Clickmed
programare rapida la medic

Cum se face Rahianestezia?

Boli genitale masculine
Intrebare postata de Utilizator11702753803 cu 3 luni in urma

Bună seara domnilor doctorii am 36 de ani urmează să fac o operație pentru varicocel testiculalar și domnul doctor urolog mia zis că osă mise facă anestezie la coloana (rahianestezie) în cazul meu osă fie nevoie de sondă urinară? Că eu nu aș vrea să mi se pună sondă urinară, pentru că eu nu osă beau apă cu mult timp înainte de operație casă nu am probleme cu urinatul, este necesar, obligatoriu în cazul ăsta al meu să mise pună sondă urinară? Domnul doctor urolog nu mi-a zis nimic de sondă urinară că osă mise pună în timpul sau după operație, anestezia la coloana, rahianestezie doare? E dureroasă? Trebuie să fie pusă sondă urinară obligatoriu dacă se face o astfel de anestezie? Vă rog frumos dacă puteți să mă ajutați cu un sfat

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum se face Rahianestezia?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

Rahianestezia este o procedura relativ simpla si in majoritatea cazurilor nedureroasa. Procedura consta in introducerea unui ac mic in spatiul dintre vertebrele din coloana ta inferioara (zona lombara). Anestezicul injectat acolo va bloca temporar nervii care vin din zona respectiva, astfel incat nu vei simti nimic in partea de jos a corpului tau in timpul interventiei chirurgicale.

In cazul varicocelului, decizia de a introduce o sonda urinara sau nu depinde de mai multi factori, inclusiv durata estimata a interventiei chirurgicale, cantitatea de lichid pe care se preconizeaza ca o vei primi in timpul operatiei si orice preocupari legate de capacitatea ta de a urina imediat dupa interventia chirurgicala (acest lucru poate fi afectat temporar de anestezie).

Rahianestezia poate afecta temporar controlul vezicii urinare. Daca interventia chirurgicala va dura mai mult timp, s-ar putea sa fie necesar sa se introduca o sonda urinara pentru a goli vezica urinara in timpul operatiei. In plus, daca ai orice fel de istoric de probleme urinare, ar putea fi necesar sa se introduca o sonda.

Totusi, daca nu bei apa cu mult timp inainte de operatie, vezica urinara ar putea fi goala la inceputul interventiei chirurgicale. In acest caz, s-ar putea sa nu fie necesara introducerea sondei urinare. Dar aceasta decizie este la latitudinea chirurgului tau.

In orice caz, este important sa discuti aceasta problema cu medicul tau inainte de operatie.


Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/urologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/rahianestezie_5539

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.