Cartofi copti cu cas

Publicat la data de: 23 Ianuarie 2015 | Actualizat la data de: 23 Ianuarie 2015
Cartofi copti cu cas

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: redusa

Cartofii copti cu cas pot fi consumati in duodenita dupa ameliorarea simptomelor, in cantitati moderate. Reteta este suficienta pentru prepararea a 4 portii.

Respectati intocmai pasii acesteia, astfel incat sa o gatiti cat mai dietetic (pentru prevenirea simptomelor digestive neplacute).

Ingrediente:

  • 60 de grame unt
  • 30 de grame faina alba
  • 320 mililitri lapte degresat
  • 200 grame cas degresat, ras
  • 1200 de grame cartofi, curatati de coaja si taiati felii subtiri

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeti cu ulei de masline o tava de copt patrata, adanca de 6 centimetri si de 24 de centimetri latura. Topiti untul intr-o oala medie la foc potrivit, iar devine lichid, adaugati faina si amestecati constant timp de doua minute, pana observati formarea unor bule pe suprafata sosului.

Luati de pe foc oala si adaugat, cate putin, laptele, amestecand constant pana obtineti o compozitie omogena. Puneti din nou oala pe aragaz, la foc mic si asteptati ca sosul sa dea in clocot.

Adaugati in oala casul degresat ras si amestecati bine. Separat, asezati feliile de cartofi uniform pe fundul tavii de copt (astfel incat rondelele sa se acopere partial unele pe altele). Presarati deasupra sare si piper, apoi acoperiti cartofii cu o treime din sosul cu branza si repetati acesti pasi de doua ori. Presarati deasupra branza ramasa si coaceti preparatul timp de o ora (sau pana cand cartofii devin fragezi si maronii la exterior).

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Prunele - beneficii si retete sanatoase Prunele - beneficii si retete sanatoase

    Generalitati Prunele sunt fructe cu gust dulce intens, ce apartin familiei Rosaceae si genului Prunus, care mai include si piersicile, nectarinele si migdalele. Ele aduc multiple beneficii sanatatii, gratie continutului bogat de vitamine, minerale si fibre, in...citeste mai mult

  • 5 motive de a include cartofii in dieta 5 motive de a include cartofii in dieta

    Generalitati Majoritatea oamenilor consuma in jur de 140 kg de cartofi pe an. Cu toate acestea, cartoful nu este considerat o leguma cu prea multe valori nutritive. Cartofii (gatiti la cuptor) pot fi inclusi in planurile de dieta pentru slabit, intrucat acestia chiar...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate