Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Multi tabs multivitamine cu minerale, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Multi tabs multivitamine cu minerale, comprimate


combinatii

Indicatii:

Prevenirea si tratamentul deficitelor de vitamine si minerale la copii cu varsta peste 4 ani si la adulti. Astfel de deficite apar cand aportul de vitamine este mai redus decat necesarul si se pot datora fie unei alimentatii inadecvate, fie unor conditii in care necesarul zilnic de vitamine si minerale este crescut (ex. perioade de crestere, sarcina, lactatie, boli, convalescenta) sau in conditiile unor tulburari de absorbtie (ex. boli gastrointestinale insotite de maldigestie si malabsorbtie) sau in anumite circumstante legate de stilul de viata (fumatorii, locuitorii din

Contraindicatii:

Produsul este contraindicat celor cu sensibilitate la oricare dintre componentele active sau din cele ale excipientului.

Precautii:

Produsul nu trebuie asociat cu alte preparate de vitamina d, decat la indicatia medicului.
Interactiuni medicamentoase: Nu s-au constatat interactiuni medicamentoase la dozele recomandate.
Alte observatii: Nu este contraindicat in sarcina si lactatie. Nu are efecte negative asupra abilitatii conducatorilor auto sau a altor categorii de persoane care executa activitati de precizie.
Reactii adverse: Nu s-au constatat efecte adverse la dozele recomandate.
Supradozare: In caz de ingestie accidentala a unei supradoze se recomanda estimarea cantitatii de fier elemental ingerata. Doza la care pot sa apara fenomene toxice este > 1,5 tablete/kg corp. In cazul in care se depaseste aceasta doza este necesara spitalizarea.

Compozitie:

1 comprimat contine: vitamina a 1 000 g = 3 333 U.I. (retinol acetat); vitamina d 5 g = 200 U.I. (colecalciferol); vitamina e 10 mg = 11 U.I. (d1--tocoferil acetat); vitamina b1 1,5 mg (tiamin nitrat); vitamina b2 1,7 mg (riboflavin); vitamina b6 2,2 mg (piridoxin hidroclorid); vitamina b12 3 g (ciancobalamina); nicotinamida 19 mg (nicotinamida); acid pantotenic 6 mg (D-calciumpantotenat); acid folic 100 g (acid folic); vitamina c 60 mg (acid ascorbic); Magneziu 100 mg (oxid de magneziu); Fier 18 mg (fumarat feros); Zinc 15 mg (oxid de zinc); Cupru 2,5 mg (sulfat de cupru); Mangan 3,8 mg (sulfat de mangan); Molibden 250 g (molibdat de amoniu); Crom 125
g (clorura de crom III); Seleniu 125 g (selenat de sodiu); Iod 150 g (iodura de potasiu). Excipienti: celuloza microcristalina, hidroxipropilmetilceluloza, croscameloza de sodiu, stearat de magneziu, selac, polietilenglicol, bifosfat de calciu, amidon de porumb, gelatina. Nu contine coloranti artificiali. Nu contine conservanti.
regiunile poluate, consumatorii de alcool) si de obiceiurile alimentare.

Mod de administrare:

Copiilor peste 4 ani si adultilor: 1 comprimat zilnic, per os, in cursul mesei sau imediat dupa masa principala. Doza zilnica nu trebuie depasita.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Nu pot bea multe lichide!!

    Salut! Sper din toata inima sa gasesc o solutie la problema mea: nu pot bea lichide cat ar trebui; abia reusesc sa beau 1-1,5 litri pe zi, din care apa foarte putina, in conditiile in care am microlitiaza la ambii rinichi - la 25 de ani. Daca incerc sa beau un pahar cu apa fara sa-mi fie sete, am...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter