Clickmed
programare rapida la medic

Gardenal, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Gardenal, comprimate

Indicatii

Gardenal este indicat in tratamentul tuturor tipurilor de convulsii, cu exceptia celora cu pierderea temporara a constientei (Petit mal).

Doze si mod de administrare

Adulti: 2-3 mg/kg/zi in doza unica sau fractionat, sub forma de tablete sau picaturi;
Copii: 3 pana la 4 mg/kg/zi in doza unica sau fractionata, numai in picaturi.

Eficacitatea tratamentului si evaluarea ajustarea dozei trebuie facuta dupa 15 zile de tratament. in plus, doza de Gardenal ar trebui sa fie redusa la varstnici, alcoolici si la pacientii cu insuficienta renala si hepatica.

Contraindicatii

Este contraindicat in timpul alaptarii, pacientilor cu hipersensibiliate la fenobarbital, pacientilor cu porfirie, insuficienta respiratorie severa, insuficienta hepatica sau renala grava, la pacientii care utilizeaza saquinavir si ifosfamida, si la pacientii cu antecedente de hipersensibilitate la barbiturice.

De Gardenal este contraindicat cu consumul de alcool, estrogeni si progestine folosit ca contraceptive.

Precautii

Pacientii trebuie avertizati cu privire la acest medicament.
Utilizarea de fenobarbital este asociat cu riscul dependentei psihologice si/sau fizice.
Fenobarbital poate afecta abilitatile mentale si/sau fizice (precum de utilizare a utilajelor sau de conducere a automobilelor).

Evitarea consumului de alcool.
Evitarea consumului mare de cafea sau ceai (cafeina).

Reactii adverse

Efectele secundare ale Gardenal includ somnolenta, dificultati de vorbire, sau pentru trezire, probleme de coordonare si echilibru, ameteli, dureri de cap, leziuni rosiatice la nivelul pielii, sindromul Stevens-Johnson, hepatita, febra, dureri articulare, tulburari de dispozitie, anemie megaloblastica, boli osoase, osteoporoza, greata si varsaturi.

In plus, pe termen lung, tratamentul cu Fenobarbital poate produce dependenta.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Concentrat de sanatate intr-un singur...

  Micronutrientii (vitamine, minerale si oligoelemente) joaca un rol deosebit in organismul nostru: ele sunt absolut necesare pentru functionarea corespunzatoare a mai multor enzime, pentru buna desfasurare a proceselor celulare, precum si pentru functionarea corecta a...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

 • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

  Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

 • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

  Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter