Clickmed
programare rapida la medic

Fiobilin, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Fiobilin, comprimate

Ce este Fiobilin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Colecistita cronica, diskinezie biliara, constipatie cronica (hepatogena) migrene si convalescenta dupa hepatita acuta cu virus A (epidemica).

Mod de administrare

Adulti: 1-2 comprimate Fiobilin 250 mg, de 3 ori pe zi, dupa mese, timp de 15 zile. Copii: 7-15 ani, 1-2 comprimateFiobilin 250 mg pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

- icter mecanic (inclusiv litiaza biliara obstructiva), litiaza biliara in faza dureroasa, colecistita acuta;

- insuficienta hepatocelulara severa, hepatita acuta, hepatita cronica evolutiva, ciroza decompensata;

- apendicita.

Precautii

Nu sunt necesare.

Interactiuni medicamentoase

Asocierea cu diuretice sau antihipertensive poate determina scaderea pronuntata a potasemiei. Laxativele scad absorbtia acidului dehidrocolic.

Deoarece acidul dehidrocolic poate influenta absorbtia altor substante, se recomanda administrarea lui la interval de doua ore fata de acestea.

Sarcina si alaptarea

Nu se recomanda utilizarea acidului dehidrocolic in timpul sarcinii. Acidul dehidrocolic se excreta in laptele matern, de aceea se recomanda evitarea utilizarii lui in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu se cunosc.

Reactii adverse posibile

In timpul tratamentului cu acid dehidrocolic pot sa apara dureri epigastrice, flatulenta, diaree, iritatie rectala, scaderea pronuntata a potasemiei. Rar pot aparea urmatoarele reactii adverse: iritabilitate, confuzie, cefalee, eruptii cutanate, dificultati in respiratie, palpitatii, crampe musculare, oboseala si slabiciune.

Supradozaj

In caz de supradozaj apar urmatoarele simptome: varsaturi si depletie electrolitica. Se recomanda spitalizare.

Cum se pastreaza Fiobilin

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat contine 250 mg acid dehidrocolic si excipienti: povidona K30, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, amidon de porumb, talc, crospovidona.

Grupa farmacoterapeutica: terapia vezicii biliare, preparate continand acizi biliari.

Ambalaj

Cutie cu 1 blister Al/PVC a 10 comprimate. Cutie cu 2 blistere Al/PVC a cate 10 comprimate. Cutie cu 5 blistere Al/PVC a cate 10 comprimate.

Fabricant

S.C. Terapia S.A., Cluj-Napoca, Romania

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Fiobilin-Varstinici

    De ce este mentionat in prospect ca Fiobilin se administreaza cu prudenta la varstnici? Multumesc anticiat, Gabi Milea

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter