Clickmed
programare rapida la medic

Azitrox, comprimate filmate

Publicat la data de: 26 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Azitrox, comprimate filmate

Ce este Azitrox si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Infectii cu microorganisme sensibile la azitromicina: infectii ORL, infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare, infectii ale pielii si tesuturilor moi, infectii cu transmitere sexuala, infectii gastrice si duodenale provocate de helicobacter pylori.

Mod de administrare

O singura data pe zi, cu cel putin 1 ora inainte sau cu 2 ore dupa masa. Infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare, ORL, ale pielii si tesuturilor moi (cu exceptia eritemului cronic migrator) doza este de 500 mg, timp de 3 zile. in eritemul cronic migrator: 1 g in prima zi, apoi 500 mg in zilele 2-5. Doza totala este de 3 g. in infectii cu transmitere sexuala doza este de: 1 g in priza unica. in infectii gastrice si duodenale cu Helicobacter pylori: 1 g zilnic.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate.

Atentionari

Prudenta in IH. Atentie in cazul asocierii cu: antiacide, alcaloizi ergotaminici, digoxina, ciclosporina, teofilina, terfenadina, warfarina, carbamazepina, metilprednisolon, cimetidina si cu medicamentele metabolizate prin sistemul citocromului P 450 (astemizol, triazolam, midazolam si alfentanil). Atentie in cazul utilizarii in timpul sarcinii si al alaptarii. Atentie la soferi si la cei cu activitati de precizie.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Gravidele sau femeile care alapteaza nu trebuie sa ia Azitrox 500 mg numai daca este absolut necesar, la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu exista date disponibile privind efectul Azitrox 500 mg asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Reactii gastrointestinale (greata, varsaturi, diaree, dureri epigastrice si flatulenta). Cresteri reversibile ale valorilor serice ale transaminazelor hepatice si bilirubinemiei. Rar, edem angioneurotic si icter colestatic. Semne si simptome reversibile nervos-centrale (cefalee, vertij, parestezii, agitatie, nervozitate). Episoade tranzitorii de neutropenie usoara.

Alte reactii adverse
Artralgii, edeme, urticarie, aritmii, anorexie, constipatie, astenie, nefrita interstitiala, IRA, convulsii, tulburari ale auzului.

Cum se pastreaza Azitrox

Nu utilizati Azitrox 500 mg dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa „EXP:”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

- Substanta activa este azitromicina. Fiecare comprimat filmat contine azitromicina 500 mg sub forma de azitromicina dihidrat. - Celelalte componente sunt: nucleu- amidon de porumb pregelatinizat, croscarmeloza sodica, hidrogenofosfat de calciu anhidru, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu; filmhidroxipropilmetilceluloza 2910/5, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, talc, simeticona emulsie SE 4, polisorbat 80.

Ambalaj

Azitrox 500 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate ovale, de culoare alba. Azitrox 500 mg este disponibil in cutii cu un blister din Aluminiu/PVC cu 3 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Zentiva k.s. U kabelovny 130, 102 37 Praga 10, Dolni Mecholupy Republica Ceha

Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2012.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate

    In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Singulair sau montelukast teva?

    buna ziua, am doi copii 1,6 ani respectiv 3 ani ! ambii au tratament cu singulair! vreau sa va intreb daca pot inlocui singulair cu montelukast teva? avand in vedere diferenta mare de pret :120 lei , respectiv 0 lei! va multumesc!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter