Clickmed
programare rapida la medic

Livostin, solutie oftalmica

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Livostin, solutie oftalmica

Indicatii
Simptomele conjunctivitei alergice (atat conjunctivita clasica cat si cea sezoniera).

Contraindicatii
Hipersensibilitate la unul din componenti.

Precautii
La fel ca la toate preparatele oftalmice care contin clorura de benzalconiu, este indicat ca pacientii sa nu poarte lentile de contact moi (hidrofile) in timpul tratamentului cu Livostin picaturi oftalmice.
Sarcina si alaptare: La soareci, sobolani si iepuri, nu s-au observat efecte embriotoxice sau teratogenice la administrarea unor doze sistemice de pina la 8.300 de ori mai mari decit doza clinica locala recomandata. La rozatoare, la doze mai mari de 16.500 ori decat doza recomandata, au fost observate efecte teratogenice si/sau resorbtie embrionala crescuta. Nu exista date suficiente asupra folosirii picaturilor oftalmice Livostin la femeile insarcinate; de aceea, Livostin picaturi oftalmice nu trebuie administrat in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care beneficiile justifica riscul potential asupra fatului. Pe baza determinarii concentratiei de levocabastina in saliva si laptele matern la femeile care alapteaza, s-a calculat ca doza zilnica de levocabastina la sugar nu ar depasi 0,5 mg dupa administrarea oftalmica de levocabastina la mama. Ca urmare, Livostin picaturi oftalmice poate fi administrat in siguranta mamelor care alapteaza.
Efecte asupra capacitatii de a conduce sau de a lucra cu masini: Livostin picaturi oftalmice nu produce sedare si nu diminueaza performantele psiho-motorii; de aceea, pot fi administrate pacientilor care conduc autovehicule sau opereaza cu masini.

Reactii adverse
Au fost raportate, ocazional, cazuri de iritatie locala slaba si tranzitorie, imediat dupa instilarea picaturilor oftalmice Livostin. In larga experienta clinica, rareori au fost raportate reactii alergice.

Mod de administrare
Deoarece Livostin picaturi oftalmice se prezinta sub forma de microsuspensie, flaconul trebuie agitat inaintea fiecarei aplicari.
Adulti si copii: Doza uzuala este de 1 picatura Livostin in fiecare ochi, de 2 ori/zi. Doza poate fi marita la 1 picatura de 3 - 4 ori/zi. Tratamentul trebuie continuat cat timp este necesar pentru disparitia simptomelor. Livostin picaturi oftalmice trebuie utilizat in decurs de 1 luna, de la deschiderea flaconului. Pacientii trebuie informati despre masurile necesare pentru evitarea unei eventuale contaminari a flaconului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Asistenta medicala a prescolarilor,...

    Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult

  • Cum sa ne protejam ochii in sezonul alergiilor Cum sa ne protejam ochii in sezonul...

    Generalitati Pentru o mare parte dintre noi, sezonul alergiilor pare interminabil: primavara ne confruntam cu polenul, vara cu iarba si fanul uscat, toamna cu praful in exces. Oricare ar fi cauza alergiei, rezultatul ramane acelasi: avem ochii rosii, ne ustura, simtim...citeste mai mult

  • Ambliopia Ambliopia

    Generalitati Vederea normala se dezvolta odata cu utilizarea obisnuita, in egala masura pentru ambii ochi. Ambliopia, numita si "ochiul lenes", debuteaza de obicei cand un ochi nu este folosit suficient pentru ca sistemul vizual din creier sa se dezvolte...citeste mai mult

  • Orjeletul si Salazionul Orjeletul si Salazionul

    Generalitati Orjeletul (urciorul sau ulciorul, in termeni populari) si salazionul (chalazionul) sunt afectiuni care pot interveni la nivelul unei mici glande sebacee de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare. Urciorul (sau orjeletul extern) este infectia...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter