Clickmed
programare rapida la medic

Hydergine, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Hydergine, comprimate

Ce este Hydergine, comprimate si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Simptome si semne de deteriorare psihica, in special cele le-gate de imbatranire: ameteala, cefalee, scaderea capacitatii de concentrare, dezorientare, tulburari de memorie, lipsa de initiativa, stare depresiva, lipsa de sociabilitate, greutati in indeplinirea activitatilor zilnice si a ingrijirii propriei persoane; boala cerebrovasculara acuta; migrene si cefalee vasculare (numai tratament preventiv); tulburari vasculare periferice. Simptome subiective asociate cu hipertensiune arteriala.

Mod de administrare

Oral: 3 pana la 6 mg zilnic, in mai multe doze, de preferat inainte de mese. Pentru o singura doza pe zi, se recomanda 1 comprimat de 4,5 mg sau 1,5 ml (30 de picaturi) de solutie orala 3 mg/ml, inainte de micul dejun, daca medicul nu recomanda altfel. La pacientii cu deteriorare psihica sau migrena, ameliorarea simptomelor este de obicei treptata si se manifesta dupa 3-4 saptamani. Se recomanda tratamentul prelungit (3 luni sau mai mult) si chiar repetarea lui, dupa caz.

Parenteral: in tulburari cerebrovasculare acute (in special cele asociate cu hipertensiune) se recomanda tratament parenteral initial alaturi de tratament oral: 0,3mg (1 ml) Hydergin in perfuzie intravenoasa sau injectie intravenoasa lenta (in 20 ml glucoza sau ser fiziologic), o data sau de doua ori pezi. Alternativ, poate fi administrat 0,3 mg (1 ml) intramuscular sau subcutanat, o data sau de mai multe ori pe zi. In cazuri grave de boli vasculare periferice, 0,3 pana la 0,6 mg (1-2 ml) intramuscular sau subcutanat, o data sau de doua ori pe zi, asociat cu tratament oral. Daca este necesar, Hydergin-ul poate fi administrat si in injectii intraarteriale (0,3 pana la 0,6 mg = 1-2 ml), de preferat diluat in 10-20 ml ser fiziologic.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Precautii

Se impune atentie in caz de bradicardie severa. Dupa administrarea parenterala, trebuie controlata presiunea sanguina, deoarece ar putea avea loc o scadere a presiunii.

Reactii adverse posibile

Congestie nazala ocazionala, greata trecatoare si disconfort abdominal, care pot fi prevenite luand medicamentul in timpul meselor. In majoritatea cazurilor, efectele secundare dispar, fara sa fie necesare masuri speciale.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa: co-dergocrina mesilat (BAN) compus din mesilat de dihidroergocornina, mesilat de dihidroergo-cristina si mesilat de dihidroergocriptina in parti egale (dihidro a-ergocriptina si dihidro b-ergocriptina in proportie de 2 la 1).

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Comunitate

  • HYDERGINE, comprimate

    Buna ZIua! M-ar interesa daca Redergin are acelasi efect ca si hydergine deoarece hydergine nu gasesc la nicio farmacie.Multumesc!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter