Clickmed
programare rapida la medic

Parere Neurofeedback? raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de Marian cu 2 luni in urma

Buna seara! Sufar de circa 1 an de zile de o despresie severa, doresc o parere avizata despre Neurofeedback intrucat nu gasesc foarte multe reviewuri online si e destul de costisitoare, imi poate confirma cineva daca este eficienta si / sau daca a avut rezultate? Multumesc mult!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Parere Neurofeedback?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Neurofeedback este o forma de biofeedback care ajuta la auto-reglarea functiilor cerebrale prin instruirea creierului pentru a invata cum sa functioneze mai eficient. Acesta a demonstrat eficacitate in tratarea unei varietati de probleme de sanatate mintala, inclusiv depresia, anxietatea, ADHD (deficitul de atentie/hiperactivitate) si tulburarile de stres post-traumatic.

Studii recente sugereaza ca neurofeedback-ul poate fi benefic in tratarea depresiei. Totusi, ca si orice tratament, eficacitatea sa poate varia de la o persoana la alta si depinde de mai multi factori, inclusiv de gradul de severitate al depresiei, raspunsul individual la tratament, si angajamentul in tratament.

Chiar daca neurofeedback-ul ar putea ajuta, este important sa nu renuntati la alte forme de tratament fara o discutie cuprinzatoare cu medicul dumneavoastra. Neurofeedback-ul este o tehnica promitatoare, dar nu este un inlocuitor pentru psihiatrie traditionala sau terapie. Este doar un instrument suplimentar care poate ajuta la imbunatatirea starii de dispozitie si a functiei cerebrale.

In final, este important sa discutati cu un specialist in neurofeedback sau cu un medic inainte de a lua orice decizie cu privire la un tratament.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/Psihiatrie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Depresia---tristetea-patologica/depresia-tristetea-patologica_18

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum 2 luni)

Înțeleg că ai în vedere terapia cu neurofeedback bazată pe EEG, ma gandesc. Acesta este un tip de neurofeedback care monitorizează activitatea electrică a creierului și poate fi utilizat în tratamentul depresiei și al altor tulburări psihologice. Este important să consulți un specialist în sănătate mintală pentru a determina dacă neurofeedback-ul bazat pe EEG ar putea fi benefic în cazul tău și pentru a obține informații precise despre eficacitatea și costurile implicate în acest tratament.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Utilizator11709069252 (acum 2 luni)

Am facut timp de 3 luni cate 2-3 sedinte de neurofeedback pe saptamana la "marele" Institutul Neuropsy sau institutulbrainmap de pe dorobanti care are 3 mp sala de "tratament".Nu am avut niciun rezultat in tulburarile de anxietate de care sufeream, ba chiar am facut un atac de panica la ultima sedinta cand m-am si hotarat sa nu mai merg,CU TOATE CA DOAMNELE DE ACOLO MA INCURAJAU SA MAI AM RABDARE DAR SA LE TRIMIT PE WHATAPP DOVADA DE PLATA DESIGUR, LA FINALUL FIECAREI SEDINTEI🤣... pana am ajuns la vreo 8000 de lei platiti, fiindca preturile per sedinta sunt mai ceva ca psihoterapia...dupa experianta mea efectul neurofeedback nu depaseste efectul placebo.Mergeti la psiholog,psihiatru,nu va jucati cu sanatatea emotionala/psihica a dvs sau a copiilor dvs...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11709069252
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11709069252
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.