Coronavirus Update

Supozitoare cu glicerina pentru copii si adulti

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Supozitoare cu glicerina pentru copii si adulti

Indicatii
In constipatie.

Supozitoarele cu glicerina sunt medicamente laxative si sunt utilizate pentru tratarea constipatiei, pentru usurarea defecatiei dupa interventii chirurgicale sau inaintea rectoscopiei. Supozitoarele cu glicerina stimuleaza secretia la nivelul mucoasei rectale si simultan declanseaza mecanismul defecatiei.


Doze si mod de administrare
Introducere in rect, o data pe zi la nevoie.

Compozitie
Pentru copii: Glycerinum 1,3904 g, Acidum stearicum 0,1580 g, Natrium carbonicum 0,0316 g. Pentru adulti: Glycerinum 2,0856 g, Acidum stearicum 0,2370 g, Natrium carbonicum 0,0474 g

Nu utilizati Supozitoare cu glicerina -daca sunteti alergic (hipersensibil) la glicerina sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Nu se cunosc interactiuni intre supozitoarele cu glicerina si alte medicamente. Utilizarea Supozitoare cu glicerina pentru copii cu alimente si bauturi Nu se cunosc interactiuni cu alimentele sau bauturile.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Nu este cazul.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Supozitoare cu glicerina pentru copii nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje .

Actiune terapeutica
Actiune laxativa mecanica.

Reactii adverse
Supozitoare cu glicerina pentru copii poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, folosind urmatoarea conventie: -foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane); -frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 persoane); -mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 persoane); -rare (apar la mai putin de 1 din 1000 persoane); -foarte rare (apar la mai putin de 1 din 10000 persoane); -cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile). Reactiile adverse apar foarte rar si sunt mai ales reactii locale, datorate utilizarii supozitoarelor timp indelungat: senzatii de arsura anala, iar exceptional inflamatii congestive ale rectului. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine gravǎ sau daca observati orice reactie adversǎ nementionatǎ in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
Nu utilizati Supozitoare cu glicerina pentru copii dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Supozitoare cu glicerina pentru copii
Substanta activa este glicerol. Fiecare supozitor contine glicerol 1405 mg. - Celelalte componente sunt: stearat de sodiu, apa purificata.

Cum arata Supozitoare cu glicerina pentru copii si continutul ambalajului
Supozitor sub forma de torpila, cu suprafata neteda, onctuoasa, incolor sau translucid, cu miros slab caracteristic bazei utilizate. Este disponibil in cutii cu 2 folii termoformate din Al/PVC a cate 3 sau 6 supozitoare.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul Antibiotice SA Str.Valea Lupului nr.1, 707410, Iasi, Romania

Acest prospect a fost aprobat in februarie 2010

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Constipatia la copii intre 0 si 11 ani Constipatia la copii intre 0 si 11 ani

  Generalitati Constipatia apare cand scaunul devine tare si greu de vehiculat. Unii parinti sunt foarte atenti la miscarile intestinale ale copiilor lor. Frecventa miscarilor intestinale nu este la fel de importanta cum este daca copilul poate avea scaun cu...citeste mai mult

Comunitate

 • tratamente naturiste pentru constipatia la copiii sub 3 ani

  am o fetita de 2 ani si 8 luni.este un copil dezvoltat normal,f.inteligent si plin de viata! dar... sufera de o consipatie cronica de aproximativ 1an fapt ce o face sa sufere f f mult.are scaun la 3-4 zile cu mare efort.la aparitia afectiunii scaunul era f tare,uneori era sange pe exterior . de...

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter