Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Agapurin retard, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Agapurin retard, comprimate

Ce este Agapurin Retard si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Preparatul se recomanda a fi utilizat la pacienti adulti cu tulburari ale circulatiei venoase in tesuturile periferice, determinate de flux sanguin vascular periferic scazut, in tratamentul destinat tesuturilor afectate de distrofie (de exemplu ulcer crural), in tulburari ale circulatiei sanguine cerebrale (arterioscleroza cerebrala, sechele post-atac cerebral), in tulburari ale circulatiei sanguine la nivelul ochiului si a urechii interne.

Mod de administrare

De obicei se recomanda 1 comprimat Agapurin retard de 2-3 ori pe zi sau 1 comprimat de Agapurin 600 retard de doua ori pe zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu folositi acest preparat in cazul unei hipersensibilitati cunoscute la substanta activa sau la oricare dintre excipienti, in sangerari masive si in hemoragii cerebrale si retiniene, in tulburari severe de hemocoagulare. Se va folosi numai daca este absolut necesar in infarct miocardic acut, hipotensiune pronuntata si aritmie. Nu se recomanda femeilor in timpul sarcinii si a perioadei de alaptare.

Precautii

Presiunea sanguina trebuie monitorizata in timpul tratamentului deoarece poate aparea o scadere a acesteia si, rareori, simptome de angina pectorala la pacientii cu hipotensiune sau circulatie sanguina instabila. Administrarea de doze mari la pacientii diabetici tratati cu insulina sau antidiabetice orale poate conduce la o hipoglicemie pronuntata. De aceea in timpul tratamentului cu Agapurin retard trebuie ajustata dozarea antidiabeticelor.

Interactiuni medicamentoase

- accentueaza efectul antihipertensivelor;

- potenteaza efectul hipoglicemiant al insulinei si al antidiabeticelor orale (glibenclamid);

-la asocierea cu anticoagulante sau antiagregante plachetare se monitorizeaza atent timpul de sangerare sau de protrombina.

Reactii adverse posibile

- eritem (inrosirea pielii cu senzatie de caldura), tulburari gastrointestinale;
- senzatie de presiune epigastrica;
- senzatie de plenitudine;
- greata;
- varsaturi;
- diaree;
- aritmii cariace, tahicardie.
Ocazional pot sa apara:
- prurit;
- inrosirea pielii;
- urticarie;
- reactii anafilactice insotite de edem angioneurotic;
- bronhospasm si uneori chiar de soc circulator (se intrerupe tratamentul);
- ameteli;
- cefalee;
- tulburari ale somnului;
- colestaza intrahepatica si cresterea transaminazelor (cazuri foarte izolate);
- trombocitopenie (foarte izolat).
Foarte rar s-au semnalat:
- angina pectorala;
- caderi ale tensiunii arteriale, mai ales la pacientii cu tendinta crescuta la hemoragii, sangerari (de ex.: la nivelul pielii si/sau mucoaselor gastrice).

Informatii suplimentare

Compozitie

Agapurin retard: 1 comprimat retard contine 400 mg pentoxifilina.
Agapurin 600 retard: 1 comprimat retard contine 600 mg pentoxifilina.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Dizabilitatea intelectuala sau retardul mintal

  Generalitati Dizabilitatea intelectuala, denumita in trecut retard mintal, se caracterizeaza prin inteligenta sau capacitatea mentala sub medie si lipsa unor competente necesare pentru desfasurarea normala a vietii de zi cu zi. Persoanele care sufera de...citeste mai mult

 • Betablocante adrenergice

  Descriere De la introducerea beta-blocantelorin practica terapeutica curenta, utilizarea lor s-a extins cuprinzandnoi indicatii terapeutice, alaturi de utilizarea lor ca: - antiaritmice, - antianginoase, - antihipertensive, - cardiomiopatia hipertensiva,...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

 • Boala Canavan

  Generalitati Boala Canavan este o boala genetica, o malformatie neurologica innascuta in cadrul careia apare distrugerea progresiva a neuroni lor cerebrali, acestea degenereaza transformandu-se in tesut spongiform.  Simptome Simptomele bolii Canavan...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter