Clickmed
programare rapida la medic

Ce este de făcut cu umflatura și hematomul deasupra calcaiului?

Oase si articulatii
Intrebare postata de Utilizator11704652984 cu 3 luni in urma

Pe 17 noiembrie am avut o fractura metatarsian 5 baza am fost atela ghipsat o săptămână și apoi 4 săptămâni în ghips pe 21 decembrie a fost dat ghipsul și am avut o vânătaie în zona călcâiului nu am pus piciorul în pământ pana pe 1 ianuarie acum la 7 ianuarie am încercat cu ajutor la recuperare medicala sa ma mișc fff ușor dar acea vânătaie de sub oușorul piciorului arata mai rău e ca un hematom. Am durere în călcâi și ma tine și tendonul. Menționez ca nu am avut o problema cu călcâiul care ma înțeapă când stau puțin în el. Parte unde este fractura e bine nu am durere dar piciorul încă se mai umfla la deplasări foarte mici sau exercitii

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce este de făcut cu umflatura și hematomul deasupra calcaiului?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

In situatia in care ai o umflatura si un hematom deasupra calcaiului dupa o fractura metatarsiana, este important sa consulti un medic ortoped pentru o evaluare si tratament adecvat. In general, umflaturile si vanataile apar in urma leziunilor si sunt semne ale procesului de vindecare.

Pentru a reduce umflatura si durerea, poti urma cateva sfaturi generale:

1. Aplica gheata: Aplica gheata sau un sac de legume congelate intr-un prosop la nivelul umflaturii timp de 15-20 de minute de cateva ori pe zi. Aceasta poate ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii.

2. Ridica piciorul: Incearca sa-ti ridici piciorul atunci cand stai intins, astfel incat sa fie mai sus decat nivelul inimii tale. Acest lucru poate ajuta la scaderea umflaturii.

3. Compresie: Poti utiliza un bandaj elastic pentru a oferi o usoara compresie la nivelul umflaturii. Asigura-te ca nu este aplicat prea strans pentru a nu afecta fluxul sanguin.

4. Odihna: Este important sa te odihnesti suficient. Evita sa pui presiune sau greutate pe picior pana cand medicul iti spune ca poti face asta in siguranta.

In plus, consulta medicul pentru indicatii specifice legate de terapia fizica sau alte metode de recuperare. Este posibil sa fie necesar sa urmezi exercitii de intarire, terapie manuala sau alte tratamente pentru a sprijini procesul de vindecare si pentru a preveni complicatii ulterioare.

Este recomandat sa consulti un medic, specialist in domeniu, pentru un diagnostic corect si pentru tratamentul potrivit: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Oase-si-articulatii--membrele-/cat-timp-dureaza-recuperarea-dupa-o-fractura_20144

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.