Meningita acuta, tratata ca o simpla raceala

Meningita acuta, tratata ca o simpla raceala
Inca un caz, desprins parca din filmul, de aceasta data in locul domnului Lazarescu, a fost o fetita de 3 ani.

In data de 12 Aprilie, Oana Scanteie, in varsta de 3 ani, a fost adusa de parinti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii <<Luis Turcanu>> , din Timisoara, pentru ca avea temperatura de 40 grade Celsius.

Dupa un consult medical, care a constatat ca fetita avea rosu in gat, aceasta a primit o reteta pentru Nurofen si Vitamina C, apoi a fost trimisa acasa. Dupa mai putin de 24 de ore, fetita se simtea mai rau si a fost adusa de parinti la acelasi spital, medicul de garda a consultata-o si i-a pus diagnosticul de meningita acuta, apoi a decis sa o transfere la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Motivul transferului, fiind acela ca la Spitalul nu exista sectie de boli infectioase.

La spitalul de boli infectioase, fetita a primit tratament cu antibiotice si calmante intravenoase.

Apoi, din nou, fetita a fost transferata la Spitalul de copii, pe motiv ca la Spitalul de boli infectioase, nu exista Sectie de ATI (Anestezie Terapie Intensiva).
In cele din urma fetita a fost internata la sectia de terapie intensiva a Spitalului, iar in timpul cat a fost internata acolo, fetita a suferit doua stopuri cardiace. Primul stop cardiac, la ora 18, pe 14 Aprilie 2008, in urma acestuia fetita a fost resuscitata. Insa la ora 19 si 15 minute, pe 14 Aprilie 2008, fetita a avut cel de-al doilea stop cardiac, in urma caruia a decedat.

Parintii fetitei, considera ca medicii au tratat-o cu superficialitate, de asemenea au declarat ca asteapta explicatii in legatura cu moartea fiicei lor.

Citeste si

Arhiva
  • Siclemia sau anemia cu celule in secera Siclemia sau anemia cu celule in secera

    Ce este siclemia Anemia cu celule in secera (falciforme) sau siclemia este o tulburare mostenita care presupune producerea de hemoglobina S (Hb S sau Hgb S), un tip anormal de hemoglobina. Hemoglobina este o proteina care contine fier, localizata in interiorul...citeste mai mult

  • Histoplasmoza pulmonara Histoplasmoza pulmonara

    Generalitati Histoplasmoza este o infectie cauzata de microorganismul numit Histoplasma capsulatum, un fung ce se localizeaza mai ales la nivelul parenchimului pulmonar. Ocazional, pot fi afectate si alte organe, in special daca histoplasmoza se complica si apare...citeste mai mult

  • Migrena juvenila Migrena juvenila

    Generalitati Migrena reprezinta un motiv destul de frecvent de prezentare a copiilor la medic. La varstele tinere, ca si la adulti de altfel, migrena are o gama foarte variata de cauze, insa adesea nu este nimic grav. Studiile au aratat ca peste 10% din copii de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK