Clickmed
programare rapida la medic

Ciprolet, solutie perfuzabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ciprolet, solutie perfuzabila

Ce este Ciprolet si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ciprolet este indicat pentru tratamentul infectiilor cauzate de anumite microorganisme in conditiile prezentate mai jos: Infectii ale tractului respirator inferior cauzate de E.coli, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, H. influenzae, H. parainfluenzae, Streptococcus pneumoniae; Infectii ale pielii sau ale structurii pielii cauzate de E.coli, Klebsiella pneumoniae, Proteus species, Providencia, Morganella morganii, Citrobacter freundii, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus epidermis, Streptococcus pyogenes si Staphylococcus aureus; Infectii ale oaselor cauzate de Enterobacter, Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa; Infectii ale tractului urinar cauzate de E.coli, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter cloacae, Serratia marcescens, Proteus mirabilis, Providencia reugeris, Morganella morganii, Citrobacter diversus, Citrobacter freundii, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus epidermidis si Streptococcus faecalis. Diaree infectioasa cauzata de E.coli, Campylobacter jejuni, Shigella flexneri si Shigella sonnei.

Mod de administrare

Infectii ale tractului respirator inferior: 200 mg, de doua ori pe zi prin infuzie intravenoasa lenta (numai sub control medical). In majoritatea celorlalte infectii: 200 mg prin administrare intravenoasa lenta o data la 12 ore. Gonoreea: o singura doza de 100 mg, intravenos. Diaree infectioasa: 500 mg la fiecare 12 ore. Durata tratament ului depinde de severitatea infectiei, reactia clinica si analizele bacteriologice. In general tratament ul va fi continuat pentru cel putin 3 zile dupa ce au disparut semnele si simptomele infectiei. Pentru infectii acute se recomanda un tratament de 5- 7 zile.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Ciprolet este contraindicat pentru pacientii cu hipersensibilitate la ciprofloxacin sau la grupul de agenti antibacterieni ai chinolonelor. Sarcina: Se interzice prescrierea ciproletului la femeile gravide. Copii: Ciprolet este contraindicat copiilor si adolescentilor.

Precautii

Efectul ciproflaxacinului asupra functiilor creierului si a activitatii electrice a creierului nu se cunoaste. Pana la acumularea informatiilor respective ciproflaxacinul va trebui folosit cu grija la pacientii predispusi la accese epileptice. Mame care alapteaza: Nu se stie daca ciproflaxacinul se elimina prin laptele uman. Se cunoaste insa faptul ca alte medicamente din aceeasi clasa sunt eliminate in acest mod. Din acest motiv si din cauza pericolului potential de reactii adverse la sugari, trebuie luata decizia intreruperii alaptarii sau a intreruperii tratamentului, in functie de importanta medicamentului pentru mama care alapteaza.

Interactiuni medicamentoase

Administrarea concomitenta a Ciproletului cu teofilina poate duce la concentratii ridicate la nivelul plasmei si prelungirea timpului de injumatatire al teofilinei. Daca nu se poate evita folosirea concomitenta, nivelele plasmatice ale teofilinei trebuie supravegheate si dozajul ajustat in consecinta. Antiacizii continand magneziu sau aluminiu pot interfera cu absorbtia ciprofloxacinei rezultand nivele mai reduse in urina si serum. Administrarea concomitenta a acestor agenti trebuie evitata. Administrarea concomitenta a AINS si probenecid trebuie evitata.

Reactii adverse posibile

Ciprolet este in general bine tolerat. Cele mai frecvente evenimente raportate, nu neaparat asociate medicamentului, au constat in frisoane, greata, diaree, varsaturi, dureri abdominale, cefalee, agitatie si urticarie. Majoritatea reactiilor adverse au fost slabe sau moderate.

Supradozare

Nu exista informatie disponibila asupra supradozei la oameni. In eventualitatea unei supradoze acute, stomacul trebuie golit prin inducerea vomei sau spalaturi gastrice. Pacientul va fi tinut sub observatie atenta si i se va administra tratament de refacere. Se va mentine o hidratare adecvata.

Informatii suplimentare

Compozitie

Ciprolet I.V. 100 ml. Fiecare flacon contine Ciprofloxacina lactat, echivalentul a: Ciprofloxacina USP 200 mg Sodium clorat 0,9% w/v Sovent pentru injectie qs 100 ml.

Ambalaj

Ciprolet-Infuzie (I.V.), flacon de 100 ml.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Peritonita bacteriana spontana

    Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult

  • Peelingul chimic

    Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult

  • Primul ajutor in cazul febrei la copii

    Ce este febra Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult

  • Tratamentul febrei la copii

    Generalitati Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare este...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Infectie urinara

    Buna ziua. Sunt barbat si am 22 ani. Acum o saptamana am dormit cu geamul deschis si doar cu o paturica pe mine (afara fiind foarte frig) si m-a luat o raceala foarte puternica (dureri de cap+ameteli, dureri in zona lombara, febra pe timpul noptii, si dureri ale intregului corp). Am luat Coldrex...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter