Ciorba de peste cu legume

Ciorba de peste cu legume

Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: medie

Ciorbele de peste cu legume taiate in bucati mari sunt recomandate in tratarea constipatiei, fiind totodata si preparate sanatoase pentru toti membrii familiei. Contin grasimi esentiale, vitamine, minerale si fibre, fiind sarace in calorii, dar foarte gustoase.

Ingrediente:

  • 6 linguri ulei de masline
  • 120 grame ceapa galbena, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi mari, maruntiti
  • 1 mana de patrunjel proaspat, tocat fin
  • 1 rosie medie, taiata cubulete
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceasca vin alb
  • 700 grame file de peste alb (la alegere)
  • 500 ml bors natural
  • 1 lingurita oregano
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Incingeti uleiul intr-o oala mare, la foc potrivit. Adaugati ceapa si usturoiul si sotati-le aproximativ 4 minute, apoi turnati peste rosia si pasta de tomate. Acoperiti oala si lasati-le la gatit circa 10 minute.

Turnati peste o cana de apa, vinul alb si adaugati pestele. Lasati totul la fiert pana cand carnea se patrunde bine, apoi completati ciorba cu borsul. Dupa un clocot, asezonati cu condimentele si stingeti focul. Serviti preparatul imediat.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Regimul alimentar in cancer Regimul alimentar in cancer

    Generalitati Regimul alimentar al pacientului suferind de cancer este planificat si abordat diferit, in functie de caz, stadiu de evolutie si terapie. Bolnavii de cancer sunt printre cei mai expusi riscului de a dezvolta sindroame pluricarentiale ca urmare a...citeste mai mult

  • Dieta Atkins: ghid pentru incepatori Dieta Atkins: ghid pentru incepatori

    Generalitati Majoritatea expertilor sunt de parare ca o alimentatie sanatoasa, care ajuta la pierderea kilogramelor in plus, presupune o alimentatie saraca in grasimi si bogata in carbohidrati. Insa, programul de slabit Atkins sustine exact contrariul, adica pentru a...citeste mai mult

  • Regimul alimentar in bolile de ficat Regimul alimentar in bolile de ficat

    Generalitati Ficatul este cel mai mare viscer conex al sistemului digestiv si este un organ cu rolul de glanda anexa in cadrul acestui sistem. Ficatul are roluri multiple si este poate cel mai polivalent organ al corpului uman, deoarece indeplineste o serie de...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK