Clickmed
programare rapida la medic

Onbrez breezhaler

Publicat la data de: 15 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Onbrez breezhaler

Indicatii
Onbrez Breezhaler se utilizeaza pentru a mentine deschise caile respiratorii la adultii cu boala pulmonara obstructiva cronica (bpoc). BPOC este o boala cronica in care caile respiratorii si sacii pulmonari sunt afectati sau blocati, determinand dificultatea de inspirare si expirare a aerului. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Doze si mod de administrare
Capsulele de Onbrez Breezhaler se utilizeaza numai cu ajutorul unui inhalator Onbrez Breezhaler si nu trebuie inghitite. Pentru a lua o doza, pacientul introduce o capsula in inhalator si inhaleaza pulberea pe gura. Doza recomandata este o capsula de 150 micrograme o data pe zi la aceeai ora. Se poate utiliza o capsula de 300 micrograme in cazuri de bpoc severa, dar numai la indicatia medicului.

Actiune terapeutica
Substanta activa din Onbrez Breezhaler, indacaterolul, este un agonist al receptorilor beta-2 adrenergici. Aceasta actioneaza prin legarea de receptorii beta-2 care se gasesc in celulele musculare ale multor organe, determinand relaxarea muschilor. Atunci cand Onbrez Breezhaler este inhalat, indacaterolul ajunge la receptorii din caile respiratorii si ii activeaza. Aceasta determina relaxarea muschilor cailor respiratorii, contribuind la mentinerea cailor respiratorii deschise si permitandu-i pacientului sa respire mai usor.

Compozitie
Onbrez Breezhaler este un medicament care contine substanta activa indacaterol. Este disponibil sub forma de capsule care contin pulbere de inhalat (150 si 300 micrograme).

Contraindicatii
Onbrez Breezhaler nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la indacaterol, lactoza sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Onbrez Breezhaler sunt nazofaringita (inflamarea nasului si a gatului), infectiile tractului respirator superior (raceli), sinuzita (inflamatia sinusurilor), diabetul zaharat si hiperglicemia (valori ridicate ale glucozei in sange), durerile de cap, boala cardiaca ischemica (boala a inimii provocata de irigarea insuficienta cu sange), tusea, durerile faringolaringiene (de gat), rinoreea (secretii nazale abundente), congestia aparatului respirator (cai respiratorii blocate), spasme musculare (crampe), edemele periferice (umflaturi, in special ale gleznelor si picioarelor). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Onbrez Breezhaler, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Tumorile oculare din perspectiva oncologului

    Cancerele oculare sunt afectiuni rare, care pot afecta semnificativ calitatea vietii, pot determina pierdera vederii si pot determina morbiditate si mortalitate crescuta. Cele mai frecvente sunt retinoblastomul si melanomul uveal. Alte forme, ce pot sa apara sunt limfomul...citeste mai mult

  • Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang

    Cordul atletului se caracterizeaza prin modificari structurale si functionale care apar in randul persoanelor care se antreneaza pe durate prelungite (de exemplu, 1 ora in majoritatea zilelor) sau frecvent la intensitati mari (sportivii de performanta). citeste mai mult

  • 25 de ani de DENT ESTET in Romania

    Investitii de zeci de milioane de euro in infrastructura medicala si sute de mii de pacienti din tara si strainatate tratati la standarde internationale. Dezvoltarea singurei retele de clinici stomatologice din Romania cu abordare 360° in ingrijirea pacientilor – cu...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Despre Spiriva

    Buna dimineara, Am fost diagnosticata cu BPOC si ca tratament mi s-a dat Spiriva As putea sa folosesc Seebri (care este compensat ) in loc de Spiriva(care nu este compensat) ?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter