Coronavirus Update

Revlimid, capsule

Publicat la data de: 29 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Revlimid, capsule

Compozitie
Revlimid este un medicament care contine substanta activa, lenalidomida. Este disponibil sub forma de capsule (albe: 5 mg; verzi-albastrui cu galben: 10 mg, alb cu albastru: 15 mg; albe: 25 mg).

Indicatii
Revlimid este un medicament impotriva cancerului. Este folosit in asociere cu dexametazona (un medicament antiinflamator) pentru tratamentul pacientilor adulti cu mielom multiplu, a caror afectiune a mai fost tratata anterior cel putin o data. mielomul multiplu este o afectiune maligna a celulelor plasmatice din maduva osoasa. Deoarece numarul pacientilor cu mielom multiplu este scazut, boala este considerata rara, si Revlimid a fost desemnat drept un „medicament orfan” (un medicament folosit in boli rar intalnite) la data de 12 decembrie 2003. Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Administrare
Tratamentul cu Revlimid trebuie administrat si monitorizat de catre medici cu experienta in tratamentul mielomului multiplu. Revlimid se administreaza in cicluri repetate de cate 28 de zile: pacientul ia medicamentul o data pe zi timp de 21 de zile, urmate de sapte zile fara tratament. Dexametazona trebuie administrata in doza de 40 mg o data pe zi in zilele 1 pana la 4, 9 pana la 12 si 17 pana la 20 in primele patru cicluri si in zilele 1 pana la 4 ulterior. Doza recomandata de Revlimid este de 25 mg pe zi. Aceasta doza trebuie redusa sau tratamentul intrerupt in functie de starea pacientului si numarul de trombocite (celule sanguine care ajuta la coagularea sangelui) si neutrofile (un tip de leucocite). De asemenea, doze mai mici trebuie folosite si la pacientii care prezinta afectiuni renale moderate sau severe. Pentru mai multe informatii, se va consulta Rezumatul caracteristicilor produsului (de asemenea parte a EPAR). Revlimid trebuie administrat zilnic in jurul aceleasi ore. Capsulele trebuie inghitite intregi, de preferinta cu apa.

Actiune terapeutica
Lenalidomida, substanta activa continuta de Revlimid, este un agent imunomodulator. Acest lucru inseamna ca medicamentul afecteaza activitatea sistemului imunitar (sistemul natural de aparare al organismului). Lenalidomida actioneaza pe mai multe cai in mielomul multiplu: blocheaza dezvoltarea celulelor tumorale, previne dezvoltarea vascularizatiei tumorale si, de asemenea, stimuleaza anumite celule specifice ale sistemului imunitar sa atace celulele tumorale.

Contraindicatii
Revlimid nu trebuie utilizat la pacientii care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la lenalidomida sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Pentru lista completa de restrictii, a se consulta prospectul.

Reactii adverse
Cel mai intalnite efecte secundare asociate cu Revlimid (aparute la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt neutropenia (scaderea numarului de neutrofile), fatigabilitatea (oboseala), astenia (slabiciunea), constipatia, crampele musculare, trombocitopenia (scaderea numarului de trombocite), anemia (scaderea numarului de eritrocite), diareea si eruptiile cutanate. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Revlimid, a se consulta prospectul. Lenalidomida poate afecta fatul. De aceea, Revlimid nu trebuie administrat gravidelor. De asemenea nu trebuie folosit la femeile aflate la varsta fertila, cu exceptia celor care iau toate masurile necesare pentru a se asigura ca nu sunt insarcinate inainte de inceperea tratamentului si nu raman insarcinate in timpul sau la scurt timp dupa tratament.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

  Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

 • O capsula mica pentru sanatate si frumusete la superlativ O capsula mica pentru sanatate si...

  Prea putini dintre noi iau in seama avertismentele privind pericolul de a face diabet, boala care conduce si la cresterea riscului de afectiuni cardiovasculare, afectarea memoriei si chiar dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, in special de colon si de pancreas. In...citeste mai mult

 • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

  Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

 • Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Dublu la acelasi pret in probioticul...

  In perioada 01 iulie – 30 septembrie 2011, primesti dublu la achizitionarea probioticului Jarro-Dophilus + FOS de la Secom! Fiecare flacon contine acum 200 de capsule in loc de 100. Jarro-Dophilus+FOS este un probiotic de ultima generatie, care contine...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter