Clickmed
programare rapida la medic

Puteti va rog sa analizati rezultatele de la RMN ul tatalui meu va rog frumos?

Afectiuni coloana vertebrala
Intrebare postata de Catalina cu 3 luni in urma

RMN coloana, Lonbara Nativ

Spatiul D12 -L1 - deshidratare discala, fara protruzie discala, fara conflict radicular
Spatiul L1 - L2 - deshidratare discala, fara protruzie discala, fara conflict radicular
Spatiul L2 - L3 - fara protruzie discala, fara conflict radicular
Spatiul L3 - L4 - deshidratare discala, fara protruzie discala, fara conflict radicular
Spatiul L4 - L5 - deshidratare discala, fisura intradiscala si debord discal posterior 2-3 mm, fara conflict radicular
Spatiul L5 - S1 - pensare de spatiu, deshidratare discala, modificari degenerative tip Modic 2, debord discal posterior median si paramedian bilateral si foraminal dreapta 6mm, ce determin conflict pe radacinile S1 bilateral intrarahidian si L5 dreapta intraforaminal
Hemangiom de 10 mm diametrul la nivelul corpului vertebral L1, discret hipersemnal T1, T2, izosemnal STIR

Concluzie
Discopatie lombara joasa la nivel L5 - S1cu debord discal posterior median si paramedian bilateral si foraminal dreapta 6 mm, ce determin conflict pe radacinile S1 bilateral intrarahidian si L5 dreapta intraforaminal.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Puteti va rog sa analizati rezultatele de la RMN ul tatalui meu va rog frumos?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

Raportul RMN arata ca tatal dvs. are deshidratare a discurilor intervertebrale in mai multe spatii ale coloanei lombare (L1-L4). Aceasta deshidratare poate duce la ingustarea spatiilor dintre vertebre, ceea ce poate provoca disconfort sau durere.

La nivelul L4-L5, exista o fisura in discul intervertebral si o mica protruzie a discului (debord discal posterior) de 2-3 mm, dar aceasta nu pare sa creeze un conflict cu radacinile nervoase (structurile care transmit semnale de la creier la restul corpului si invers).

Spatiul L5-S1 prezinta deshidratare a discurilor intervertebrale, modificari degenerative (ceea ce sugereaza o uzura a discului datorata inaintarii in varsta sau bolii), si o protruzie mai mare a discului (debord discal posterior) de 6 mm. Aceasta protruzie provoaca un conflict cu radacinile nervoase S1 bilateral intrarahidian si L5 dreapta intraforaminal, ceea ce ar putea duce la simptome precum durere, slabiciune sau amorteala.

De asemenea, a fost gasit un hemangiom (un fel de tumoare benigna a vaselor de sange) de 10 mm in diametru in corpul vertebral L1. Hemangioamele sunt de obicei inofensive si asimptomatice, dar daca cresc prea mult sau apasa pe structurile inconjuratoare, pot cauza probleme.

In concluzie, tatal dvs. are o discopatie lombara la nivel L5 - S1, ceea ce inseamna ca discul intervertebral din acest spatiu este deteriorat. Acest lucru provoaca un debord discal care afecteaza radacinile nervoase, care ar putea duce la simptome importante.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru tatal dumneavoastra: www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-coloanei-vertebrale/discopatia-lombara-tratament-si-recuperare-medicala_15695



Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.