Coronavirus Update

Lomexin, capsule vaginale moi

Publicat la data de: 04 Octombrie 2016 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Lomexin, capsule vaginale moi

 • substanta activa: nitrat de fenticonazol,
 • recomandat in: Trichophyton, Candida albicans, candidoza vaginala, Microsporum, Epidermophyton, bacterii Gram pozitive, Trichomonas vaginalis, cervicita,
 • actiune terapeutica: activitate antifungica asupra dermatofitilor (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), Candidei albicans si altor levuri, antibacteriana asupra bacteriilor Gram pozitive precum si antiparazitara asupra Trichomonas vaginalis

Ce este Lomexin si pentru ce se utilizeaza

Compozitie

Lomexin contine, ca substanta activa, nitrat de fenticonazol. Acesta are activitate antifungica asupra dermatofitilor (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), Candidei albicans si altor levuri, antibacteriana asupra bacteriilor Gram pozitive precum si antiparazitara asupra Trichomonas vaginalis.

Lomexin 200 mg si Lomexin 600 mg
Candidoze genitale (vulvo-vaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive.

Lomexin 1000 mg
Candidoze genitale (vulvo-vaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive; Infectii cu Trichomonas vaginalis; Infectii mixte cu Candida albicans si Trichomonas vaginalis.

Mod de administrare

Lomexin 200 mg
Doza zilnica recomandata este de 200 mg nitrat de fenticonazol (o capsula vaginala moale Lomexin 200 mg), administrata seara, inainte de culcare, timp de 3 zile. in cazul micozei recidivante poate fi efectuata o a doua cura de tratament de 3 zile fie imediat dupa terminarea celei precedente fie la interval de o saptamana.

Lomexin 600 mg
Doza recomandata este de 600 mg nitrat de fenticonazol (o capsula vaginala moale Lomexin 600 mg), in administrare unica, seara inainte de culcare. in cazul micozei recidivante sau rebele, poate fi efectuata o noua administrare dupa un interval de 3 zile.

Lomexin 1000 mg
Pentru tratamentul candidozei, doza recomandata este de 1000 mg nitrat de fenticonazol (o capsula vaginala moale Lomexin 1000 mg), in administrare unica, seara inainte de culcare. in cazul micozei recidivante sau rebele, poate fi efectuata o noua administrare dupa un interval de 3 zile.

Pentru tratamentul infectiei cu Trichomonas vaginalis, asociata sau nu cu Candida albicans, doza recomandata este de 1000 mg nitrat de fenticonazol (o capsula vaginala moale Lomexin 1000 mg), in administrare unica, seara inainte de culcare, urmata, daca este necesar, de o a doua administrare a 1000 mg nitrat de fenticonazol (o capsula vaginala moale Lomexin 1000 mg) dupa un interval de 24 ore.

Spalati-va intotdeauna pe maini cu apa calda si sapun inainte si dupa administrare.

Daca luati mai mult Lomexin decat trebuie
Daca ati utilizat mai mult Lomexin decat ar fi trebuit, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca ati uitat sa luati Lomexin
Daca ati omis sa utilizati Lomexin, luati legatura cu medicul dumneavoastra.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Lomexin daca:

- aveti hipersensibilitate (alergie) la oricare dintre componentii medicamentului sau sensibilitate incrucisata cu alte medicamente din grupa imidazolilor,
- utilizati prezervative sau diafragme din latex.

Recomandari practice

Igiena locala trebuie realizata utilizand un sapun cu pH neutru sau alcalin Nu este recomandata utilizarea sapunurilor cu pH acid, deoarece acesta favorizeaza inmultirea fungilor.

Tratamentul trebuie insotit de masuri de igiena (utilizarea lenjeriei din bumbac, evitarea dusului vaginal etc.) si, pe cat posibil, de eliminarea factorilor favorizanti ai infectiei.

Pentru tratamentul extinderilor vulvare sau perianale ale micozei, se recomanda utilizarea unei creme antifungice cu administrare locala asociata tratamentului cu capsule vaginale moi. Tratamentul nu trebuie intrerupt in timpul menstruatiei.

Precautii

In absenta simptomatologiei clinice specifice, simpla evidentiere a Candidei albicans la nivelul pielii sau mucoaselor nu reprezinta o indicatie terapeutica.

Dupa confirmarea diagnosticului de candidoza trebuie investigati factorii ecologici care au permis si favorizat aparitia micozei.

Pentru evitarea reacutizarilor, este neaparat necesara eradicarea agentului patogen si evidentierea factorilor favorizanti. in acest sens, tratamentul trebuie efectuat si de catre partener, dupa confirmarea diagnosticului. Concomitent trebuie tratate si celelalte focare de candidoza cu alte localizari.

Toate cele 3 forme farmaceutice contine etil p-hidroxibenzoat de sodiu si propil p-hidroxibenzoat de sodiu, excipienti ce pot determina reactii alergice (chiar si de tip intarziat).

Interactiuni medicamentoase

Este contraindicata utilizarea prezervativelor sau diafragmelor din latex in timpul tratamentului cu Lomexin deoarece exista riscul de rupere a acestora.

Nu este recomandata utilizarea contraceptivelor locale cu efect spermicid deoarece acestea pot fi inactivate de catre orice tratament vaginal.

Spuneti intotdeauna medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati utilizat recent alte medicamente chiar dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti sau credeti ca sunteti gravida adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.

Daca alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Lomexin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

De obicei, Lomexin este bine tolerat. Rareori pot sa apara manifestari de intoleranta locala precum senzatie de arsura sau de exacerbare a pruritului, care se remit in timpul tratamentului. De asemenea, este posibila aparitia reactiilor alergice.

Tratamentul trebuie intrerupt in cazul aparitiei manifestarilor de intoleranta locala sau a unei reactii alergice.

Daca observati aparitia unei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Lomexin

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Lomexin 200 mg
O capsula vaginala moale contine 200 mg nitrat de fenticonazol si excipienti: trigliceride ale acizilor grasi saturati, dioxid de siliciu coloidal anhidru, gelatina, glicerol, dioxid de titan (E 171), etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu.

Lomexin 600 mg
O capsula vaginala moale contine 600 mg nitrat de fenticonazol si excipienti: parafina lichida usoara, vaselina alba, lecitina din soia, gelatina, glicerol, dioxid de titan (E 171), etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu.

Lomexin 1000 mg
O capsula vaginala moale contine 1000 mg nitrat de fenticonazol si excipienti: parafina lichida usoara, vaselina alba, lecitina din soia, gelatina, glicerol, dioxid de titan (E 171), etil p-hidroxibenzoat de sodiu, propil p-hidroxibenzoat de sodiu..

Ambalaj

Lomexin 200 mg: cutie cu un blister din PVC/PVDC-Al a 6 capsule vaginale moi.

Lomexin 600 mg: cutie cu un blister din PVC/PVDC-Al cu o capsula vaginala moale; cutie cu 2 blistere din PVC/PVDC-Al cu o capsula vaginala moale.

Lomexin 1000 mg: cutie cu un blister din PVC/PVDC-Al a 2 capsule vaginale moi.

Fabricant

Cardinal Health Italy 407 S.p.A, Italia

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Infectiile vaginale micotice Infectiile vaginale micotice

  Generalitati Vaginitele micotice sunt determinate de un exces de crestere a ciupercilor in vagin. Infectiile micotice sunt foarte frecvente la femeile de varsta fertila, dar pot sa apara la orice alta varsta. Desi creaza disconfort, vaginitele micotice...citeste mai mult

 • Prevenirea candidozei vaginale Prevenirea candidozei vaginale

  Generalitati Candidoza vaginala este o infectie comuna cauzata de o supracrestere a fungilor de candida albicans. Acesti fungi exista in mod normal in intestin si intr-un numar mai mic, in vagin. Sunt in mare parte inofensivi, dar simptomele se pot dezvolta in...citeste mai mult

 • Spalaturile vaginale Spalaturile vaginale

  Generalitati Spalaturile vaginale se refera la procesul de spalare sau curatare a vaginului cu ajutorul apei sau a unei solutii speciale, pentru eliminarea continutului uterului. Spalaturile vaginale se pot face cu diverse substante eliberate fara prescriptie...citeste mai mult

 • Semne si simptome ale afectiunilor vaginale Semne si simptome ale afectiunilor...

  Generalitati Infectiile si alte probleme ale vaginului ar putea afecta mai mult decat viata sexuala a unei persoane, deoarece sanatatea vaginului este o parte importanta a sanatatii femeii, in ansamblu. Infectiile vaginale pot influenta fertilitatea, libidoul...citeste mai mult

Comunitate

 • Lomexin crema

  Lomexin crema se aplica la exterior sau in interior ? Multumesc !

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter