Clickmed
programare rapida la medic

Reyataz, pulbere pentru solutie orala

Publicat la data de: 26 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Reyataz, pulbere pentru solutie orala

Forma de prezentare
Pulbere pentru solutie orala 50 mg/1,5 g; ct. × 1 fl. × 180 g pulbere

Indicatii
Tratamentul infectiei cu virusul imunodeficientei umane dobandite (hiv-1), la adulti experimentati in tratamentul antiretroviral, in combinatie cu alte medicamente antiretrovirale.

Dozaj si mod de administrare
Terapia trebuie initiata de catre un medic cu experienta in tratamentul infectiei hiv.
Adulti: oral, 300 mg atazanavir o data pe zi administrat cu ritona-vir 100 mg o data pe zi, cu alimente. Daca atazanavir si ritonavir sunt administrate concomitent cu didanosine, se recomanda ca didanosina sa fie luata la 2 ore dupa ce atazanavir cu ritonavir au fost inghitite cu alimente. Capsulele se inghit intregi. Pulberea orala este disponibila pentru pacientii care sunt incapabili sa inghita capsule.

Contraindicatii
Hipersensibilitate. Pacienti cu insuficienta hepatica moderata - severa. Asocierea atazanavir cu ritonavir nu trebuie folosita in combinatie cu rifampicina, simvastatina, astemizol, terfenadina, cisaprida, pimozida, chinidina, bepridil si alcaloizi din ergot, in special ergotamina, dihidroergotamina, ergometrina, metilergometrina. Nu se utilizeaza in combinatie cu produse continand sunatoare (Hypericum perforatum).

Atentionari
IH, tulburari de conducere A-V, hemofilie A si B, soferi.

Reactii adverse
Foarte frecvente: icter. Frecvente: lipodistrofie, cefalee, insomnie, simptome neurologice periferice, icter scleral, durere abdominala, diaree, dispepsie, greata, varsaturi, astenie, rash.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter