Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Tysabri, concentratie pentru solutie perfuzabila

Publicat la data de: 15 Februarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Tysabri, concentratie pentru solutie perfuzabila

Forma de prezentare:
Concentratie pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml; ct. x 1 fl. pulb.


Indicatii:
Ca unic tratament de modificare a bolii in scleroza multipla recidivanta remitenta, foarte activa, pentru urmatoarele grupuri de pacienti: pacienti cu activitate intensa a bolii, in ciuda tratamentului cu un beta-interferon, pacienti cu evolutie rapida.


Doze si administrare:
Adulti, 300 mg, in perfuzabila intravenos, la intervale de 4 saptamani.


Contraindicatii:
hipersensibilitate. Leucoencefalopatie multifocala progresiva (LMP). Pacienti cu risc crescut de infectii produse de germeni conditionat patogeni, inclusiv pacienti imunocompromisi. Asocierea cu beta-interferoni sau glatiramer acetat. Malignitati active cunoscute, cu exceptia pacientilor cu carcinom bazocelular. Copii si adolescenti.


Atentionari:
Nu este recomandat pentru utilizare la pacientii cu varsta peste 65 de ani, datorita lipsei datelor in cazul acestei populatii. inainte de inceperea tratamentului, trebuie sa fie disponibila o examinare recenta prin IMR, pentru a exclude posibilitatea LMP. Nu trebuie administrat prin injectare in bolus. Pacientii trebuie supravegheati in timpul perfuzarii si timp de o ora dupa terminarea acesteia. Trebuie sa fie disponibile resurse pentru managementul reactiilor de hipersensibilitate. Pacientii trebuie monitorizati la intervale regulate pentru orice semne sau simptome neurologice noi sau agravate, care pot sugera LMP. Daca apare o infectie produsa de germeni conditionat patogeni, administrarea trebuie oprita definitiv. Monitorizare hepatica. Pe timpul sarcinii se intrerupe administrarea. in timpul administrarii se interzice alaptarea. Pacientilor trebuie sa li se dea cardul special al pacientului.


Reactii adverse:
Frecvent: cefalee, ameteala, varsaturi, greata, artralgie, infectii ale tractului urinar, rinofaringita, frisoane paroxistice, pirexie, oboseala, urticarie.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Tysabri, solutie perfuzabila

    Am facut prima perfuzie cu Tysabri. A doua zi dupa perfuzie - simt o ameteala mai puternica si o durere la nivelul coapsei stangi (piciorul afectat de sm este stangul)/ Sunt reactii normale ?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter