Coronavirus Update

Flavotan, capsule

Publicat la data de: 05 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Flavotan, capsule

Ce este Flavotan si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Flavotan contine extract uscat standardizat din frunze de Ginkgo biloba. Substantele active din acest extract sunt flavonglicozidele si terpenolactonele.

Acestea dilata vasele de sange, amelioreaza fluxul sanguin, previn agregarea plachetara imbunatatind astfel circulatia sanguina si crescand schimbul de oxigen la nivelul tesuturilor.

Flavotan este recomandat pentru:

- tratamentul simptomatic al insuficientei cerebrovasculare usoare pana la moderata (sindromul de dementa din dementa degenerativa primara, dementa vasculara si din formele mixte ale acestora), cu urmatoarele simptome: deficit de memorie, tulburari de concentrare, stare emotionala depresiva;

- tratamentul simptomatic al tulburarilor functiilor cerebrale care apar odata cu varsta;

- tratamentul simptomatic al claudicatiei intermitente (crampe dureroase de la nivelul gambei care apar de obicei in timpul mersului), aparute in unele boli ale arterelor de la nivelul membrelor inferioare (arteriopatii cronice obliterante ale membrelor inferioare stadiul 2);

- tratamentul complementar al anumitor tulburari de auz, al vertijului si acufenelor (perceptia de sunete in urechi fara existenta stimulilor externi) sau al tulburarilor de vedere, presupuse a fi de cauza vasculara;

- ameliorarea tulburarilor microcirculatiei din sindromul Raynaud (o boala in care se produce spasmul arterelor periferice care duce la paloarea zonelor afectate, durere si extremitati reci).

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Flavotan exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si varstnici

Deficit cognitiv:

Doza recomandata este de 120 - 240 mg extract uscat standardizat de Ginkgo biloba pe zi, administrata astfel:

1 comprimat filmat Flavotan 80 mg de 2-3 ori pe zi sau, 1 comprimat filmat Flavotan 120 mg de 1-2 ori pe zi.

Tulburari ale circulatiei sanguine la nivel periferic, vertij, tinitus:

Doza recomandata este de 160 - 240 mg extract uscat standardizat de Ginkgo biloba pe zi, administrata astfel:

1 comprimat filmat Flavotan 80 mg de 2-3 ori pe zi sau, 1 comprimat filmat Flavotan 120 mg de 2ori pe zi.

Copii

Nu se recomanda administrarea Flavotan la copii.

Mod de administrare

Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu o cantitate suficienta de lichid, dupa masa.

Durata tratamentului este in functie de severitatea afectiunii; in cazul unor afectiuni organice cronice ale functiei cerebrale, se recomanda o durata de tratament de cel putin 8 saptamani.

In arteriopatie obliteranta cronica, durata tratamentului trebuie sa fie de cel putin 6 saptamani, pentru aparitia efectelor terapeutice.

In vertij si tinitus, prelungirea duratei de tratament peste 6-8 saptamani, nu aduce niciun avantaj terapeutic.

Dupa 3 luni de tratament, medicul va reevalua starea clinica a pacientului si va lua in reconsiderare necesitatea continuarii tratamentului.

Daca ati luat mai mult Flavotan decat trebuie

Daca ati luat mai multe comprimate Flavotan decat trebuie, intrerupeti administrarea si contactati-l pe medicul dumneavoastra.

Daca ati uitat sa luati Flavotan

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata, dar continuati sa luati medicamentul asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra.

Daca incetati sa luati Flavotan

Tratamentul cu Flavotan este de lunga durata. Daca incetati sa luati Flavotan, simptomele pot reaparea.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Flavotan

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la Ginkgo biloba sau la oricare dintre celelalte componente ale Flavotan.

Precautii

Aveti grija deosebita cand utilizati Flavotan:

- daca aveti predispozitie la sangerare sau sunteti in tratament cu anticoagulante sau antiagregante plachetare;

- daca aveti tulburari la nivelul ficatului sau intestinului;

- daca ati avut convulsii (epilepsie).

Acest medicament nu este un medicament pentru tensiune arteriala mare si nu poate inlocui tratamentul acesteia prin medicamente specifice.

Inaintea unei interventii chirurgicale sau la pacienti cu factori de risc pentru hemoragie intracraniana, nu se recomanda administrarea Flavotan, datorita unui posibil efect asupra coagularii sanguine.

La copii, nu se recomanda utilizarea Flavotan.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala:

Inainte de a lua Flavotan, spuneti-i intotdeauna medicului dumneavoastra daca utilizati anticoagulante sau antiagregante plachetare (medicamente utilizate pentru fluidizarea sangelui) sau medicamente utilizate in tratamentul epilepsiei.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament in timpul sarcinii.

Nu utilizati Flavotan daca sunteti gravida sau daca alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Flavotan nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Flavotan

Flavotan contine glucoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Flavotan contine Rosu cosenila A (E 124). Poate provoca reactii alergice.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Flavotan poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:

Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti

Mai putin frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti

Rare: care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti

Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti

Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile

Intrerupeti tratamentul si contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra daca prezentati oricare dintre urmatoarele simptome:

- umflarea fetei sau limbii, dificultate in respiratie, eruptii trecatoare pe piele (aceste simptome pot indica o reactie alergica grava),

- sangerari sau vanatai frecvente sau neobisnuite, precum sangerarile nazale (aceste simptome pot indica faptul ca Flavotan afecteaza coagularea sangelui).

Reactii adverse rare:

- greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree, contractii musculare, crampe musculare, palpitatii (batai anormale ale inimii).

La varstnici, in special, pot aparea durere de cap, ameteli precum si scaderea tensiunii arteriale la ridicarea in picioare, care poate cauza ameteli, vedere incetosata si senzatie de lesin.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Flavotan

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius in ambalajul original.

Nu utilizati Flavotan dupa data de expirare inscrisa pe eticheta dupa EXP.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Flavotan 80 mg

- Substanta activa este extract uscat standardizat din frunze de Ginkgo biloba. Un comprimat filmat contine 80 mg extract uscat standardizat de Ginkgo biloba.

- Celelalte componente sunt: nucleu- celuloza microcristalina, amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, ulei hidrogenat din seminte de bumbac, stearat de magneziu; film- carboximetilceluloza sodica, maltodextrina, glucoza monohidrat, lecitina de soia, dioxid de titan (E 171), oxid rosu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), rosu cosenila A (E 124).

Flavotan 120 mg

-Substanta activa este extract uscat standardizat din frunze de Ginkgo biloba. Un comprimat

filmat contine 120 mg extract uscat standardizat de Ginkgo biloba.

- Celelalte componente sunt: nucleu- celuloza microcristalina, amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, ulei hidrogenat din seminte de bumbac, stearat de magneziu; film- carboximetilceluloza sodica, maltodextrina, glucoza monohidrat, lecitina de soia, dioxid de titan (E 171), oxid rosu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), rosu cosenila A (E 124)

Ambalaj

Flavotan 80mg

Se prezinta sub forma de comprimate filmate rotunde, biconvexe, cu structura uniforma, de culoare brun-roscat.

Flavotan 120 mg

Se prezinta sub forma de comprimate filmate, oblongi, de culoare brun-roscata, biconvexe, cu structura uniforma.

Medicamentul este disponibil in cutii cu 3 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate, cutii cu 6 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate si cutii cu 9 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

LABORMED PHARMA SA.

B-dul Theodor Pallady nr.44B, sector 3, Bucuresti,

Romania.

Acest prospect a fost aprobat in februarie, 2012

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

  Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

 • O capsula mica pentru sanatate si frumusete la superlativ O capsula mica pentru sanatate si...

  Prea putini dintre noi iau in seama avertismentele privind pericolul de a face diabet, boala care conduce si la cresterea riscului de afectiuni cardiovasculare, afectarea memoriei si chiar dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, in special de colon si de pancreas. In...citeste mai mult

 • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

  Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

 • Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Dublu la acelasi pret in probioticul...

  In perioada 01 iulie – 30 septembrie 2011, primesti dublu la achizitionarea probioticului Jarro-Dophilus + FOS de la Secom! Fiecare flacon contine acum 200 de capsule in loc de 100. Jarro-Dophilus+FOS este un probiotic de ultima generatie, care contine...citeste mai mult

Comunitate

 • va rog ajutatima cu un sfat

  buna am 29 de ani si urmatorul diagnostic Vasculita sistemica Sindrom antifosfolipidic Sechele post atatc ischemic in teritoriul silvian drept Arahnopatie optochiasmatica postraumatica post interventie chirurgicala pentru adenom hopifizar Polidiscopatie cervico-dorso-lombara Hernie de disc l5 s1...

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter