Cartofi copti cu cas

Cartofi copti cu cas

Timp de preparare: Peste 60 minute

Dificultate: redusa

Cartofii copti cu cas pot fi consumati in duodenita dupa ameliorarea simptomelor, in cantitati moderate. Reteta este suficienta pentru prepararea a 4 portii.

Respectati intocmai pasii acesteia, astfel incat sa o gatiti cat mai dietetic (pentru prevenirea simptomelor digestive neplacute).

Ingrediente:

  • 60 de grame unt
  • 30 de grame faina alba
  • 320 mililitri lapte degresat
  • 200 grame cas degresat, ras
  • 1200 de grame cartofi, curatati de coaja si taiati felii subtiri

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeti cu ulei de masline o tava de copt patrata, adanca de 6 centimetri si de 24 de centimetri latura. Topiti untul intr-o oala medie la foc potrivit, iar devine lichid, adaugati faina si amestecati constant timp de doua minute, pana observati formarea unor bule pe suprafata sosului.

Luati de pe foc oala si adaugat, cate putin, laptele, amestecand constant pana obtineti o compozitie omogena. Puneti din nou oala pe aragaz, la foc mic si asteptati ca sosul sa dea in clocot.

Adaugati in oala casul degresat ras si amestecati bine. Separat, asezati feliile de cartofi uniform pe fundul tavii de copt (astfel incat rondelele sa se acopere partial unele pe altele). Presarati deasupra sare si piper, apoi acoperiti cartofii cu o treime din sosul cu branza si repetati acesti pasi de doua ori. Presarati deasupra branza ramasa si coaceti preparatul timp de o ora (sau pana cand cartofii devin fragezi si maronii la exterior).

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • 10 pasi simpli de retinut pentru un ficat sanatos 10 pasi simpli de retinut pentru un...

    Generalitati Ficatul este un organ parenchimatos, al doilea ca marime din corpul omenesc si poate ajunge la o greutate de 3 kilograme. Se afla localizat in partea dreapta, mai exact in hipocondrul drept, sub rebordul costal (sub coaste) si reprezinta pentru...citeste mai mult

  • Retete sanatoase de toamna Retete sanatoase de toamna

    Generalitati Fructele si legumele de toamna va vor indemna sa reveniti tot mai des in bucatarie si sa incercati retete noi si delicioase. Chiar daca zilele devin mai scurte si chiar mai reci, toamna ofera o varietate de fructe si legume hranitoare. Merele...citeste mai mult

  • Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase Fasolea verde - informatii...

    Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK