Depresie sau anxietate: cum ne ajuta psihoterapia?

 Depresie sau anxietate: cum ne ajuta psihoterapia?

Cine nu a experimentat niciodata in viata stari de anxietate, panica sau depresie? Cred ca nu prea multi oameni. Este important sa intelegem distinctia dintre aceste stari emotionale.

Cand putem spune despre cineva ca este stresat, agitat, nervos, incordat, infricosat, atunci este vorba de anxietate, acea ingrijorare ce pare foarte mare, permanenta sau aproape permanenta. Cand vedem ca o persoana este foarte trista, parca nu-i mai place nimic, parca nu-si mai doreste nimic, are fata plansa si pare fara energie, atunci putem spune ca simte o stare depresiva.

Daca aceste stari emotionale intense dureaza minute, ore sau cel mult cateva zile, apoi dispar, putem spune ca este normal si calitatea vietii nu este afectata semnificativ. Cand insa aceste stari emotionale dureaza mai mult de 20-30 de zile, atunci apare riscul de aparitie a unei tulburari psihice.

Anxietatea si depresia sunt tulburari psihice de intensitate medie ce se pot vindeca in totalitate. Vindecarea acestora poate fi facuta prin doua modalitati separate sau prin ambele in acelasi timp, insa doar una dintre ele poate genera o vindecare ce nu mai permite recaderile, deci revenirea tulburarii. Cand functionalitatea persoanei este afectata puternic (nu se mai poate odihni, nu se mai poate hrani bine si nu se mai poate concentra), atunci este recomandata medicatia prescrisa numai de catre un psihiatru.

Indiferent cat de grava este starea psihica a unei persoane, este obligatorie psihoterapia, de preferat o forma de psihoterapie fundamentata stiintific, cum este cea cognitiv-comportamentala. Din pacate, multe persoane apeleaza la medicatie, considerand ca psihoterapia este optionala, insa medicatia nu va putea niciodata sa ajute o persoana sa se inteleaga, sa-i inteleaga pe ceilalti si sa-si poata controla singura starile emotionale, astfel incat sa faca fata cu bine incercarilor de zi cu zi si sa se poata bucura din plin de viata. In acest sens este necesara psihoterapia.

Multe persoane ar dori sa apeleze la un cabinet psihologic (www.psihosolutii.ro), insa timpul nu le permite din mai multe cauze sau nu stiu care ar fi cea mai buna solutie si daca exista profesionalism si garantii.

Puteti gasi indicatii si recomandari despre eficienta psihoterapiei si despre profesionalismul psihologilor pe forumuri de specialitate (de ex.: http://psihosolutii.ro/forum/ si http://www.gandestesanatos.ro/forum/). Pentru aceste persoane exista un program online de psihoterapie sau dezvoltare personala (de cele mai multe ori oamenii nu au nevoie de psihoterapie, ci de consiliere psihologica si dezvoltare personala), program realizat pe ideea de o sedinta pe zi, unde inregistrarea si primele 3 sedinte sunt gratuite. Acest program imbina eficienta folosirii unei aplicatii online foarte simplu de folosit cu sedintele pe Skype, Messenger cu voce sau la cabinet.

Intrati pe www.gandestesanatos.ro, inregistrati-va gratuit si aflati in primele 3 sedinte gratuite cum va poate ajuta un psiholog sa va bucurati din plin de viata, sa va regasiti echilibrul si sa nu se agraveze eventualele emotii chinuitoare pe care le simtiti!

Psiholog Gabriel Dinu
Tel.: 0724.306.188
Mail: gabriel.dinu@psihosolutii.ro
Web: www.psihosolutii.ro
www.gandestesanatos.ro

Citeste si

Arhiva
  • Cum se manifesta un atac de panica Cum se manifesta un atac de panica

    Generalitati Orice persoana care a suferit un atac de panica cel putin o data poate confunda experienta cu producerea unui infarct miocardic. Tulburarea se manifesta printr-o stare de anxietate coplesitoare, dificutati de respiratie, tremur corporal,...citeste mai mult

  • Furia la mamici. Ce recomanda psihoterapeutul Furia la mamici. Ce recomanda...

    Oare exista parinti care sa nu se infurie din cand in cand? Probabil foarte putini. Vedem foarte des in jurul nostru, in parcuri, in magazine, pe strazi, parinti care se enerveaza, ridica vocea la copiii lor sau chiar ii mai lovesc din cand in cand. Mai intai...citeste mai mult

  • Modalitati de a preveni depresia prenatala Modalitati de a preveni depresia...

    Generaliati Depresia prenatala este o tulburare a starii afective care conduce la aparitia unor trairi de tristete si pierdere a sperantei in cazul femeilor care urmeaza sa aduca pe lume un copil. Teama de necunoscut, factorii biologici specifici sarcinii si lipsa...citeste mai mult

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK