Coronavirus Update

Betaprol 50, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Betaprol 50, comprimate

Ce este Betaprol 50, comprimate si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Beta-blocant adrenergic cardioselectiv competitiv, lipsit de proprietati simpatomimetice intrinsece si de stabilizare a membranei celulare. Ca urmare a beta-blocarii si a altor mecanisme determina urmatoarele actiuni: antihipertensiva, antianginoasa, antiaritmica. Reduce hipertensiunea, ritmul cardiac si debitul cardiac. Datorita acestor efecte de congestioneaza miocardul, reduce frecventa, durata si severitatea crizelor in angina pectorala, marind capacitatea fizica la efort. Administrat intr-un stadiu precoce consecutiv infarctului miocardic reduce dimensiunile acestuia si posibilitatea de reinfarct. Reduce manifestarile clinice ale hipertiroidismului si previne migrenele. Datorita cardioselectivitatii, efectul dozelor terapeutice se limiteaza la nivelul cordului, dozele mai mari putand avea insa efecte si asupra tractului respirator, circulatiei sanguine periferice, glicemiei. Este preferat beta-blocantelor neselective la pacientii cu astm si diabet. In timpul tratamentului nu apar dezechilibre hidroelectrolitice. Efectul apare la o ora dupa administrare iar durata este dependenta de doza.

Hipertensiune, angina pectorala, aritmii cardiace in special tahicardia supraventriculara, infarct miocardic (manifest sau suspectat), afectiuni cardiace functionale cu palpitatii, tratament adjuvant al hipertireozei, profilaxia migrenei.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Betaprol exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Dozele uzuale sunt urmatoarele:

Hipertensiune arteriala

Doza recomandata este de 100-200 mg tartrat de metoprolol pe zi in 1-2 prize.

Terapia va fi inceputa cu o doza initiala de 100 mg tartrat de metoprolol, urmand daca este cazul, sa fie scazuta (la 50 mg tartrat de metoprolol pe zi) sau crescuta la interval de o saptamana, cu inca 100 mg tartrat de metoprolol. Doza maxima recomandata este de 400 mg tartrat de metoprolol pe zi in 2 prize.

Angina pectorala

Doza initiala recomandata este de 50 mg tartrat de metoprolol pe zi, in 1-2 prize. In functie de raspunsul clinic doza poate fi, eventual, crescuta saptamanal. Doza maxima recomandata este de 300 - 400 mg tartrat de metoprolol pe zi in 2 - 3 prize.

Infarct miocardic

Doza recomandata in tratamentul de lunga durata al infarctului miocardic este de 100-200 mg tartrat de metoprolol pe zi in 2-3 prize.

Aritmii cardiace

Doza uzuala este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2-3 ori pe zi, care poate fi crescuta pana la 300 mg tartrat de metoprolol administrate fractionat in 3 prize.

Adjuvant in tratamentul hipertiroidismului

Doza recomandata este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2 - 4 ori pe zi.

Profilaxia migrenei

Doza recomandata este de 100 - 200 mg tartrat de metoprolol zilnic, in 2 prize. Medicul dumneavoastra va poate recomanda alte doze de Betaprol. Daca utilizati mai mult decat trebuie din Betaprol

Daca utilizati mai mult decat trebuie din BETAPROL sau daca o alta persoana ia accidental un comprimat de Betaprol adresati-va imediat medicului sau mergeti la cel mai apropiat spital. Pastrati prospectul si toate comprimatele ramase pentru a le arata medicului.

Daca uitati sa utilizati Betaprol

Daca au trecut mai putin de sase ore de cand ati uitat sa luati doza, luati-o imediat ce va aduceti aminte si apoi continuati-va schema de tratament.

Daca au trecut mai mult de sase ore, omiteti doza uitata şi luati urmatoarea doza conform schemei de tratament.

Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.

Daca incetati sa utilizati Betaprol

Nu intrerupeti brusc tratamentul cu Betaprol.

Doza trebuie scazuta treptat pe o perioada de 7 - 14 zile pentru a evita agravarea simptomelor bolii dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la medicament sau compusi inruditi; bloc atrioventricular de gradul II-III; insuficienta cardiaca necompensata; soc cardiogen; bradicardie severa; sindrom de sinus bolnav; hipotensiune; astm bronsic sever; afectiuni circulatorii arteriale periferice severe; infarct miocardic manifestat sau suspect pe fond de viteza a inimii 0,25s, presiunea arteriala sistolica

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Concentrat de sanatate intr-un singur...

  Micronutrientii (vitamine, minerale si oligoelemente) joaca un rol deosebit in organismul nostru: ele sunt absolut necesare pentru functionarea corespunzatoare a mai multor enzime, pentru buna desfasurare a proceselor celulare, precum si pentru functionarea corecta a...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

 • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

  Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

 • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

  Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter