Clickmed
programare rapida la medic

Silimarina, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Silimarina, comprimate

Indicatii
Hepatite cronice (inclusiv cele agresive) de etiologie virala, hepatite toxice (mai ales etilice), ciroze compensate, insuficienta hepatica. Profilactica - in timpul administrarii unor substante potential hepatotoxice.

Doze si mod de administrare
Utilizati intotdeauna Silimarina Biofarm exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti Doza recomandata este de 2 comprimate (70 mg silibina) de 2-3 ori pe zi, timp de cel putin 3 luni. in scop preventiv se pot administra 1-2 comprimate pe zi. Datorita formei farmaceutice inadecvate, medicamentul nu este recomandat la copii cu varsta sub 6 ani. Daca utilizati mai mult decat trebuie din Silimarina Biofarm

Adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca uitati sa utilizati Silimarina Biofarm Daca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Silimarina Biofarm Adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie
Comprimate continand 0,070 g extract purificat de Cardui mariani fructus (echivalent 0,035 g silibina).

Actiune terapeutica
Trofic si protector hepatic. Flavo-silybum contribuie la pastrarea integritatii si asigura functia normala a membranei celulare la nivelul structurilor hepatice. Flavo-silybum protejeaza ficatul impotriva diferitelor noxe (alcool, invazie virala, substante medicamentoase, toxine etc.) si stimuleaza restaurarea parenchimului hepatic lezat. Preparatul este netoxic si nu are contraindicatii.

Contraindicatii
Alergie la silimarina.

Reactii adverse
Rareori epigastralgii, diaree, reactii alergice.

Ca toate medicamentele, Silimarina Biofarm poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente: Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10 Frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti Mai putin frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti Rare: care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile Tulburari ale sistemului imunitar Foarte rar, pot sa apara reactii alergice. Tulburari gastro-intestinale Rar, in special la doze mari sau in cazul tratamentului pe termen lung, pot aparea dureri in capul pieptului si diaree, care se remit dupa intreruperea tratamentului. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
Nu utilizati Silimarina Biofarm dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Silimarina Biofarm
Substanta activa este silimarina. Fiecare comprimat contine silimarina echivalent la silibina 35 mg. - Celelalte componente sunt: hidrogenofosfat de calciu dihidrat, laurilsulfat de sodiu, amidon de porumb, carboximetilceluloza 7 HF (1500 – 2500 mPas), talc, dioxid de siliciu coloidal

Cum arata Silimarina Biofarm si continutul ambalajului Silimarina

Biofarm se prezinta sub forma de comprimate de forma lenticulara, de culoare galben brun, marmorate, cu particule galbene uniform repartizate. Este disponibil in cutii cu 4 blistere din PVC/Al a cate 20 comprimate Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul S.C. Biofarm S.A. Str. Logofatul Tautu nr. 99, sector 3, Bucuresti, Romania

Acest prospect a fost aprobat in august 2009
Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Beneficiile armurariului, planta din care este extrasa silimarina Beneficiile armurariului, planta din...

  Ce contine, in ce doze este recomandata si ce beneficii are pentru sustinerea sanatatii De multe ori, cele mai eficiente remedii se gasesc in natura, iar armurariul nu face exceptie de la aceasta regula. Denumit stiintific Silybum marianum, armurariul nu este...citeste mai mult

 • Detoxifierea ficatului - necesitate sau capriciu? Detoxifierea ficatului - necesitate...

  Majoritatea oamenilor fac excese alimentare si chiar de bauturi alcoolice, in timpul petrecerilor sau sarbatorilor, astfel incat, dupa ce acestea se sfarsesc, multi dintre ei isi doresc sa detina o bagheta magica pentru a anula efectele starii generale de rau. Intrucat...citeste mai mult

Comunitate

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter