Adrovance
Informatii prospect Adrovance
Ce este Adrovance si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Osteoporoza apare in momentul in care nu se mai formeaza suficient os nou pentru a inlocui osul distrus in mod natural. Treptat, oasele devin subtiri si fragile, fiind mai predispuse la rupere. osteoporoza este mai frecventa la femei dupa menopauza, cand valorile hormonului feminin, estrogenul, care ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, scad. Adrovance contine doua substante active: alendronat si colecalciferol (vitamina d3.). alendronatul este un bifosfonat care se utilizeaza in osteoporoza de la mijlocul anilor 1990. Acesta inhiba actiunea osteoclastelor, celulele implicate in distrugerea tesutului osos. Blocarea actiunii acestor celule duce la reducerea pierderii de masa osoasa. Vitamina D3 este o substanta nutritiva care se gaseste in unele alimente, dar care este produsa si in piele, prin expunere la lumina soarelui. Vitamina D3, impreuna cu alte forme ale vitaminei D, este necesara pentru absorbtia calciului si formarea normala a oaselor. Deoarece pacientii care sufera de osteoporoza nu pot obtine suficienta vitamina D3 prin expunerea la lumina soarelui, aceasta este inclusa in Adrovance.
Mod de administrare
Doza recomandata de Adrovance este de un comprimat pe saptamana. Medicamentul este destinat pentru utilizare de lunga durata. Pacienta trebuie sa ia comprimatul cu un pahar plin cu apa (dar nu apa minerala), cu minimum 30 de minute inainte de a consuma alimente, bauturi sau de a lua alte medicamente (inclusiv antiacide, suplimente de calciu si vitamine). Pentru a se evita iritarea esofagului, pacienta nu are voie sa se aseze in pozitie culcata decat dupa consumarea primelor alimente din zi, care trebuie sa aiba loc dupa minimum 30 de minute de la administrarea comprimatului. Comprimatul trebuie inghitit, si nu zdrobit, mestecat sau lasat sa se dizolve in gura.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Adrovance nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la alendronat, vitamina d3 sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Nu trebuie utilizat la pacientele care au probleme esofagiene, care sufera de hipocalcemie (niveluri scazute de calciu) sau la pacientele care nu pot sta in picioare sau in sezut timp de minimum 30 de minute.
Reactii adverse posibile
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Adrovance (observate la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt durerile de cap, durerile abdominale (de burta), dispepsia (arsuri la stomac), constipatia, diareea, flatulenta (gaze), ulceratiile esofagiene, disfagia (dificultate la inghitire), distensia abdominala (balonare abdominala), regurgitatia acida si durerile musculo-scheletice (durere in muschi, oase si articulatii). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Adrovance.
Informatii suplimentare
Compozitie
Adrovance este un medicament care contine doua substante active: alendronat de sodiu trihidrat si colecalciferol (vitamina d3). Este disponibil sub forma de comprimate albe (de forma unei capsule: 70 mg alendronat sodic trihidrat si 2 800 unitati internationale [UI] colecalciferol; rectangulare: 70 micrograme alendronat sodic trihidrat si 5 600 unitati internationale colecalciferol).
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Trunchiul arterial comun, o malformatie cardiaca congenitala
Trunchiul arterial comun este o malformatie cardiaca congenitala, ceea ce inseamna ca este prezenta de la nastere. In aceasta afectiune, in loc de doua artere mari, o singura artera pleaca din inima. citeste mai mult
-
Acrocianoza, semn al unei circulatii deficitare – cauze si boli frecvente
Acrocianoza sau cianoza periferica este o afectiune care determina colorarea in nuante de albastru, gri sau violet a extremitatilor, in special a mainilor si picioarelor, fiind astfel considerata o boala a extremitatilor. Aceasta modificare de culoare semnaleaza o...citeste mai mult
-
Vaginismul, o problema reala si frecvent ignorata
Vaginismul reprezinta patologia in care apar spasme sau contracturi musculare in jurul vaginului. Vaginul este un organ genital extern esential pentru sistemul reproducator, acesta conectand uterul cu exteriorul organismului. citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter