Clickmed
programare rapida la medic

Sos de spanac cu iaurt si usturoi

Actualizat la data de: 25 Octombrie 2023
Sos de spanac cu iaurt si usturoi

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Sosul de spanac cu usturoi este sarac in carbohidrati (fiind sigur pentru consum in diabetul zaharat de tip II), insa furnizeaza o cantitate importanta de proteine si antioxidanti din una dintre cele mai sanatoase legume cu frunze verzi - spanacul.

Un alt avantaj al acestei retete este timpul redus de preparare. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 18 portii.

Ingrediente:

  • 300 grame spanac congelat
  • 230 grame castane conservate, taiate bucati mici
  • 60 grame branza parmezan, rasa
  • 160 mililitri iaurt grecesc degresat
  • 1 jumatate de lingurita praf de usturoi
  • 1 jumatate de lingurita sare
  • 1 jumatate de lingurita piper

Mod de preparare:

Introduceti spanacul la cuptorul cu microunde timp de 10 minute, pana cand se incalzeste foarte bine. Aruncati zeama scursa si amestecati spanacul cu castanele, branza parmezan, iaurtul, pudra de usturoi, sarea si piperul. Procesati aceste ingrediente in blender, pana obtineti un sos cremos, cu textura groasa. Tineti sosul la frigider, pana in momentul servirii.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate