Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot deveni mai fericit pe o perioada mai lunga de timp si relaxat la nivel mental?

Stres
Intrebare postata de Alexandru7 cu 2 luni in urma

Am 17 ani si ma simt vai steaua mea.
Am uneorii stari bune, in care sunt acolo pentru ori si cine si inteleg pe toata lumea si comunicativ si intelegator, alteorii ma simt groaznic,
Ma gandesc la trecut, cate greselii am facut, simt ca uneorii ca inebunesc.
Nici nu mai stiu ce sa mai ma fac credeti-ma.
Ma gandesc la tot felu de chestii, ca o sa ajung la nebunii, mi frica sa vorbesc cu oamenii simt o anxietate, ma simt prost efectiv cand vorbesc cu oamenii.
Simt ca nu mai duc mult, si cand mi se adreseaza cate o intrebare ma fortez sa dau sa dau un raspuns si daca e sa nu ma gandesc ca sa dau un raspuns clar in fata il dau asa cu nepasare.
- ce ai mai facut azi? eu: da ce sa fac frate ma plictisesc n-am chef de nimic toata ziua am stat pe calculator, dupa ma simt prost efectiv.
Am fost foarte sedentar am consumat drogurii oricum nu mai consum de aproape 4 lunii.
Dar simt ca viata mea sa schimbat de cand am fumat iarba aia marijuana aia, de acolo simt ca sa stricat toata viata mea
Ma simt prajit pe creier efectiv la cel mai sincer mod posibil, ma simt prajit distrus.
Nu stiu daca am schizofrenie, daca am ceva alsimer sau ceva psihoze dar stiu un singur lucru, eu nu mai sunt cum am fost.
Nu stiu daca am sevraje sau ceva chestii dar va rog sa ma ajutati cu un sfat sau ceva.
Mi si frica, le-am spus si parintilor mei cu ce ma comfrunt ca simt anxeitate, ca simt ca parca nu mai sunt fericit cum eram odata si le-am mai spus ca, cand fumez ametesc tare ( acum nu mai am senzatia aia) dar le-am spus sa ma duca la un psiholog la un psihiatru ceva, si au spus spus sa beau multa apa,
sa fac sport si sa las tigarile.
Inca ceva.
Cred ca am si hipertensiune.
Cand fumam cate o tigara, ameteam foarte tare de nu mai staim ce ii cu mine, ma simteam groaznic, cu paranoia.
Cand respir adang sa mai ma linistesc si eu cu mintea simt presiune in zona mainilor si in zona capului si ma ismt confuz ca si cum o iau pe delir.
De cand fac sport ma simt mult mai bine dar vreau sa stiu dc ma simtiam asa, si acuma ma simt prost uneorii dar nu asa cum ma simteam dar cu toate astea incerc sa trec peste tot, multumesc astept un raspuns clar.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot deveni mai fericit pe o perioada mai lunga de timp si relaxat la nivel mental?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Pare ca va confruntati cu un nivel ridicat de stres si anxietate. Acest lucru poate fi declansat de mai multi factori inclusiv schimbari ale stilului de viata, consumul de droguri si stari emotionale negative.

Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta:

Activitate fizica: Exercitiile fizice regulare pot avea un efect pozitiv asupra starii dumneavoastra de spirit, ajutand la eliberarea endorfinelor (hormonii fericirii). Puteti alege orice tip de exercitiu va place, de la mers pe jos sau bicicleta, la alergat sau fitness. De asemenea, sportul poate ajuta la reducerea anxietatii si imbunatatirea calitatii somnului.

Alimentatie sanatoasa: O dieta echilibrata, bogata in legume, fructe, proteine slabe si cereale integrale poate avea un impact pozitiv asupra starii tale de spirit.

Evitati consumul de alcool si droguri: Acest lucru este foarte important, deoarece acestea pot creste nivelul de anxietate si pot provoca alte probleme de sanatate.

Tehnici de relaxare: Puteti incerca diferente tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia, respiratia profunda sau yoga. Acestea va pot ajuta sa va simtiti mai relaxat si sa reduceti nivelul de stres.

Ascultati muzica relaxanta: Muzica poate avea un efect de calmare, reduce anxietatea si poate imbunatati starea de spirit.

Consilierea sau terapia: Daca simtiti ca nu va descurcati singur cu aceste probleme, poate fi o idee buna sa cautati ajutorul unui profesionist, cum ar fi un psiholog sau un psihiatru, care poate oferi consiliere sau terapie cognitiv-comportamentala.

Alegeti un psiholog potrivit pentru dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Anxietate-si-atac-de-panica/anxietate_45
sfatulmedicului.ro/Frumusete-si-intretinere/16-moduri-simple-de-a-reduce-stresul-si-anxietatea_17060

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.