Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot scăpade insuficiențăvenoase la gambe rana gigant? raspuns medic

Oase si articulatii
Intrebare postata de Claudia cu 2 luni in urma

Am 58 ani de 3 luni stau în cele mai mari dureri usturătoare și insuportabil am ulcer la gambe singura metoda mi zis doctori este operație prin laser endovenos ce este foarte costisitor, am diabet și face dializă,vă rog un sfat ?mult sanatate

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot scăpade insuficiențăvenoase la gambe rana gigant?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Tratamentul pentru ulcerul venos la gambe include de obicei ingrijirea ranilor, imbunatatirea fluxului venos si controlul durerii. Controlarea diabetului si dializa ar putea fi de asemenea cheia in gestionarea situatiei.

Desi operatia endovenos cu laser este o optiune, exista si alte tratamente posibile. Terapia compresiva, care implica purtarea de bandaje sau ciorapi compresivi, este adesea primul pas in tratament. Aceasta poate ajuta la imbunatatirea circulatiei la nivelul gambelor. De asemenea, modificarile stilului de viata, cum ar fi renuntarea la fumat, exercitiile fizice regulate si o dieta sanatoasa, pot contribui la gestionarea simptomelor.

Medicamentele, cum ar fi analgezicele si, uneori, antibioticele, pot fi de asemenea necesare. In unele cazuri, un medic specialist in sanatatea picioarelor (podolog) poate indeparta pielea moarta de la suprafata ulcerului, pentru a incuraja vindecarea.

In cazurile severe sau atunci cand alte tratamente nu au reusit, interventia chirurgicala poate fi necesara. Aceasta poate implica indepartarea venelor afectate (flebectomie), repararea venelor afectate (chirurgia venelor) sau introducerea unui tub mic pentru a imbunatati fluxul de sange (angioplastie).

In orice caz, cel mai bine este sa te consulti cu medicul tau pentru a discuta despre optiunile de tratament disponibile pentru tine.


Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/flebologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Boli-ale-venelor/ulcerul-de-gamba_944

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Dr. Marius Uscatu MDr. Marius Uscatu este un medic autorizat SFM (acum 2 luni)

Buna ziua,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul:
- sex
- greutate/inaltime
Insuficienta venoasa este enorm agravata de diabet, prin presiunea suportata de vene la nivelul gambei.
Interventiile sunt extrem de riscante in cazul asocierii diabet-insuficienta renala (dializa).
Trebuie tratata mai intai cauza de origine mecanica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.