Clickmed
programare rapida la medic

Wilprafen, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Wilprafen, comprimate

Compozitie
Componenta activa terapeutic: 5 ml suspensie (= 1 lingurita mensura) contine: 160,2 mg propionat de Josamicina. Excipienti: Hidroxipropilmetilceluloza, trioleat sorbitol, celuloza microcristalina, carboximetilceluloza sodica, citrat de sodiu, clorura de celilpiridiniu, dimetilpolisiloxan, bioxid de siliciu supradispersat, substante aromatizante, vanilina, zaharoza (3,25 g/5 ml suspensie, corespunde la 0,27 BE), apa purificata.
Cprimate filmate 500 mg Josamicina.

Indicatii
infectii acute si cronice, provocate de germeni sensibili la Josamicina, cum ar fi: infectii la nivelul orl: angina si inflamatii ale mucoasei faringiene (faringite) cauzate de streptococi, otite medii, sinuzite, laringite, precum si difterie (completarea terapiei cu anatoxina difterica) ca si scarlatina, cazuri de alergii sau intoleranta la peniciline; infectii ale cailor respiratorii: tuse convulsiva, bronsita acuta, bronhopneumonie, pneumonie, pneumonii atipice, psitacoza; infectii ale cavitatii bucale (stomatologice): gingivite, abcese dentare; infectii ale pielii si ale tesuturilor moi, precum si infectii ale cailor urinare si ale organelor sexuale: piodermite, inflamatii purulente (furunculoza), antrax, erizipel, limfangite, limfoadenita, limfogranulomatoza inghinala, prostatite, gonoree si sifilis (cazurile de alergie sau intoleranta la peniciline).

Doze si mod de administrare
1 lingura mensura (= 5 ml) Wilprafen contine 150 mg Josamicina. Daca medicul nu prescrie altfel, sugarii si copiii pana la varsta de 14 ani vor primi 30-50 mg Josamicina/kg corp repartizate in 3 doze zilnice. La nou - nascuti si sugari pana la varsta de 3 luni dozele vor fi adaptate greutatii corporale. La copiii peste 14 ani si adulti se administreaza 1-2 g Josamicina pe zi repartizate in 3 doze. Medicamentul se va administra intre mese. Flaconul cu suspensie se va agita inainte de administrare. La pacientii cu insuficienta renala este indicata efectuarea unor investigatii de laborator relevante in timpul tratamentului. La nou - nascuti se recomanda controlul functiei hepatice. La diabetici trebuie sa se tina seama ca 5 ml suspensie Wilprafen contin 3,25 zaharoza, corespunzator la 0,27 BE (unitati hidrati de carbon). Durata tratamentului: dupa recomandarile OMS pentru toate antibioticele terapia infectiilor cu streptococi se indica cel putin 10 zile.

Contraindicatii
Wilprafen nu trebuie sa fie administrat la persoanele care prezinta hipersensibilitate fata de eritromicina si alte antibiotice din grupa macrolidelor si nici la cele cu leziuni hepatice grave. Desi pana in prezent nu au fost semnalate efecte teratogene la cercetarile experimentale, se recomanda ca produsul Wilprafen sa nu fie administrat  in timpul sarcinii si alaptarii si nici la prematuri. Administrarea Josamicinei concomitent cu antihistaminicele care contin terfenadin sau astemizol este contraindicata.

Reactii adverse
Tulburari ale tractului gastrointestinal ca de exemplu anorexie, pirozis, greata si diaree sunt rareori semnalate. Diarei persistente grave pot indica o colita pseudomembranoasa provocata de antibiotice. In astfel de cazuri, tratamentul cu Wilprafen trebuie intrerupt imediat si instituita o terapie adecvata (ex. Vancomicina oral 4 250 mg/zi). Medicamentele care inhiba motilitatea intestinelor sunt contraindicate. In astfel de cazuri trebuie anuntat imediat medicul curant. Reactiile cutanate sunt deosebit de rare. In cazuri izolate apar modificari trecatoare ale valorilor enzimelor hepatice. La pacientii sensibili la clorura de cetilpiridiniu, agentul conservant al suspensiei de Wilprafen, pot aparea reactii alergice. Nu au fost constatate semne de hipoacuzie tranzitorie prezente la Wilprafen, semnalate la alte macrolide in cazurile de supradozare.


Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter