Clickmed
programare rapida la medic

Durere in piept (precordiala)Tuturor pacientilor trebuie sa li se faca hemoleucograma completa, VSH-ul, biochimia, VDRL-ul, radiografia pulmonara si EKG-ul.

Daca pacientul prezinta sputa, un frotiu si o cultura din aceasta trebuie facute cat mai posibil.
Daca se suspecteaza un infarct miocardic, trebuie realizate EKG-uri seriate si dozarea izoenzimelor creatin kinazei (CKMB) daca EKG-ul initial nu arata modificari semnificative. Nivelurile serice ale troponinelor pot indica diagnosticul de infarct.

Scintigrafia cu thaliu-201 este utila in diagnosticarea atat a infarctului miocardic, cat si a insuficientei coronare. Testul de toleranta la efort diagnosticheaza insuficienta coronara si, daca starea pacientului se deterioreaza, acesta necesita angiografie imediat. Angiografia poate fi urmata de o angioplastie cu balon, terapie de reperfuzie sau bypass chirurgical.

Daca acestea sunt negative si se suspecteaza un embolism pulmonar se pot masura gazele arteriale si raportul ventilatie-perfuzie. Testul D-dimerilor este un test sensibil pentru embolismul pulmonar. Angiografia pulmonara poate fi facuta daca acestea sunt negative si inca se mai suspecteaza un embolism pulmonar.

Daca se suspecteaza o boala de esofag, se pot realiza o serie de analize pentru tractul gastrointestinal superior, ca esofagografia care poate fi urmata de esofagoscopie si gastroscopie. Se poate face si un test Bernstein (perfuzia acida a esofagului), care reproduce durerea exacta si poate face diferenta intre durerea cardiaca si cea esofagiana. Monitorizarea ambulatorie a pH-ului poate diagnostica de asemenea refluxul esofagian.

Daca se suspecteaza pericardita, ecocardiografia si posibil tomografia computerizata a toracelui pot fi necesare. Angiografia coronara poate fi necesara pentru a diagnostica insuficienta coronara.

Ecocardiografia este de asemenea folositoare in diagnosticarea prolapsului de valva mitrala si diverselor cardiomiopatii. Holterul pe 24 de ore este util in diagnosticarea multor cauze de durere intermitenta.

Consultul unui cardiolog sau pneumolog sunt recomandate in orice moment. Anevrismele disecante pot fi confirmate prin tomografie sau RMN-ul toracelui.

Citeste si

Arhiva
 • De ce apare durerea in piept, cel mai important semn al infarctului De ce apare durerea in piept, cel mai...

  Ce este infarctul miocardic Infarctul miocardic apare atunci cand una sau mai multe zone ale muschiului inimii nu primesc suficient oxigen. Acest lucru se intampla atunci cand fluxul de sange catre muchiul inimii este blocat. Etiologie Aparitia infarctului...citeste mai mult

 • Cauzele durerii de inima Cauzele durerii de inima

  Generalitati Durerea in piept sau durerea retrosternala poate reprezenta un semn al atacului de cord sau al altei afectiuni cardiace, dar poate fi, de asemenea, un simptom al altor probleme legate de respiratie, digestie, sistem osos sau muscular. Durerea toracica...citeste mai mult

 • Durerea de inima – Cardiopatia ischemica: angina pectorala, infarctul miocardic Durerea de inima – Cardiopatia...

  Generalitati Angina sau durerea precordiala de etiologie coronariana apare ca urmare a aportului insuficient de oxigen in conditiile unei nevoi crescute ale acestuia. Aceasta se intampla atunci cand arterele coronare (arterele care iriga inima cu sange) sunt ingustate...citeste mai mult

 • Angina pectorala - clasificare, simptome si tratament Angina pectorala - clasificare,...

  Ce este angina pectorala Angina pectorala este definita ca o durere retrosternala (in spatele sternului) sau in regiunile toracice adiacente (durere in piept) care are caracter relativ specific: cu aparitie in accese de scurta durata (3-5 minute), declansata cel mai...citeste mai mult

 • Cand devin atacurile de panica o problema? Esentialul despre tulburarea de panica Cand devin atacurile de panica o...

  Despre atacurile de panica Ati experimentat vreodata o senzatie brusca de teama neasteptata si extrem de coplesitoare, incat credeati ca pierdeti controlul, ca va sufocati sau ca va iese inima din piept? Cel mai probabil a fost un atac de panica. Un atac de...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter