Meningita acuta, tratata ca o simpla raceala

Inca un caz, desprins parca din filmul, de aceasta data in locul domnului Lazarescu, a fost o fetita de 3 ani.

In data de 12 Aprilie, Oana Scanteie, in varsta de 3 ani, a fost adusa de parinti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii <> , din Timisoara, pentru ca avea temperatura de 40 grade Celsius.

Dupa un consult medical, care a constatat ca fetita avea rosu in gat, aceasta a primit o reteta pentru Nurofen si Vitamina C, apoi a fost trimisa acasa. Dupa mai putin de 24 de ore, fetita se simtea mai rau si a fost adusa de parinti la acelasi spital, medicul de garda a consultata-o si i-a pus diagnosticul de meningita acuta, apoi a decis sa o transfere la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Motivul transferului, fiind acela ca la Spitalul nu exista sectie de boli infectioase.

La spitalul de boli infectioase, fetita a primit tratament cu antibiotice si calmante intravenoase.

Apoi, din nou, fetita a fost transferata la Spitalul de copii, pe motiv ca la Spitalul de boli infectioase, nu exista Sectie de ATI (Anestezie Terapie Intensiva).
In cele din urma fetita a fost internata la sectia de terapie intensiva a Spitalului, iar in timpul cat a fost internata acolo, fetita a suferit doua stopuri cardiace. Primul stop cardiac, la ora 18, pe 14 Aprilie 2008, in urma acestuia fetita a fost resuscitata. Insa la ora 19 si 15 minute, pe 14 Aprilie 2008, fetita a avut cel de-al doilea stop cardiac, in urma caruia a decedat.

Parintii fetitei, considera ca medicii au tratat-o cu superficialitate, de asemenea au declarat ca asteapta explicatii in legatura cu moartea fiicei lor.