Clickmed
programare rapida la medic

Eta biocortilen vc, solutie oftalmica

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Eta biocortilen vc, solutie oftalmica

Ce este Eta Biocortilen VC si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Inflamatia poate fi foarte daunatoare pentru ochi, afectand activitatea vizuala si de aceea cel mai important obiectiv in tratamentul afectiunilor segmentului anterior al ochiului este prevenirea unei hiperreactii produsa de stimuli inflamatori de etiologie diferita: traumatici, alergici sau infectiosi. Daca inflamatiaoculara este de origine bacteriana este necesar sa se asocieze medicatiei antiinflamatorii si o terapie antibacteriana. dexametazona (16-alfa-metil-9-alfa-F-prednisolon) este mai eficienta decat cortizonul si hidrocortizonul in terapia antiinflamatorie oculara. Este un derivat de Prednisolon, si datorita activitatii sale are un efect antiinflamator constant si o baza larga de actiune chiar si la doze foarte mici. dexametazona sodiu fosfat este hidrosolubila, si de aceeala nivelul ochiului are o difuzibilitate foarte mare, cu efecte imediate. Eta Biocortilen V.C. combina activitatea antibacteriana a asociatiei Neomicina-Gramicidin, antibiotice foarte eficiente in infectiile oculare, cu cea antiinflamatorie a Dexametazonei. In afara de aceasta, Eta Biocortilen V.C. mai contine un vasoconstrictor, un derivat nou de Imidazol, 2-(1,2,3,4-tetrahidro-1-naftil)-2-hidroclorura de imidazol.

Conjunctivite acute, subacute, cronice, primavaratice, foliculare si catarale. Blefarite si blefaroconjunctivite. Dacriocistite. Keratite. Kerato-conjunctivite alergice, flictenulare. Kerato-endotelite. Sclerite si episclerite. Oftalmie simpatica. Inflamatii oculare posttraumatice si postoperatorii. Leziuni corneene produse de agenti termici si chimici.

Mod de administrare

Se instileaza 1-2 picaturi de 3-4 ori pe zi dupa sfatul medicului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele solutiei oftalmice. Hipertensiune intraoculara. Herpex simplex acut si afectiuni virale ale corneei, kerato-conjunctivite ulcerate (test la fluoresceina "+"). Tuberculoza oculara. Afectiuni micotice oculare. Oftalmii acute purulente, blefarite purulente care pot fi mascate sau agravate de corticoizi. Orjelet. Nu este recomandabila utilizarea sa in keratite herpetice, decat sub un control medical atent. Eta Biocortilen V.C. nu se utilizeaza in caz de glaucom cu unghi inchis, diagnosticat sau suspectat.

Precautii

Inainte de utilizare, asigurati-va ca nici una din conditiile cuprinse la sectiunea "Contraindicatii" nu este prezenta. Presiunea intraoculara trebuie controlata periodic in cazul unei terapii de lunga durata. Asocierea indelungata cu antibiotice poate produce dezvoltarea unor germeni rezistenti la tratament. La femei in timpul sarcinii si la copii produsul trebuie administrat doar in caz de nevoie si sub strict control medical.

In keratitele disciforme herpetice, corticosteroizii se utilizeaza cu mare precautie. in afectiunile care produc subtierea corneii sau sclerei, utilizarea topica a steroizilor poate produce perforatii. In cazul ulcerelor corneene in care steroizii au fost utilizati o perioada lunga de timp, pot aparea infectii fungice.

Daca apar reactii de hipersensibilitate sau daca se dezvolta germeni rezistenti sau daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada indelungata de tratament, se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat. Produsul poate fi toxic daca este ingerat accidental sau daca este utilizat in doze mari un timp indelungat. De aceea nu trebuie lasat la indemana copiilor. in orice caz nu trebuie administrat la copii sub varsta de 3 ani. A nu se mai utiliza dupa 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Reactii adverse posibile

Neomicina poate produce reactii alergice cutanate. Recent, procentul pacientilor alergici la Neomicina a crescut. Pot aparea reactii alergice incrucisate in caz de utilizare concomitenta a unor antibiotice ca: Kanamicina, Paromomicina, Streptomicina si Gentamicina.

Informatii suplimentare

Compozitie

Principii active: dexametazona sodiu fosfat 0,150 g; Neomicina sulfat echivalentul a 0,500 g; Neomicina 0,320 g; Gramicidin 0,005 g; Tetrahidrozolina HCI 0,100 g.
Excipienti: Borax 0,800 g; clorura de sodiu 0,600 g; Polisorbat 800,100 g; alcool 0,400 ml; Tiomersal de sodiu 0,010 g; apa distilata pana la 100,000 ml.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Asistenta medicala a prescolarilor,...

    Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult

  • Cum sa ne protejam ochii in sezonul alergiilor Cum sa ne protejam ochii in sezonul...

    Generalitati Pentru o mare parte dintre noi, sezonul alergiilor pare interminabil: primavara ne confruntam cu polenul, vara cu iarba si fanul uscat, toamna cu praful in exces. Oricare ar fi cauza alergiei, rezultatul ramane acelasi: avem ochii rosii, ne ustura, simtim...citeste mai mult

  • Ambliopia Ambliopia

    Generalitati Vederea normala se dezvolta odata cu utilizarea obisnuita, in egala masura pentru ambii ochi. Ambliopia, numita si "ochiul lenes", debuteaza de obicei cand un ochi nu este folosit suficient pentru ca sistemul vizual din creier sa se dezvolte...citeste mai mult

  • Orjeletul si Salazionul Orjeletul si Salazionul

    Generalitati Orjeletul (urciorul sau ulciorul, in termeni populari) si salazionul (chalazionul) sunt afectiuni care pot interveni la nivelul unei mici glande sebacee de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare. Urciorul (sau orjeletul extern) este infectia...citeste mai mult

Comunitate

  • De ce am ameteli?

    In urma cu patru zile am inceput sa am ameteli.daca stau culcat nu am absolut nimic.cand mă ridicam aveam amețeli și vomitam.am luat metocopramid și nu am mai vomitat dar amețelile tot erau.dupa o zi am mers la urgenta la spital .mi sau făcut analize la sânge,toate bune,electrocardiograma...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter