Coronavirus Update

Paralen extra

Publicat la data de: 12 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Paralen extra

Compozitie
Substantele active din Paralen Extra sunt paracetamolul si cafeina.
Excipienti
Nucleu: amidon pregelatinizat, povidona K 30, croscarmeloza sodica, acid stearic, celuloza microcristalina.
Film: hipromeloza, macrogol 6000, talc, dioxid de titan, simeticona emulsie SE4.

Actiune terapeutica
Produsul poate fi utilizat de catre adulti, adolescenti si copii cu varste mai mari de 12 ani. Comprimatele filmate de Paralen Extra pentru tratarea durerii se folosesc pentru tratarea cefaleei, migrenei, durerilor lombare, durerilor de dinti, durerilor reumatice si musculare si durerilor menstruale. Paralen Extra pentru tratarea durerii se utilizeaza de asemenea pentru tratarea simptomelor deranjante ale gripei, racelii si faringitei si pentru scaderea febrei.

Contraindicatii
Nu utilizati Paralen Extra:
Produsul nu trebuie utilizat in caz de hipersensibilitate cunoscuta la paracetamol, cafeina sau la oricare dintre excipientii produsului. Produsul nu trebuie utilizat in icter, abuzul cronic de alcool si simultan cu administrarea de medicamente hepatotoxice. Pacientii tratati pentru afectiuni hepatice trebuie sa consulte medicul inainte de utilizarea acestui produs pentru a verifica oportunitatea utilizarii acestui produs. Medicamentul este contraindicat in hepatita acuta, insuficienta renala si hepatica severa.

Indicatii
Aveti grija deosebita cand luati Paralen Extra:
Utilizarea de doze mai mari decat cele recomandate poate duce la aparitia unor afectari hepatice grave. Daca aveti probleme cu abuzul de alcool sau daca aveti o boala hepatica ori daca folositi orice alte medicamente care contin paracetamol, nu utilizati acest produs fara recomandarea medicului. In cazul utilizarii unui tratament cu anticoagulante orale concomitent cu administrarea de paracetamol in doze mari este necesar sa mergeti la medic pentru efectuarea unor analize de sange.
Chiar daca nu s-a pus in evidenta o alergie incrucisata cu derivatii acidului acetilsalicilic, se recomanda prudenta la anumiti bolnavi sensibili la acidul acetilsalicilic care au avut reactii bronhospastice.
Consumul de cantitati mari de cafea sau de ceai impreuna cu utilizarea comprimatelor poate provoca senzatia de tensiune si iritare. Datorita cafeinei se recomanda evitarea administrarii la sfarsitul zilei.
Va rugam sa informati medicul daca oricare din situatiile mai sus mentionate sunt valabile sau au fost valabile pentru dumneavoastra.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu se modifica capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare

Adulti si adolescenti: 1-2 comprimate de patru ori pe zi, in functie de necesitati, la intervale de cel putin 4 ore. Doza maxima pe priza este de 2 comprimate. Nu luati mai mult de 8 comprimate in 24 de ore. Copii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani: 1 comprimat de cel mult trei ori pe zi, la interval de cel putin 6 ore. Doza maxima pe priza este de 1 comprimat. Nu administrati mai mult de 3 comprimate in 24 de ore.
Evitati utilizarea produsului la copii cu varste sub 12 ani. In caz de insuficienta renala, medicul trebuie sa va ajusteze dozele in functie de cat e afectat rinichiul. Nu depasiti dozele recomandate. Cu exceptia cazurilor in care medicul recomanda altfel, evitati utilizarea acestui produs mai mult de 7 zile. Daca simptomele bolii nu cedeaza in 3 zile, consultati-va medicul in legatura cu utilizarea in continuare a produsului.

Comprimatele trebuie inghitite cu o cantitate suficienta de lichid.
Trebuie evitate bauturile alcoolice in timpul tratamentului.
Consumul de cantitati excesive de cafea sau de ceai impreuna cu utilizarea comprimatelor poate provoca senzatia de tensiune si iritare.

Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Paralen Extra poate provoca reactii adverse.
De obicei, produsul este bine tolerat, dar a fost raportata aparitia de eruptii cutanate, greata, insomnie, neliniste,palpitatii si rareori constrictie a cailor aeriene, tulburari ale functiei hepatice si tulburari ale formarii de celule sanguine.
Daca vreunul dintre efectele nedorite devine grav sau daca observati orice efect nedorit nementionat in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Cauzele genetice ale avortului spontan - translocatii Cauzele genetice ale avortului...

  Translocatia simpla Fiecare cromozom poarta un numar oarecare de gene cu o anumita importanta in buna desfasurare a embriogenezei si, ulterior, in buna functionare a organismului uman. Exista anumite circumstante in care fragmente dintr-un cromozom se desprind si se...citeste mai mult

 • Beneficiile sucurilor de legume pentru sanatate Beneficiile sucurilor de legume...

  Generalitati Legumele sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor. Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece acestea furnizeaza celulelor...citeste mai mult

 • Hepatita virala A (Hepatita epidemica) Hepatita virala A (Hepatita epidemica)

  Generalitati Hepatita este un termen general care semnifica prezenta unei reactii inflamatorii la nivelul ficatului. Hepatitele acute virale sunt infectii virale acute sau subacute caracteristice omului si animalelor, care afecteaza intregul organism dar suferinta...citeste mai mult

 • Donarea de sange Donarea de sange

  Generalitati Disponibilitatea sangelui in cazul operatiilor si al transfuziilor este o parte esentiala a sistemului de ingrijiri in sanatate. Medicii si chirurgii se bazeaza pe donarea de sange pentru a efectua, in fiecare zi, o serie de interventii care salveaza viata...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter