Clickmed
programare rapida la medic

Alegerile de la micul-dejun si scaderea in greutate

Actualizat la data de: 01 Octombrie 2012

Generalitati

Sus
Alegerile de la micul-dejun si scaderea in greutate

A manca dimineata este un obicei sanatos, in general, dar mai ales daca incercati sa va mentineti greutatea corporala. Cercetarile arata ca persoanele care iau micul-dejun regulat, tind sa fie mai slabe, iar cei care urmeaza diete de slabit si consuma micul-dejun reusesc sa piarda mai multe kilograme.

In plus, cei care mananca de obicei micul-dejun, aduc organismului un aport mai mare de fibre, calciu, vitaminele A si C, riboflavina, zinc si fier - mai putine grasimi si colesterol alimentar. Acest lucru este explicabil prin faptul ca la micul dejun se consuma in special cereale, care sunt fortificate cu vitamine, minerale si fructe si, sunt in mod natural bogate in substante nutritive.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Formati acest obicei
  3. Caloriile mesei de dimineata: ce sa mancati
  4. Evitati alimentele cu continut ridicat de zahar
  5. Salata de fructe proaspete
  6. Citeste pe aceeasi tema

Formati acest obicei

Sus

Depasiti motivele pentru care nu puteti lua micul-dejun si faceti din masa de dimineata un obicei zilnic. Daca sunteti prea ocupati dimineata, preparati de cu seara cat se poate de mult din micul-dejun.

Daca stomacul nu este obisnuit cu masa de dimineata, incercati mai intai un pahar de suc natural din fructe, fara sa il indulciti, o banana, iaurt sau o felie de paine prajita. Incercati diferite feluri de mancare la micul dejun si bucurati-va de masa de dimineata.

Caloriile mesei de dimineata: ce sa mancati

Sus

Este posibil sa gasiti alimentul ideal pentru micul dejun printr-un proces de incercari si erori. Este important sa ganditi mai departe de alimentatia tipica pentru micul dejun si sa incercati ceea ce vi se potriveste mai bine. Iata cateva idei:

- Cereale integrale. Cerealele integrale sunt o alegere buna, deoarece acestea mentin timp indelungat senzatia de plenitudine.

- Optati pentru oua. Un studiu recent, care s-a desfasurat pe subiecti cu varste cuprinse intre 25 si 60 de ani, care incercau sa slabeasca, a constatat ca cei care au mancat doua oua la micul dejun au pierdut in greutate cu 65 % mai mult decat cei care au mancat covrigi; in plus, consumatorii de oua au raportat un nivel de energie mai ridicat pe tot parcursul zilei.

Evident, nu se consuma oua prajite in combinatie cu unt pentru a atinge acest rezultat. Incercati in schimb aceste metode de preparare a oualelor, ce implica un aport scazut de calorii si grasimi:

  • Oua fierte in apa. Spargeti ouale in apa si lasati-le pana cand acestea devin tari. Serviti-le cu paine prajita din grau integral si cu un fruct alaturi.
  • Oua fierte in coaja. Ouale tari fierte in coaja pot fi bune de mancat chiar si o saptamana cand sunt pastrate in frigider, deci tineti 5-6 oua fierte la indemana in fiecare saptamana.
  • Oua preparate la cuptorul cu microunde. Amestecati ouale cu ardei gras tocat, ceapa, ciuperci si branza degresata si turnati amestecul intr-o cana mai mare. Tineti-le la cuptorul cu microunde timp de 45 de secunde.

Evitati alimentele cu continut ridicat de zahar

Sus

Prin consumul de produse de patiserie si cereale indulcite la micul dejun, se pot declansa poftele pentru acest tip de produse, dar si hipoglicemia (scaderea concentratiei zaharului in sange) care va pot submina eforturile de a slabi.

Salata de fructe proaspete

Sus

Salata de fructe proaspete va ofera o eliberare lenta de energie pana la ora pranzului. In plus, cu ajutorul acesteia veti oferi organismului vitamine si minerale sanatoase. Decojiti si taiati bucati fructele dumneavoastra preferate si adaugati-le in iaurturi bio.

Consumati-le alaturi de o felie de paine si miere. Puteti sa le pasati si la blander alaturi o ceasca de iaurt si o lingurita de miere. Rezultatul va fi o spuma delicioasa de fructe proaspete.


Medici specialisti Diete-Nutritie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate