Clickmed
programare rapida la medic

alimente bogate in calciu si magneziu

Boala de reflux gastroesofagian

Din Articole
Actualizat la data de: 31 Ianuarie 2024
Consultant medical:

Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie

Clinica: Spitalul Universitar de Urgență Militar Central

Generalitati Boala de reflux gastroesofagian este o consecinta a slabirii mecanismelor naturale de anti-reflux ale esofagului si stomacului, rezultand in trecerea continutului gastric (eventual si a bilei) la nivelul esofagului, cu aparitia unor simptome neplacute pentru pacient. In mod normal, la trecerea dintre esofag si stomac se afla un sfincter esofagian inferior, un inel muscular ce se comporta ca o valva, asigurand trecerea continutului intr-un singur sens.  Cauze Refluxul continutului gastric in esofag se produce din cauza inchiderii deficitare a valvei ce desparte esofagul inferior de stomac (sfincterul esofagian inferior). In mod normal sfincterul se deschide pentru cateva secunde in timpul inghitirii. In momentul cand relaxarea sfincterului are loc in alt moment decat cel al deglutitiei si pentru o perioada indelungata, continutul gastric reflueaza inapoi in esofag si irita mucoasa de la acest nivel, producand in timp leziuni. Factorii alimentari joaca un rol... [continuare]

Arsurile gastrice, hernia hiatala si boala de reflux gastroesofagian (gerd)

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Septembrie 2023
Consultant medical:

Dr. Laura Popa
Medic Rezident Gastroenterologie

Clinica: Spitalul Universitar de Urgență Militar Central

Generalitati Esofagul reprezinta o structura anatomica tubulara, prin intermediul careia alimentele trec din cavitatea bucala in stomac. La nivelul portiunii distale, acesta prezinta un orificiu (cardie) controlat de un muschi denumit sfincter esofagian inferior, cu rol de a preveni refluarea alimentelor si sucului gastric din stomac inapoi in esofag.  Boala de reflux gastroesofagian (gastroesophageal reflux disease- GERD) apare in momentul in care sfincterul esofagian inferior, cu rol de valva, nu se mai inchide eficient, continutul gastric patrunzannd la nivelul mucoasei esofagului. Odata intrat in contact cu mucoasa esofagiana, cu structura diferita de cea a stomacului, acidul gastric determina un efect iritativ asupra acesteia, generand pirozisul sau senzatia de arsura localizata in capul pieptului, retrosternal. Prin avansarea acidului de-a lungul lesofagului, acesta poate determina si o senzatie de gust acru la nivelul cavitatii bucale.  Simptome Asa cum este... [continuare]

Boala celiaca si dieta fara gluten 

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Martie 2024
Consultant medical:

Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta

Ce este glutenul Glutenul, o proteina gasita in cereale precum graul, ovazul, orzul, secara si are rolul principal de a lega ingredientele, contribuind astfel la cresterea aluatului pentru paine. Desi nu este bogat in valori nutritive, glutenul este esential in panificatie. Boala celiaca Cand o persoana cu predispozitie genetica consuma alimente ce contin gluten, aceasta poate declansa o reactie imunitara in intestinul subtire, provocand inflamatie cronica. Aceasta inflamatie poate duce la deteriorarea vilozitatilor intestinale, esentiale pentru absorbtia nutrientilor, si poate declansa o gama variata de simptome. Aceasta afectiune este cunoscuta sub numele de boala celiaca. Simptome Simptomele bolii celiace pot varia semnificativ de la o persoana la alta, afectand diferite sisteme ale corpului si pot include: Simptome Digestive: Diaree cronica sau constipatie Balonare si gaze Dureri abdominale Greturi si varsaturi Steatoree (scaune deschise la culoare, lipicioase si cu... [continuare]

Fructele oleaginoase

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Noiembrie 2013

Generalitati Fructele oleaginoase si-au castigat un loc important binemeritat in noua piramida nutritionala, fiind surse excelente de proteine, fibre si grasimi esentiale. Aceste alimente gustoase se numara printre cele mai complexe surse nutritive, furnizand o serie intreaga de vitamine (A, E, complexul de vitamine B) si minerale (zinc, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier etc.). Beneficiile fructelor oleaginoase Continutul important de fibre si antioxidanti din fructele oleaginoase le dau un important rol preventiv in debutul bolilor cardiovasculare si al celor degenerative, specifice inaintarii in varsta. Compusii si proprietatile nutritive ale fructelor oleaginoase le transforma in elemente valoroase de nutritie si medicina preventiva. Pentru a va bucura din plin de beneficiile fructelor oleaginoase, este important sa le consumati in forma lor cat mai naturala. Astfel, sunt de evitat fructele oleaginoase prajite, coapte si cu sare adaugata. Alunele prajite in ulei sunt... [continuare]

Superalimente pentru sanatatea oaselor

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Aprilie 2014

Generalitati Exista o categorie aparte de superalimente bogate in calciu, vitamina D si alti nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor, din care puteti sa faceti in fiecare zi alegeri inspirate pentru o viata lunga, lipsita de boli. Un regim alimentar cu adevarat echilibrat nu exclude din meniul zilnic sursele alimentare de baza pentru sanatatea osoasa. Dieta pentru oase puternice Un organism sustinut de un sistem osos puternic are nevoie de doi nutrienti-cheie calciul, care intareste structura oaselor si a dintilor si vitamina D, care asigura absorbtia calciului si dezvoltarea osoasa. Acest duo inegalabil este esential in copilarie, in perioada de crestere si maturizare, insa nu isi pierde din importanta nici la varsta adulta. Dupa 30 de ani, oasele incep sa isi piarda lent si progresiv din densitate, procesul accelerandu-se dupa varsta de 50 de ani. Fara un aport suficient de nutrienti responsabili cu intarirea oaselor si a dintilor, se poate instala osteoporoza, o... [continuare]

Lucruri pe care nu le stiai despre lapte

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2017

Generalitati Consumat cu placere de catre milioane de oameni din intreaga lume, laptele prezinta foarte multe beneficii nu numai pentru sanatate, ci si pentru frumusete. Laptele este bogat in nutrienti si vitamine, oferind doza zilnica recomandata de calciu si magneziu, fiind foarte bun pentru mentinerea unei sanatati optime a organismului. Beneficii ale laptelui mai putin cunoscute • Laptele natural este unul dintre rarele alimente in care sunt prezente toate elementele nutritive de baza, intr-o proportie optima: proteine (3-3,5%), glucide (4-5%) si lipide (3,5-4,5%), dar si mineralele indispensabile vietii. De preferat este sa nu-l fierbeti, deoarece prin fierbere acesta isi pierde enzimele esentiale. • Persoanele care beau lapte zilnic au mai putine probleme stomatolgice , fiindca laptele are si rolul de a reduce aciditatea din zona bucala, in felul acesta amanand aparitia tartrului. Mai mult, mineralele din lapte, mai ales calciul si fosforul, proteinele si grasimea... [continuare]

Alimentatia in timpul sarcinii

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Octombrie 2012

Generalitati O alimentatie sanatoasa si echilibrata creste sansele unei sarcini usoare, fara complicatii si poate creste sansa de a da nastere unui copil sanatos, putand chiar reduce riscul unor afectiuni cronice ce pot apare in primii ani ai copilariei. Cu toate ca mai exista inca multe persoane care cred in conceptia gresita conform careia fatul poate lua din corpul mamei toti nutrientii de care are nevoie indiferent daca ea are sau nu o alimentatie corespunzatoare, atat studiile efectuate cat si frecventa mare a copiilor dismaturi si cu malformatii congenitale nascuti in timpul foametei din al doilea razboi mondial, au dovedit contrariul. Lipsa sau surplusul unor principii alimentare din dieta are repercursiuni asupra dezvoltarii fatului. De aceea, in timpul sarcinii, mai mult decat oricand femeia trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata; in cazul in care femeia a avut o astfel de alimentatie si inainte de sarcina, sansele de a avea un copil sanatos cresc... [continuare]

9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Mai 2012

Generalitati Alimentatia sanatoasa nu inseamna o nutritie stricta, mentinerea unei siluete subtiri sau privarea de alimente preferate. O stare generala de bine, mai multa energie, stabilizarea starii de spiri si mentinerea sanatatii organismului - toate aceste lucruri sunt posibile cu o dieta potrivita pentru fiecare persoana. Puteti invata cum sa va extindeti gama de alimente sanatoase si sa cunoasteti felul in care va puteti planifica dieta astfel incat sa se transforme intr-una sanatoasa si gustoasa. Propuneti-va sa atingeti succesul Acest lucru il puteti face prin planificarea unei diete sanatoase cu pasi marunti, si nu prin schimbari nutritionale drastice. Cu schimbari usoare, treptate, dieta dvs. s-ar putea transforma intr-una sanatoasa, mai devreme decat va asteptati. - Simplificati In loc sa va preocupe numaratul caloriilor sau masurarea portiilor, ganditi dieta dvs. in termeni de culoare, varietate si prospetime. Incepeti usor si modificati pe termen lung unele... [continuare]

Cele 7 substante nutritive esentiale unei diete echilibrate

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Iulie 2018

Generalitati O dieta echilibrata este cea care contine o cantitate suficienta de bioelemente, vitamine, fibre si trofine, pentru a asigura o buna functionare a organismului, pentru a-l face apt sa lupte impotriva stresului si a factorilor nocivi din mediu. Studii conduse de cercetatorii americani au concluzionat ca majoritatea adultilor nu au integrate in dieta substante nutritive esentiale, incepand cu calciu si terminand cu vitamine complexe. De astfel de substante organismul are nevoie pentru asigurarea energiei necesare desfasurarii proceselor vitale, pentru sintetizarea de substante proprii si repararea uzurii, iar o dieta echilibrata, continand substantele nutritive mentionate, in cantitati optime, este cea mai sigura cale de a evita aparitia dezechilibrelor, cu toate consecintele lor (afectarea cresterii, a capacitatii de munca si a starii de sanatate). Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai... La nastere, scheletul fetal are... [continuare]

Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Iulie 2009

Calciul si osteoporoza Calciul reprezinta unul din cele mai importante elemente minerale, fiind esential in dezvoltarea normala a scheletului (oasele contin peste 90% din totalul calciului din organism), a dentitiei, are roluri importate in conducerea nervoasa, contractia musculara si in procesul de coagulare a sangelui. Necesarul de calciu depinde de varsta, sex si starea metabolica a organismului, fiind mai ridicat in copilarie (pe parcursul formarii si mineralizarii osoase), in cazul femeilor insarcinate, sau in cazul celor care sunt in perioada de menopauza. Specialistii sunt de parere ca aportul dietetic de calciu trebuie sa fie in permanenta cat mai ridicat, organismul asimiland in procente si proportii diferite acest mineral pana la varsta de 30 de ani (inclusiv). In general, doza minima recomandata este de aproximativ 1000 mg zilnic, cu anumite particularitati: - copiii intre 1-10 ani: 800-1200mg - intre 11- 24 ani: 1200-1500mg - femeile la menopauza: 1500mg zilnic. [continuare]

Spaghetele - informatii nutritionale

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Martie 2012

Generalitati Pastele sunt usor de preparat si sunt hranitoare in cazul in care contin ingrediente importante pentru organism. Un fel de mancare ce va contine spaghete va fi bogat in fibre dietetice, vitamine din grupul B si minerale. Pentru o masa sanatoasa se vor alege spaghetele din cereale integrale peste care se vor adauga mai degraba sos de rosii si legume, decat carne tocata si branza. Spaghetele din faina integrala Specialistii recomanda sa se consume spaghete din grau integral pentru a beneficia din plin de substantele nutritive oferite de o portie de paste. Spaghetele care sunt preparate din faina alba rafinata, contin mai multe grasimi si calorii decat cele din grau integral. O optiune pentru consumatorii care nu agreaza textura cerealelor integrale, sunt spaghetele din faina alba imbogatite cu substante nutritive. Insa, in acest caz nu se va beneficia de fibrele continute de cerealele integrale. Carbohidratii Spaghetele sunt un tip de aliment bogat in... [continuare]

Untul de arahide

Din Articole
Actualizat la data de: 01 August 2012

Generalitati Chiar daca este bogat in calorii, untul de arahide este un aliment sanatos. In general untul de arahide nerafinat este mai sanatos, intrucat isi pastreaza mai multe dintre substantele nutritive benefice ale arahidelor. In plus, untul de arahide procesat ar putea contine adaosuri de acizi grasi trans (care s-a dovedit ca ar creste riscul de boli cardiovasculare). Un alt risc il reprezinta  conservarea incorecta iar untul de arahide ar putea dezvolta mucegai, care ar putea produce aflatoxina (o substanta foarte toxica si cancerigena). De aceea, cea mai buna algere ar fi untul de arahide natural. Proteine Doua linguri de unt de arahide contin 7 grame de proteine. Corpul uman foloseste aminoacizii care se gasesc in proteine pentru a construi si repara tesutul muscular. In plus, fata de rolul metabolismului in dezvoltarea muschilor, alimentele bogate in proteine, cum ar fi untul de arahide, vor contribui la mentinerea pe termen lung a senzatiei de satietate. [continuare]

Maslinele, beneficii si informatii nutritionale

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Mai 2014

Generalitati Maslinele sunt un aliment de baza in dieta mediteraneana, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Aceste fructe in forma ovala produse de copacul Olea europaea apartin familiei botanice Oleaceae si genului Olea, furnizand un aport important de antioxidanti, minerale, fitosteroli si vitamine. Cele mai multe calorii din masline provin din grasimi mononesaturate, care reduc nivelul colesterolului rau LDL in organism si diminueaza riscul aparitiei bolilor coronariene si a atacului vascular cerebral. Informatii nutritionale Nutrientii importanti pe care maslinele ii contin contribuie la mentinerea starii de sanatate prin proprietatile esentiale bunei functionari a organismului. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de masline sunt: - Calorii 115 kcal; - Carbohidrati 6,26 grame; - Proteine 0,84 grame; - Grasimi totale 10,68 grame; - Fibre alimentare 3,2 grame; - Niacina 0,037 mcg; - Acid pantotenic 0,015 mcg; - Piridoxina 0,009 mcg; - Tiamina 0,003... [continuare]

Pepenele rosu beneficii si informatii nutritionale

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Iulie 2014

Generalitati In ciuda conceptiei generale ca pepenele rosu ar contine doar apa si zahar, acest fruct popular al verii este considerat de specialisti ca fiind un aliment dens in nutrienti. Informatiile nutritionale ale pepenelui rosu arata ca fructul este bogat in numeroase vitamine, minerale si antioxidanti, cu beneficii unice asupra organismului. Alaturi de rosii, pepenele rosu se afla pe lista celor mai importante surse alimentare de licopen, un fitonutrient carotenoid care imbunatateste sanatatea cardiovasculara si osoasa. Informatii nutritionale In compozitia pepenelui rosu se regasesc numerosi compusi si nutrienti benefici sanatatii, printre care se numara tiamina, riboflavina, vitamina B6, acidul folic, acidul pantotenic, magneziul, fosforul, potasiul, zincul, cuprul, manganul, seleniul, colina, licopenul si betaina. Acest aliment contine cea mai mare cantitate de licopen dintre toate fructele. Informatiile nutritionale pentru aproximativ 100 de grame de pepene rosu... [continuare]

10 vitamine importante pentru sanatatea barbatilor

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Mai 2012

Generalitati Vitaminele joaca un rol important in alimentatie si dezvoltarea organismului. Produsele alimentare sanatoase contin o multime de vitamine si nutrienti. Este adevarat, ca oamenii nu primesc suficiente vitamine doar din dieta zilnica. Conform datelor actuale, barbatii ar trebui sa consume cu 350% mai multe legume si cu 150% mai multe fructe decat o fac in prezent. Tipuri de vitamine Exista doua tipuri de vitamine: cele solubile in grasimi si cele solubile in apa. Absorbtia are loc atunci cand acestea ajung in intestinul subtire. Vitaminele solubile in apa sunt transportate in mod activ pentru absorbtie, ceea ce inseamna ca moleculele din intestine le conduc in intestin de unde acestea pot patrunde apoi in fluxul sanguin. Din moment ce acestea se dizolva in apa, vitaminele sunt eliminate din organism zilnic. Asa cum sugereaza si numele, vitaminele liposolubile se dizolva in grasimi. Acest lucru se intampla cu ajutorul bilei, adica prin digestia grasimilor in... [continuare]

Cand devin suplimentele cu multivitamine periculoase?

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Octombrie 2014

Generalitati Suplimentele cu multivitamine pot deveni mai degraba periculoase decat benefice sanatatii, atunci cand sunt administrate intamplator. Completarea aportului de vitamine si minerale pare intotdeauna o idee buna si o masura de prevedere inofensiva, mai ales in conditiile unei alimentatii dezechilibrate, insa suplimentarea dupa ureche poate avea consecinte grave pentru sanatate. Excesele de vitamina C si zinc pot cauza greata, diaree si crampe stomacale. O cantitate prea mare de seleniu in organism poate conduce la caderea parului, tulburari gastrointestinale sau oboseala accentuata. Prin urmare, suplimentele cu multivitamine trebuie sa fie administrate exclusiv sub indrumarea unui specialist. Cand este necesara suplimentarea nutritionala? Compusii chimici esentiali pentru functionarea organismului (vitaminele si mineralele in principal), au fiecare roluri importante in mentinerea starii de sanatate. De exemplu, vitamina A este vitala pentru acuitatea vizuala,... [continuare]

Beneficiile dietei mediteraneene

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Mai 2021

Generalitati Dieta mediteraneana este o modalitate de a consuma alimente si bauturi traditionale de baza din tarile din jurul Marii Mediterane. Dieta mediteraneana nu este o dieta pur si simplu, chiar daca este o modalitate foarte buna de a pierde in greutate sau de a va imbunatati sanatatea. Mai degraba este un stil de viata, ce include alimente, activitati zilnice, mese cu prietenii si familia. Un aspect la fel de important este ca dieta mediteraneana este plina de diverse feluri de mancare si mese delicioase pline de arome. Daca sunteti in cautarea unui plan de alimentatie sanatoasa, dieta mediteraneana ar putea fi potrivita pentru dumneavoastra. Aceasta dieta include elemente de baza pentru o alimentatie sanatoasa, plus un strop de ulei de masline aromat si poate un pahar cu vin rosu, acesta fiind stilul traditional perfect din tarile riverane Marii Mediterane. Cele mai multe diete sanatoase includ fructe, legume, peste si cereale integrale. Alimente benefice... [continuare]

Beneficiile telinei pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Ianuarie 2016

Generalitati Telina se numara printre cele mai sanatoase legume, aducand nenumarate beneficii asupra sanatatii. Este bogata in vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului. Telina este o leguma cu o traditie veche in ceea ce priveste tratamentele medicinale. Se spune chiar ca frunzele de telina s-au numarat printre ramasitele gasite in mormantul faraonului Tutankhamon, care a murit in 1323 i.Hr. Oamenii consumau telina datorita proprietatilor de detoxifiere ale organismului, dar si pentru ca aceasta actiona ca un tonic, datorita bogatiei de minerale si vitamine. In Antichitate se foloseau leacuri pe baza de seminte de telina pentru ameliorarea durerii. Beneficiile telinei In prezent, in scop medicinal sunt folosite atat radacina, cat si frunzele si semintele. Poate fi utilizata sub forma de infuzie, suc, decoct, dar si sirop. Compozitie In 100 de grame de telina se gaseste 37% vitamina K, 9% acid folic si vitamina A, 8% potasiu, 5% vitamina C, dar i... [continuare]

7 gustari sanatoase si hranitoare pentru femeile insarcinate

Din Articole
Actualizat la data de: 01 August 2018

In momentul in care o femeie afla ca va deveni mama, va fi mult mai atenta la alimentele pe care le consuma, astfel incat sa nu puna in pericol sanatatea bebelusului, iar acesta sa se dezvolte armonios. Femeile insarcinate trebuie sa se asigure ca aduc un aport suficient de minerale si vitamine organismului si ca mananca diversificat, astfel incat sa nu duca lipsa de fibre, proteine si glucide. Si hidratarea este foarte importanta, de aceea trebuie sa bea apa din belsug. De asemenea, pe toata durata sarcinii trebuie sa se evite consumul de bauturi alcoolice, tutunul, dar si excesul de cofeina. Gustarile sunt foarte importante pentru viitoarele mamici, care trebuie sa manance trei mese principale si doua gustari. Iata cateva idei de gustari sanatoase: 1. Biscuiti din cereale integrale si mere Pentru femeile gravide, o alegere ideala este cea care combina alimente din cel putin doua grupe. O idee excelenta este combinatia dintre mere, bogate in fibre si unt de arahide si... [continuare]

Cel mai folosit ingredient din bucatarie, de ajutor in diverse afectiuni

Din Articole
Actualizat la data de: 04 August 2017

Generalitati Patrunjelul este una dintre cele mai populare plante in bucatariile din toata lumea. Este atat un aliment, cat si un medicament natural recunoscut pentru proprietatile sale. Planta se foloseste cu totul atat in preparate, cat si in scop fitoterapeutic. In literatura de specialitate este cunoscut sub denumirea de Petroselinum crispum si exista dovezi ca a fost folosit inca din antichitate, in special datorita aromei sale deosebite, dar si datorita efectelor sale benefice pentru sanatate. Ce contine patrunjelul Putina lume stie faptul ca patrunjelul este mai bogat in vitamina C decat este lamaia sau portocala. Pe langa vitamina C, patrunjelul mai contine si vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, K si E. Patrunjelul contine si proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), glucide, lipide, flavonoizi si ulei volatil. Are un nivel ridicat de betacaroten, dar si de acid folic, clorofila si calciu. Beneficiile patrunjelului Patrunjelul este cel... [continuare]

Extrasistole foarte dese

Din Comunitate

Buna ziua, Zilele trecute m-am trezit dimineata cu o serie continua de extrasistole (frecventa fiind de 1/minut, aproximativ) si m-am panicat destul de tare astfel ca am zburat direct la urgente. Tin sa precizez ca aceste extrasistole le-am mai avut si inainte dar foarte rar (1/luna), sau cel putin asa imi dadeam eu seama. In fine, la urgente mi s-a administrat calciu (din ce mi s-a zis) si o perfuzie cu glucoza 500ml + analize si ekg. Din ce am inteles de la doctorul care a avut grija de mine, ekg-ul a iesit bine (nu mi-a surprins totusi nicio extrasistola in timpul acestuia) si m-a diagnosticat cu lipsa de calciu si magneziu.Totusi pe hartia pe care am primit-o parca scria "spasmofilie" dar nu bag mana in foc pentru ca fiind doctor, normal ca a scris al dracului de urat si de neinteles. In fine, dupa ce am iesit de la urgente, extrasistolele au continuat, dar s-au rarit iar intr-o ora au disparut de tot vreo 2 zile pana au aparut iar. Tin sa precizez ca acestea apar... [continuare]

Felodipin, comprimate cu eliberare modificata

Din Medicamente

Ce este Felodipin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Felodipin AL este un medicament care face parte din clasa dihidropiridinelor, blocante ale canalelor de calciu si care are ca tinta musculatura vaselor sanguine provocand relaxarea acesteia si astfel scaderea tensiunii arteriale. Felodipin AL este utilizat in tratarea tensiunii arteriale crescute care are o cauza necunoscuta (hipertensiune arteriala esentiala). Mod de administrare Luati intotdeauna Felodipin AL exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca nu v-a fost prescris altfel de catre medic, doza uzuala este 5 mg felodipina pe zi. Daca efectul acestei doze este prea slab, medicul dumneavoastra va poate creste treptat doza pana la un maxim de 20 mg felodipina pe zi sau il poate asocia cu alte medicamente care trateaza hipertensiunea arteriala. De regula, doza pe termen lung este 5-10 mg felodipina pe zi. Copii si... [continuare]

Ce sa fac?

Din Comunitate

Buna ziua.De cativa ani de zile am fost diagnosticata cu spasmofilie...deci nu se mai poate...ma credeti ca noaptea numai este noapte pentru mine,ziua mai putin,dar noaptea e jale.Fac crize de respiratie,..nu am aer....de obicei se intampla cand trebuie sa ploua,cand e ceata,cand trebuie sa imi vina mentruatia,cand ma enervez,cand sunt stresata,mai bine zis intr-un cuvant,mai tot timpul imi este rau.Nu pot respira,ma chinui sa trag aer in piept.De fiecare data daca ies in oras seara ma strange in spate ca stiu ca trebuie sa imi fie rau..e naspa,pentru ca afectez pe cei din jur mai ales pe logodnicul meu care sa saturat.Am avut si atacuri de panica,is cumplite,acum numai am,am invatat sa ma controlez.Am avut iarna trecuta,acum va dati seama cand ma gandesc ca vine iarna ma strange in spate.De exemplu acum la ora asta numai pot de rau,aseara din nou nu am dormit toata noapte.:(.M-am apucat acum sa iau medicamente,cate 2 pe zi,calciu,magneziu si D3,toate acestea intr-o pastila...am 2... [continuare]

Colon iritabil

Din Comunitate

Buna seara! Am fost diagnosticata cu "colon iritabil". Ce este bine sa mananc si ce alimente trebuie evitate? Am 18 ani, daca e importanta varsta. Va multumesc frumos! [continuare]

Un raspuns va rog am diabet?

Din Comunitate

va rog sa ma ajutati .am facut ecografie genitala si la sin si mi-a vazut putin si tiroida am ovar chistic de 3,5mm cel sting iar ovar drept de 30mm , nodul la sin care a ramas la fel dupa tratament cu mameldin si calmogen. si am si pe tiroida chist de 5mm .medicul care a facut ecog mi-a dat sa fac niste analize si mi-a zis sa merg si la endocrinolog.am facut analizele daca stie cineva daca sunt bune;;glicemia 110 colesterol seric total 163 HDL colesterol44 trigliceride serice 103 calciu seric 8,94 calciu ionic seric 3,86 magneziu2,35 tsh2,000 prolactina6,4 si anti-tpo [continuare]

Masturbarea excesiva si effectele negative ale acesteia.

Din Comunitate

In primul rand, buna ziua si imi cer scuze daca am postat in articolul gresit. Am si eu o mare problema, des intalnita din cate am observat pe acest site insa nu exista nici un raspuns concret care ar putea sa ma ajute. Problema mea fiind in felul urmator, am 21 de ani si de la varsta de 12 ani am inceput sa ma masturbez, acesta devenind in cele din urma un un mare viciu , defapt drog cred ca e cel mai potrivit cuvant. Pana la varsta de 16-17 ani ma masturbam des, iar dupa din ce in ce mai excesiv. Orice lucru vedeam cu un continut minuscul de nudiditate ducea la o masturbare excesiva in ziua respectiva. Mai putin in cazul in care eram in locuri publice cu prietenii/prietena s.a. si totusi gaseam eu o scapare si peste aceste lucruri. Credeam ca sexul cu partenera ma va face sa trec peste acest lucru, dar e cea mai mare pacaleala. Am citit carti, m-am documentat de unul singur insa intr-o carte scrisa de "specialisti" scrie un anumit lucru iar in alta cu totul opus si alta... [continuare]

Dureri sub forma de arsuri pe frunte

Din Comunitate

Buna ziua, As dori sa va intreb daca durerea de stomac sa-mi dea stari de depresie,am si dureri de cap arsuri mai mult pe frunte care dureaza 4 -5 zile si nu-mi trece cu nici o pastila,cu nici un fel de miscare,nu stiu cum se manifesta depresia dar la mine cam persista aceste dureri de ceva ani,.Am si dureri de ceafa ,se lasa durerea pe umeri simt o greutate si sunt obosita mai mereu,as dormi in continuu./ am luat riodilin si omega3 perioada indelungata degeaba nu au efect. Am si dureri menstruale ,sindromul premenstrual care dureaza doua saptamani,am incercat cu magneziu si calciu tot degeaba.Nici nu reusesc sa raman insarcinata de ani de zile.As dori un sfat ca degeaba ma tratez fara nici un efect.am o ora de binedispozitie si dupa zile negre. Va multumesc si as dori sa mi raspundeti cu un sfat sunt disperata. [continuare]

Pagina 3 din 11 (312 rezultate)