Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Adocid, comprimate masticabile

Publicat la data de: 14 Octombrie 2016 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Adocid, comprimate masticabile

Ce este Adocid si pentru ce se utilizeaza

Substantele active ale acestui medicament neutralizeaza secretia acida gastrica. Medicamentul amelioreaza simptomele produse de catre refluxul gastro-esofagian: pirozis (arsuri in capul pieptului), regurgitarea acidului stomacal si indigestia.

Mod de administrare

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doze
Adulti si copii cu varsta peste 12 ani:
1 sau 2 comprimate Adocid se sfarama sau se lasa sa se dizolve in cavitatea bucala, de preferat la o ora dupa masa sau cu o ora inainte de culcare.

In cazul persistentei arsurii gastrice sau a durerii se mai pot administra 1-2 comprimate masticabile. Nu trebuie depasita doza zilnica de 16 comprimate masticabile Adocid.

A nu se depasi doza din prospect sau cea prescrisa de medic. Nu luati medicamentul pentru un timp indelungat fara a avea indicatia medicului in acest sens. Durata maxima a tratamentului nu trebuie sa fie mai mare de 10 zile.

Nu se recomanda administrarea la copii cu varsta sub 12 ani.

Daca utilizati mai mult Adocid decat trebuie
Administrarea dozelor mai mari, in special la pacientii cu functii renale reduse, poate avea ca rezultat cresterea valorii calciului si magneziului in sange, modificarea aciditatii gastrice care poate provoca simptome la nivelul stomacului (greata, varsaturi) si slabiciune musculara neobisnuita.
In astfel de cazuri trebuie sa intrerupeti administrarea produsului si sa va adresati imediat unui medic.

Daca uitati sa luati Adocid
Nu luati doza dubla pentru a compensa doza uitataContinuati sa luati medicamentul in doza obisnuita si la momentul obisnuit.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu utilizati Adocid daca:

  • sunteti alergic la carbonat de calciu/carbonat de magneziu sau la oricare dintre celelalte
  • componente ale acestui medicament;
  • suferiti de tulburari renale grave;
  • aveti o valoare mare a calciulului in sange (hipercalcemie);
  • aveti calculi renali cu continut de calciu;
  • aveti hipofosfatemie.

Aveti grija deosebita si adresati-va medicului dumneavoastra in urmatoarele cazuri:

  • daca suferiti de boli renale.
  • daca aveti o scadere in greutate, anemie, sangerare gastro-intestinala, disfagie (dificultatea de a inghiti care se manifesta ca o senzatie de incetinire sau oprire a bolului alimentar pe traiectul esofagului), varsaturi persistente sau varsaturi cu sange;
  • ati avut ulcer la nivelul stomacului sau ati suferit o interventie chirurgicala la nivelul tubului digestiv;
  • ati urmat tratament continuu al indigestiei sau pirozisului (durere asemanatoare unei arsuri, cu sediul in partea superioara a abdomenului, cu iradiere ascendenta in spatele sternului, terminandu-se cu o regurgitare de lichid acid in gura) timp de cel putin 4 saptamani;
  • aveti icter (colorare in galben a pielii, albului ochiului si a mucoaselor, din cauza acumularii, in
  • sange, a unui pigment derivat din hemoglobina) sau antecedente de insuficienta hepatica sau afectiuni ale ficatului;
  • sunteti diagnosticat cu orice tip de boala grava care va afecteaza starea generala de sanatate;
  • aveti varsta peste 55 de ani si constatati aparitia unor simptome nou-aparute sau modificari recente ale unor simptome;

Aciditatea gastrica redusa determina cresterea numarului de bacterii prezente in mod normal in tractul gastro-intestinal. Tratamentul cu medicamente care scad aciditatea poate determina un risc usor crescut de aparitie a infectiilor gastr-intestinale.

Interactiuni medicamentoase
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Administrarea concomitenta a comprimatelor masticabile Adocid poate influenta absorbtia anumitor antibiotice (tetraciciline si chinolone) si a fosfatilor. Din aceste considerente pastrati un interval de 2 ore intre administrarea acestor medicamente.

Administrarea concomitenta cu unele diuretice poate cauza o crestere pronuntata a valorii calciului din sange.

Adocid cu alimente si bauturi
Evitati administrarea concomitenta a Adocid cu alimente sau bauturi cu continut ridicat de calciu, datorita pericolului aparitiei sindromului „lapte-alcaline”.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

In dozele recomandate este permisa administrarea in timpul trimestrului al doilea, al treilea al sarcinii si in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Adocid nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Pot apare reactii de hipersensibilitate. Simptomele hipersensibilitatii sunt: eruptii cutanate, umflarea buzelor, a limbii sau a gatului (angioedem), respiratie dificila, puls rapid, ameteli si pierderea cunostintei (anafilaxie).

Administrarea prelungita si in doze mari, indeosebi la pacientii cu insuficienta renala, produce cresterea nivelului de calciului din sange si ca urmare sindromul „lapte-alcaline”.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistuluiAcestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale www.anm.ro. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza Adocid

A nu se lasa la indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajereintrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositiAceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie
Substantele active sunt carbonat de calciu si carbonat de magneziu. Fiecare comprimat masticabil
contine carbonat de calciu 680 mg si carbonat de magneziu greu 80 mg.
Celelalte componente sunt: maltodextrina, polisorbat 80, amidon pregelatinizat, manitol (E 421),
acesulfam de potasiu, aspartame (E 951), stearat de magneziu, aroma de menta, aroma de lamaie.

Ambalaj
Se prezinta sub forma de comprimate rotunde, plate, de culoare alba pana la aproape alba, cu marginile
tesite, cu inaltime de aproximativ 4,1 mm si diametrul de aproximativ 15 mm.
Este disponibil in cutii cu un flacon care contine 30 comprimate masticabile.

Producatorul
Beres Pharmaceuticals Ltd.
H-5005 Szolnok, Nagysandor Jozsef ut. 39.
Ungaria

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Tratamentul fumatului

    Generalitati Gasirea motivului este primul pas in eliberarea de tigari; insa pentru multi nu este de ajuns. Cum sa-i ajutam pe cei care doresc cu adevarat sa nu mai fumeze dar... intampina greutati? "Cauta cauza si vei avea rezolvarea" este un...citeste mai mult

  • Constipatia poate indica o afectiune grava?

    Generalitati Constipatia este caracterizata prin defecatii rare sau dificile si scaune tari sau uscate la intervale de 3-4 zile in decursul unei saptamani. Adesea, scaunele tari sunt rezultatul absorbtiei in exces a apei in intestine, fiind datorata contractiei...citeste mai mult

  • Durerile in gat - cauze si remedii naturiste

    Generalitati Durerea la nivelul gatului putem spune ca este cel mai banal simptom intalnit in zilele noastre, insotit de neplacerile cauzate de diverse afectiuni. Se caracterizeaza prin senzatii de iritare permanenta, arsuri si/sau raceala la nivelul gatului si...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter