Coronavirus Update

Vaccin viu rujeolos (vvr-ic), fiole

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vaccin viu rujeolos (vvr-ic), fiole

Compozitie
O doza de vaccin contine minimum 1 000 DICT50 (doze infectante 50% in cultura de tesut) in volum de 0,5 ml. vaccinul nu contine penicilina. Diluentul este constituit din apa bidistilata apirogena.
Prezervant: vaccinul contine stabilizator (gelatina-sorbitol).

Actiune terapeutica
Induce un raspuns imun specific, caracterizat prin aparitia de anticorpi.

Indicatii
Vaccinarea antirujeoloasa se practica incepand de la varsta de 9 luni implinite.
Se vor revaccina toti copiii de varsta scolara (clasa I, 7-8 ani).
Nu vor fi exclusi de la vaccinare copiii pentru care rujeola reprezinta un factor major de risc: copiii cu insuficienta respiratorie, astm, cardiopatie, encefalopatie, hipotrofie, tuberculoza (exceptand formele evolutive grave) sau mucoviscidoza.
Vaccinarea cu VVR-IC este eficienta in primele 4 zile de la contactul cu un caz de rujeola; dupa acest interval de timp devine treptat ineficace.

Doze si mod de administrare
Vaccinul se reconstituie prin rehidratare cu diluent. Nu se va utiliza ser fiziologic. Reconstituirea corecta a vaccinului, in al carui stabilizator intra si gelatina, presupune evitarea utilizarii diluentului rece (pastrat la + 4C). Vaccinul corect reconstituit se prezinta ca solutie galben-roz spre rosu. Doza individuala este de 0,5 ml. Cantitatea de diluent necesara pentru reconstituire variaza in functie de numarul de doze de vaccin continut in fiole, fiind egala cu numarul de doze x 0,5 ml. Dat fiind pierderile mici, inevitabile, de pe traseul acului, se recomanda rehidratarea in exces de diluent (0,05 ml in plus pentru o doza). Reconstituirea fiolei de vaccin se va face numai in momentul in care este prezent copilul, respectiv copiii de vaccinat, corespunzator numarului de doze individuale continut in fiola care se deschide. Vaccinul reconstituit nu se recongeleaza. Vaccinul se administreaza subcutanat, in zona deltoidiana, dupa dezinfectarea tegumentului cu alcool.

Contraindicatii
Boli acute cu afectarea starii generale;
Boli transmisibile si infectioase pe o perioada de 14 zile de la incetarea fazei acute; Contacti siguri de varicela, rubeola, parotidita etc. din colectivitatile de copii (numai cu avizul medicului epidemiolog);
Afectiuni maligne;
Tuberculoza evolutiva;
Imunodepresie (infectie cu HIV, leucemie, limfom, cancer generalizat,
Terapie cu alkilanti, antimetaboliti, radiatii sau cantitati mari de corticosteroizi).
Gradul de imunocompromitere al unei persoane trebuie determinat de medic. Intrucat rujeola poate cauza imbolnaviri severe la pacienti infectati cu HIV, vaccinul rujeolos este recomandat pentru toate persoanele cu infectie HIV. La persoanele infectate cu HIV care primesc regulat intravenos imunoglobuline, vaccinul rujeolos se va administra cu aproape 2 saptamani inainte de administrarea dozei lunare de imunoglobuline.
Tratamente prelungite cu steroizi (cu obligatia recuperarii la 3 saptamani de la incetarea tratamentului).
Administrarea de imunoglobuline cu mai putin de 6 saptamani anterior vaccinarii (cu obligatia recuperarii ulterioare).
Administrarea altor vaccinuri, cu mai putin de o luna inainte (cu exceptia vaccinului C.D.T.P., dupa care intervalul poate fi de numai 15 zile).  

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Rujeola Rujeola

  Ce este rujeola Rujeola sau pojarul este o infectie virala tipica copilarilei,foarte contagioasa ce se transmite aerian in special primavara,de la alte persoane bolnave prin tuse,stranut sau contactul direct cu suprafetele contaminate deorece virusul traieste cel...citeste mai mult

 • Rujeola. Simptome si ingrijire Rujeola. Simptome si ingrijire

  Generalitati Rujeola este o infectie respiratorie foarte contagioasa cauzata de un virus care provoaca o eruptie pe tot corpul si simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra, tuse, secretii nazale si oculare. Anual, peste tot in lume se produc aproximativ 20 de...citeste mai mult

 • Solutia naturala pentru vaccinare eficienta si sigura Solutia naturala pentru vaccinare...

  Vaccinarea, cu taberele sale pro si contra, este domeniul a numeroase controverse. Din pacate, in discutiile pe aceasta tema exista o radicalizare puternica. De aceea, argumentele stiintifice lipsesc ori sunt trunchiat, scoase din context etc. Exista insa specialisti...citeste mai mult

 • Varicela Varicela

  Generalitati Este o boala infectioasa acuta, contagioasa, cunoscuta si sub numele de varsat de vant produsa de virusul varicelo-zosterian si manifestata prin eruptie polimorfa, pruriginoasa, aparuta in valuri. Leziunile sunt, de obicei, distribuite pe piept, fata...citeste mai mult

Comunitate

 • Vaccinul Cervarix impotriva cancerului de col uterin

  Ce parere aveti de acest vaccin?am auzit multe pareri pro si contra legate de aceste vaccinuri,sunt trei cervarix,silgard si gardasil.de ultimele doua am auzit multe pareri contra in schimb de cervarix multa lume il lauda....voi ce spuneti?ati facut care acest vaccin?

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter