Coronavirus Update

Dhc continus 60

Publicat la data de: 12 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Dhc continus 60

Forma de prezentare
DHC CONTINUS 60; DHC CONTINUS 90; DHC CONTINUS 120 MUNDIPHARMA; Cpr. cu eliberare prelungita 60 mg, 90 mg, 120 mg; ct. x 1 fl. x 56 cpr. (P-RF)


Indicatii
Tratamentul durerii acute sau cronice de intensitate medie sau puternica, asociate unor afectiuni reumatice, ortopedice, neurologice, dermatologice, oncologice etc.


Dozare si mod de administrare
Adulti si copii peste 12 ani: 1-2 cpr. a 60 mg la 12 ore sau 1 cpr. a 90 mg sau 120 mg la 12 ore. Batrani: Doza este mai redusa.


Contraindicatii
Depresie respiratorie, afectiuni obstructive ale cailor aeriene superioare.
Dihidrocodeina poate provoca eliberare de histamina si de aceea nu se va administra in criza astmatiforma. De asemenea se va administra cu precautie la bolnavii de astm. Copii sub 12 ani.


Atentionari si precautii speciale
Dozele vor fi reduse la batrani, in hipotiroidism, afectiuni hepatice cronice si IR. Trebuie evitat la pacientii cu presiune intracraniana crescuta si la cei cu traumatisme craniene. Se va evita consumul de alcool. Precautie la bolnavii ce sunt tratati cu IMAO. Este recomandat ca administrarea la mamele ce alapteaza sa se faca numai daca este absolut necesar. Atentie la persoanele care conduc autoturisme sau opereaza cu maaini si utilaje.


Reactii adverse
Uneori pot aparea constipatie, greata, varsaturi, dureri de cap, vertij si retentie urinara.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Managementul greturilor si varsaturilor la pacientii oncologici Managementul greturilor si...

  Pacientii oncologici se confrunta adeseori cu greata si varsaturile. Acestea apar ca urmare a tratamentului citostatic, dar se pot datora si cresterii presiunii intracraniene (in cazul tumorilor cerebrale), anxietatii, obstructiei intestinale, constipatiei,...citeste mai mult

Comunitate

 • calmante pt durerile din SM

  Ce calmante mai puternice cunoasteti pt durerile din SM? Ca Piafenul sau Gabaranul, care mi-au fost recomandate, nu isi mai fac efectul.

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter