonus de vro 2 zile am nishte scurgeri vaginale cu sange si extrem de urat mirositoare...nu e nici menstruatie...deci eu ce fac in cazul asta.ma poate ajuta cineva cu un sfat???? va rog!!!!! [continuare]

Crampe in priima luna de sarcina

Categoria: Comunitate

buna...am aflat de cateva zila ca sunt insarcinata..am facut un test electronic si mi-a aratat 2-3 saptamani.problema mea e alta..de cateva zila am niste crampe asemanatoarea cu cele de menstruatie..sau azi ma durea burta ca si cand as avea gaze..este un motiv de ingrijorare??la doctor pot sa ajung doar peste 3 sapatamani..va rog raspunde-ti-mi pt ca sunt ff ingrijorata..poate fi o probleme sa pierd sau sa fie extrauterina sarcina?? [continuare]

Hemoragia uterina disfunctionala

Categoria: Comunitate

Am prieten de 2 ani si mereu folosim prezervativul. Am luat tratament cu fier din cauza anemiei si ciclul meu era regulat,iar dupa incetarea lui mi-a intarziat 3 sapt. Ne-am speriat si am facut un test si a iesit negativ. Acum 2 sapt trebuia sa imi vina si inca nu mi-a venit. Am fost racita si am luat antibiotic "Axycef"... inca mai tusesc groaznic, poate ca e o cauza ... sunt disperata ... si nu vreau sa afle parintii daca ma duc la ginecolog, pentru ca ar afla ca mi-am inceput viata sexuala si cnsider ca asta ma priveste numai pe mine, dat find ca am 18 ani, iar doctorita de familie sigur ar spune si parintilor de asta. Nu stiu ce sa fac, dar nu avem (eu si prietenul) nici bani pentru o consultatie ginecologica sau medicamente ... mi-e groaza numai sa ma gandesc cat ar costa! O fi vreo problema cu mine? Oare pot face copii ? Oare asta imi va afecta viata si posibilitatea de a ma reproduce? [continuare]

De 2 ori pe luna, probleme?

Categoria: Comunitate

e a doua oara de menstruatie luna asta. am ciclu neregulat da` totusi... e vreo problema si daca e, ce trebuie facut? multumesc . [continuare]

Dece nu am ciclu menstrual inca?

Categoria: Comunitate

buna ziua!..am si eu o prblema ,la varsta de 15ani si inca nu mi-a venit ciclul menstrual. Este o problema grava?..Ce ar trebui sa fac?..va rog ajutatima!!!!!!!...si nici sani nu mi-sau dezvoltat Ce trebuie sa fac? [continuare]

E sarcina sau dereglare hormonala?

Categoria: Comunitate

buna ziua,mi-am notat toate simptomele pe care le am de un timp incoace ca sa nu omit nimic si va rog sa ma lamuriti,daca e doar o dereglare sau e posibila o sarcina:pe 18 octombrie a fost prima zi a ultimei menstruatii normale,pe 7-8 noiembrie am inceput sa am o saptamana in care am fost extenuata fara a face nimic,de fapt nici nu am fost in stare sa fac ceva,dormeam toata ziua;noroc ca m-a tinut asa doar o saptamana;pe 17 noiembrie mi-a venit menstruatia din nou,dar de data aceasta nu a fost normala,primele doua zile a fost putina si roza,a treia zi nu am avut deloc,iar a patra zi mi-au curs 2 picaturi de sange,iar apoi inca o zi am avut niste pete maronii;in luna decembrie mi-a venit pe 16,primele 2 zile a fost normala,iar a treia zi a fost foarte putina si maronie;sanii imi sunt umflati cam de o luna,iar sfarcurile mi se tot intaresc si sunt mai iesite inafara ca de obicei;urinari frecvente am cam de doua luni deja(urina normala,fara arsuri sau dureri);de vreo saptamana ma cam... [continuare]

Fara sangerari dupa postinor?

Categoria: Comunitate

Daca au trecut aproximativ 10-11 zile din prima zi de la ultima menstruatie, exista posibilitatea sa fi fost in perioada fertila? Avand in vedere ca durata ultimului ciclu menstrual a fost de 27 zile. Preventiv am luat si Postinor dupa 7 ore jumatate, dupa ce el a ejaculat pe mine, nefiind contact cu penetrare. Iar efecte adverse de la pastila de a doua zi nu am avut deloc pana acum, a trecut o zi de cand am luat si al doilea comprimat. Absenta unei eventuale sangerari, tip picaturi de la Postinor, inseamna ca poate fi vorba de o posibila sarcina si nu a fost eficient medicamentul? [continuare]

Pagina 3 din 7 (205 rezultate)