Coronavirus Update

Arahidele (arachis hypogaea)

Arahida este o erbacee anuala, originara din America de Sud. Este considerata ca fiind planta leguminoasa. Inaltimea acestei plante nu trece de 35 cm. Florile au culoara galbena. fructele, desi se formeaza in partea aeriana a plantei, se coc in pamant.

Contine in special: grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – 30%), numeroase saruri minerale, acid folic, vitaminele a, B1, B2, E, F, tanin.

Arahidele sunt deosebit de hranitoare. Proprietatile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merita luate in seama. Consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului si a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia compusilor din arahide la combaterea imbatranirii tesuturilor. Arahidele sunt un aliment utilizat frecvent si cu bune rezultate in situatii de surmenaj intelectual, in oboseala fizica accentuata, in facilitatea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute si ca un factor de calmare si reechilibrare a activitatii rinichiului. Uleiul de arahide este remarcat ca un agent activ de reducere a colesterolului, contribuind astfel la profilaxia unor maladii cardiovasculare.

Naturistii recomanda consumarea arahidelor in stare cruda, deoarece numai sub aceasta forma calitatile lor nutritive, energetice si medicinale raman intacte.
Arahidele sunt nutritive, energetice, astringente intestinal, antihemolitice, antisclerogenice.

 

Uz intern:

- astenii, surmenaj, diete si regimuri de slabire, cresterea imunitatii, mentinerea sanatatii pielii, ochilor, tesutului nervos si a digestiei – fructele crude, prajite sau in preparate diverse, culinare sau farmaceutice.

 

Uz extern:

- arsuri, xteroza cutanata – sub forma de cataplasma.

 

Contraindicatii:

 

- Consumul arahidelor este interzis persoanelor cu diverse afectiuni mai grave ale ficatului sau alergice la aceste fructe.

 

Efecte adverse:

- Consumul indelungat de arahide poate fi toxic pentru ficat si spoate scad eexcitabilitatea sexuala cand se consuma prajite (creste cantitatea de acroleina).

 

Citeste si

Arhiva
  • Ministerul Sanatatii si CNAS, la primul Forum PALMED privind medicina dentara din Romania, o voce unita in beneficiul pacientilor si medicilor stomatologi din Romania Ministerul Sanatatii si CNAS, la...

    Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), o organizatie ce sprijina furnizorii privati de servicii medicale din Romania si dreptul pacientilor la servicii medicale de calitate, a organizat primul eveniment dedicat industriei de stomatologie, Forum...citeste mai mult

  • Insomnia si riscul aparitiei bolilor de inima Insomnia si riscul aparitiei bolilor...

    Insomnia reprezinta o problema de sanatate frecvent intalnita careia i se acorda prea putina atentie in ceea ce priveste identificarea si tratarea ei raportat la daunele majore pe care le poate aduce sanatatii fizice si psihice in cazul pacientilor care dezvolta aceasta...citeste mai mult

  • Alimente care pot declansa alergii cutanate Alimente care pot declansa alergii...

    Urticaria este o afectiune cutanata care se manifesta prin eruptii trecatoare avand aspectul unor umflaturi ale pielii de regula bine delimitate, cu dimensiuni foarte variate si care asociaza roseata si mancarimi intense. Leziunile sunt similare celor care apar la...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter