Ciocolata scade presiunea arteriala

 Conform unui nou studiu, ciocolata neagra amaruie ajuta la scaderea presiunii arteriale, dar mancata in cantitati destul de mici. Aceasta noua cercetare efectuata in Germania, vine ca o confirmare asupra rezultatelor altor studii efectuate asupra beneficiilor aduse de ciocolata, dar este primul studiu care sustine ca aceasta trebuie administrata in cantitati mici.

Voluntarii care au participat la studiu au mancat aproximativ 6 grame de ciocolata neagra zilnic, timp de 5 luni. La incheierea studiului voluntarii au prezentat in urma controalelor medicale, tensiune mai mica decat cei care au mancat ciocolata alba.

Cercetatorii sustin ca desi scaderea presiunii arteriale prin administrarea de ciocolata neagra a fost mica, este suficient pentru a reduce riscurile de boli cardiovasculare.

Cercetarea a implicat numai un numar de 44 de persoane cu varste cuprinse intre 56 si 73 de ani, dar totusi rezultatele reflecta si alte studii asupra alimentelor care contin cacao. Cacaua contine compusi pe baza de plante care dau de asemenea vinului propritatile benefice asupra inimii.

O problema este reprezentata de batoanele de ciocolata care au foarte multe calorii si pot fi mancate o singura data, iar cercetatorii au studiat cantitati mici de ciocolata care contineau doar 30 de calorii.

Participantii la studiu erau sanatosi din punct de vedere medical, prezentau o greutate normala si o usoara crestere a tensiunii sau pre-hipertensivitate, care inculde valori cuprinse intre 120 cu 80 si 139 cu 89.

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate