Momordica (momordica charantia)
Fructul este carnos, are forma alungita sau cilindrica, este acoperit cu nodozitati, care ii dau aspectul rugos si este portocaliu atunci cand este copt. Cele mai importante substante din compozitia chimica sunt: charantina, polipeptide (au actiune asemanatoare insulinei), alcaloizi (momordicina), glucozide, saponide, rezine, uleiuri volatile, vitamina C, aminoacizi, serina, acid glutamic, treonine.
Principalele calitati ale plantei sunt: hipoglicemianta, hipocolesterolemianta, reminalizanta, vitaminizanta, antibiotica, antitumorala,antivirala, stimuleaza sistemul imunitar, antiparazitar. In fitoterapie sunt utilizate frunzele si fructul.
Citeste si
Arhiva-
Legatura dintre deserturile frecvente si oboseala cronica
Oboseala cronica nu este cauzata doar de stres si de lipsa de somn sau de un somn insuficient, ci si de obiceiul de a consuma frecvent dulciuri. Prea mult zahar promoveaza inflamatia, perturba functia creierului si provoaca acumularea de grasime in organism. Acest lucru...citeste mai mult
-
Sedentarismul in sarcina incipienta si riscul de preeclampsie
Preeclampsia este o complicatie severa ce poate surveni in timpul sarcinii. Aceasta afectiune este un factor major de risc pentru restrictia cresterii fetale, nastere prematura, dezlipirea de placenta, edemul pulmonar, eclampsia, insuficienta hepatica si evenimente...citeste mai mult
-
Pierderea auzului poate accelera declinul cognitiv?
Considerata a fi doar o afectiune benigna cauzata de imbatranire, deficienta auditiva s-a demonstrat prin studii recente ca implica si consecinte negative asupra sanatatii, precum declinul cognitiv si izolarea sociala. citeste mai mult


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter