La Arad va fi construit un centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer

Publicat la data de: 09 Septembrie 2008

Ministerul Sanatatii va construi la Arad, pana in 2011, un centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer, lucrarile urmand sa inceapa anul viitor, transmite corespondentul NewsIn.

Conform unei informari a ministerului, Comisia Consultativa de Oncologie a intocmit un Plan de investitii etapizat, cu esalonarea investitiilor pe o perioada de trei ani, intre 2009 si 2011, care a devenit o componenta importanta a Planului national de lupta impotriva cancerului. "Pe baza rezultatelor acestei investigatii s-a stabilit necesarul de echipamente de radioterapie, echipamente conexe si amenajarile necesare pentru functionarea centrului de radioterapie“, se arata in informarea ministerului Sanatatii.

In evidentele medicilor oncologi din Arad sunt 11.000 de persoane, iar anual alte 1.700 de persoane sunt diagnosticate cu cancer. Din cauza acestei boli, in fiecare an mor in judetul Arad aproximativ 1.500 de oameni.

Cladirea in care functioneaza Sectia de Oncologie din cadrul Spitalului municipal Arad are numai 45 de locuri, fiind veche si neincapatoare pentru solicitarile celor bolnavi, care sunt nevoiti sa astepte ingrijirile doctorilor in functie de programari. "Numarul de paturi poate fi modificat numai prin ordin al ministrului Sanatatii. Specificul terapiei pentru pacientii cu cancer il reprezinta curele repetitive de citostatice, pe baza de programare, asa ca singura posibilitate o reprezinta dezvoltarea serviciilor de tip spitalizare de zi“, se mai arata in informarea Ministerului Sanatatii.

In ultimii ani, mai multi bolnavi de cancer din Arad au ales sa se trateze la unitati medicale din alte judete.

Sursa NewsIn


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Sustinerea psihologica in oncologie Sustinerea psihologica in oncologie

    Generalitati Cancerul este o boala care intra in mod violent in viata persoanelor si interupe brusc continuitatea, inducand un profund sentiment de incertitudine si neputinta. Incertitudinea, datorata faptului ca “maine” reprezinta nu doar...citeste mai mult

  • Controlul oncologic preventiv in stomatologie Controlul oncologic preventiv in...

    Nu de putine ori, la nivelul cavitatii bucale pot aparea anumite leziuni localizate mai ales pe mucoase. Originea acestor formatiuni poate avea ca punct de plecare anumite afectiuni sistemice precum si degenerari celulare la nivel local. In ultimii ani ne confruntam tot...citeste mai mult

  • Terapia adjuvanta in cancer Terapia adjuvanta in cancer

    Generalitati Chimioterapia adjuvanta in tratamentul cancerelor este reprezentata de o serie de substante ce sunt administrate asociat cu alte tipuri de tratamente cu rolul de a distruge si/sau a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Aceste chimioterapice pot avea...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate